Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

2 plaatsers

  IS-strijders laten een spoor van dood en verwoesting achter

  Eric de Blois
  Eric de Blois
  Beheerder


  Aantal berichten : 267
  Registratiedatum : 15-06-14
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

  IS-strijders laten een spoor van dood en verwoesting achter Empty IS-strijders laten een spoor van dood en verwoesting achter

  Bericht van Eric de Blois wo okt 19 2016, 18:00

  IS-strijders laten een spoor van dood en verwoesting achter

  Bron : RTLnieuws - 19 oktober 2016

  IS-strijders laten een spoor van dood en verwoesting achter ANP-48014003

  De strijd om Mosul is in volle gang en daarmee groeien de zorgen om de inwoners van de Iraakse stad. Ondertussen probeert terreurbeweging IS zoveel mogelijk schade aan te richten.

  Iraakse en Koerdische soldaten zijn maandag een offensief begonnen om Mosul van terreurbeweging IS te bevrijden. In die stad zitten nog altijd een miljoen mensen vast. Het is voor hen moeilijk om weg te komen, want IS-strijders patrouilleren op straat. Er wordt bovendien gevreesd dat de bewoners als menselijk schild zullen worden gebruikt. De Iraakse en Koerdische troepen vechten met tienduizenden soldaten tegen slechts een paar duizend IS-strijders. IS is dus in de minderheid, maar het lukt de terreurorganisatie wel om veel schade aan te richten.

  Zoveel mogelijk schade
  IS gebruikt verrassingsaanvallen. Zo was correspondent Olaf Koens, die met de troepen meereist om verslag te doen van de strijd, getuige van een aanval met een mortiergranaat. Ook gebruikt IS tunnels om Iraakse en Koerdische soldaten te omsingelen en uit te schakelen. Daarnaast heeft IS overal bommen achtergelaten om zo veel mogelijk schade aan te richten en tijd te winnen. IS wordt dus maar zeer langzaam verdreven, maar laat wel een spoor van dood en verwoesting achter. "Als een dorp is bevrijd, is er vaak niks meer van over", zegt Koens vanuit Irak. "Mensen hebben niets om naar terug te keren."




  avatar
  SK-1988
  forumlid


  Aantal berichten : 5
  Registratiedatum : 19-05-20

  IS-strijders laten een spoor van dood en verwoesting achter Empty Re: IS-strijders laten een spoor van dood en verwoesting achter

  Bericht van SK-1988 ma jun 08 2020, 01:37

  Religie; het slechtse wat er op aarde bestaat.

   Het is nu do jul 18 2024, 05:20