Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Syrische luchtmacht doodt tientallen IS-strijders

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder


Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 62
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

Syrische luchtmacht doodt tientallen IS-strijders Empty Syrische luchtmacht doodt tientallen IS-strijders

Bericht van Eric de Blois wo feb 03 2016, 16:17

Syrische luchtmacht doodt tientallen IS-strijders

Bron : Trouw - ANP - 17 augustus 2014

Syrische luchtmacht doodt tientallen IS-strijders Media_xl_2431153

© reuters. Syrische gevechtsvliegtuigen hebben vandaag zeker negentien luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van strijders van de Islamitische Staat.

Bij bombardementen van de Syrische luchtmacht in de provincie al-Raqqa zijn vandaag zeker 49 mensen om het leven gekomen. Zeker 31 van hen waren strijders van de soennitische terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten laten weten.

De gevechtsvliegtuigen bestookten doelwitten die de IS'ers op het Assad-bewind hadden veroverd, zoals kantoren van de Syrische geheime dienst en de krijgsraad. Al-Raqqa, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, is begin augustus helemaal door IS-strijders veroverd. Zij hebben er de hoofdstad van hun 'kalifaat' in Syrië en de uitvalsbasis voor aanvallen op Irak van gemaakt.

Al-Sheitaat-stam
Zaterdag werd bekend dat de jihadisten van IS de afgelopen twee weken in het oosten van Syrië zeker 700 mensen hebben geëxecuteerd. De meeste slachtoffers waren burgers. Daarnaast zijn honderden leden van de Al Sheitaat-stam verdwenen. Bron voor het bericht is eveneens het Observatorium. IS heeft aangegeven dat het leden van de Al Sheitaat 'ongelovigen' vindt die 'geen rust, veiligheid, geld, eten, familie of echtgenotes' verdienen. Bronnen hebben aan het Observatorium laten weten dat burgers zijn onthoofd. IS en de Al Sheitaat-stam liggen sinds juli met elkaar in de clinch nadat IS-strijders twee olievelden veroverden. Tot de stam behoren zo'n 70.000 Syriërs. In Syrië woedt al ruim 3 jaar een burgeroorlog, sinds het regime opstanden tijdens de Arabische Lente gewelddadig begon neer te slaan. Er zijn sindsdien ruim 170.000 doden gevallen.


.

    Het is nu wo jun 29 2022, 14:54