Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

'Moslimextremisten Syrië filmen executie tieners'

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder


Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 62
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

'Moslimextremisten Syrië filmen executie tieners' Empty 'Moslimextremisten Syrië filmen executie tieners'

Bericht van Eric de Blois za sep 10 2016, 17:14

'Moslimextremisten Syrië filmen executie tieners'

Bron: volkskrant.nl  -  15 augustus 2013

'Moslimextremisten Syrië filmen executie tieners' Media_xl_1802495
© REUTERS. Leden van Jabhad al-Nusra (foto ter illustratie).

Moslimextremisten hebben in Syrië twee sjiitische tieners doodgeschoten en een filmpje van de executie op internet geplaatst. Dat berichtte het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten donderdag.

De twee jongens waren volgens het Observatorium minderjarig en afkomstig uit de al maandenlang door rebellen belegerde plaatsen Nubul en Zahra in de noordelijke provincie Aleppo. De beide stadjes, waar vooral sjiieten wonen, zijn omsingeld door de in meerderheid soennitische opstandelingen.

Op de videobeelden zijn twee geblinddoekte jongemannen te zien die voor een gewapende en gemaskerde man zitten. Die leest een verklaring voor van de met Al-Qaida verbonden Islamitische Staat in Iran en de Levant (ISIS).

Het tweetal 'shabiha (regeringsgezinde strijders, red.) uit Nubul en Zahra' wachtte volgens de verklaring de dood omdat een gevangenenruil met de twee belegerde stadjes was mislukt. De tegenpartij zou zich niet aan de afspraken hebben gehouden, dus 'het is onze plicht hen terecht te stellen', zei de gemaskerde man.

Kogels
Als hij de verklaring heeft voorgelezen stapt de gemaskerde man opzij. Kogels boren zich in de lichamen van de twee gevangenen, die daarop ineenzijgen. Het 'God is groot' is niet van de lucht. Wanneer de executie heeft plaatsgevonden is onduidelijk.

In het noordelijke Manbij is donderdagochtend de imam van de belangrijkste moskee van het plaatsje doodgeschoten. Wat de moordenaars van Mohammed Dibo tot hun daad dreef is onduidelijk. Moorden als deze zijn aan de orde van de dag in het deel van Syrië waar de rebellen heer en meester zijn. Rivaliserende groepen opstandelingen betwisten elkaar er de macht.


.

    Het is nu vr aug 12 2022, 03:40