Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

  'IS doodt ruim 700 mensen in oosten Syrië'

  Eric de Blois
  Eric de Blois
  Beheerder


  Aantal berichten : 267
  Registratiedatum : 15-06-14
  Leeftijd : 63
  Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

  'IS doodt ruim 700 mensen in oosten Syrië' Empty 'IS doodt ruim 700 mensen in oosten Syrië'

  Bericht van Eric de Blois wo feb 03 2016, 16:12

  'IS doodt ruim 700 mensen in oosten Syrië'

  Bron : Trouw - ANP - 16 augustus 2014

  'IS doodt ruim 700 mensen in oosten Syrië' Media_xl_2430082

  © afp. Een jongetje in een vluchtelingenkamp in het noordoosten van Syrië.

  De jihadisten van Islamitische Staat (IS) hebben de afgelopen twee weken in het oosten van Syrië zeker 700 mensen geëxecuteerd. De meeste slachtoffers waren burgers. Honderden andere leden van de Al Shuaitat-stam zijn verdwenen. Dit meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

  IS heeft aangegeven dat het leden van de Al Shuaitat 'ongelovigen' vindt die 'geen rust, veiligheid, geld, eten, familie of echtgenotes' verdienen. Volgens het observatorium, dat al drie jaar het geweld in Syrië van alle partijen in kaart brengt, hebben betrouwbare bronnen gemeld dat veel leden van de Al Shuaitat-stam zijn onthoofd.  Het conflict tussen de stam, die zo'n 70.000 leden telt, en IS laaide afgelopen juli op toen de terreurorganisatie twee olievelden overnam.  'Allen die geëxecuteerd werden, behoorden tot Al Shuaitat. Sommigen werden gearresteerd, berecht en vermoord', aldus Rami Abdelrahman, directeur van het observatorium, tegen persbureau Reuters.  Het hoofd van de stam roept in een video op YouTube andere stammen op mee te vechten tegen IS. 'Wij roepen andere stammen op met ons mee te vechten, want zij zullen hierna aan de beurt zijn. Als IS met ons klaar is, zullen andere stammen het doelwit worden.'


  .

   Het is nu do sep 21 2023, 04:20