Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

2 plaatsers

PVV wil asielzoekers in buitenland laten opvangen

Beheerder
Beheerder
Admin


Aantal berichten : 389
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 62
Woonplaats : Coyhaique, Chile

PVV wil asielzoekers in buitenland laten opvangen Empty PVV wil asielzoekers in buitenland laten opvangen

Bericht van Beheerder vr aug 24 2012, 06:40PVV wil asielzoekers in buitenland laten opvangen

Bron: trouw.nl - 22 augustus 2012

PVV wil asielzoekers in buitenland laten opvangen Media_xl_1329363
© anp. Geert Wilders

De PVV wil toekomstige asielzoekers alleen nog opvangen in het buitenland. Asielzoekerscentra zouden voortaan in landen als Roemenië moeten worden gevestigd. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders vandaag in het AD.

De partij ontleende het voorstel aan Australië, dat na 2001 verschillende asielzoekerscentra buiten het Australische vasteland vestigde. Na 2007 werden die goeddeels gesloten, maar de Australische regering lanceerde vorige week het voorstel centra te heropenen in Papoea-Nieuw Guinea en op het eiland Nauru.

In het voorstel van de PVV worden asielzoekers meteen na aankomst in Nederland op het vliegtuig gezet naar bijvoorbeeld Roemenië, waar ze moeten wachten op de uitkomst van de procedure voor een verblijfsvergunning.

Wilders zegt dat het plan 'spectaculaire voordelen' met zich meebrengt. 'De overlast van asielzoekers is in één klap weg en de enorme opvangkosten zullen flink dalen', aldus de PVV-lijsttrekker in het AD.
mieke121276
mieke121276
forumlid


Aantal berichten : 142
Registratiedatum : 10-08-12
Leeftijd : 45
Woonplaats : Haarlem

PVV wil asielzoekers in buitenland laten opvangen Empty Re: PVV wil asielzoekers in buitenland laten opvangen

Bericht van mieke121276 vr aug 24 2012, 07:41

Ja droom verder Wilders of Roemenië daar opzit te wachten en intregeren kan alleen als je er ook woont dus in afwachting van kan je het land leren kennen de taal machtig worden is toch makkelijker als je der woont en niet eerst roemeens en dan pas nederlands je maakt al vrienden enz enz dus dat zal nooit werken.
Beheerder
Beheerder
Admin


Aantal berichten : 389
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 62
Woonplaats : Coyhaique, Chile

PVV wil asielzoekers in buitenland laten opvangen Empty Re: PVV wil asielzoekers in buitenland laten opvangen

Bericht van Beheerder vr aug 24 2012, 08:12

mieke121276 schreef:Ja droom verder Wilders of Roemenië daar opzit te wachten en intregeren kan alleen als je er ook woont dus in afwachting van kan je het land leren kennen de taal machtig worden is toch makkelijker als je der woont en niet eerst roemeens en dan pas nederlands je maakt al vrienden enz enz dus dat zal nooit werken.

Vluchtelingen opvang in het buitenland
Dat is gewoon weer zo'n onuitvoerbaar plan van Wilders, misschien mede bedoeld om kiezers aan te trekken. Ik denk niet dat hij dat gedaan krijgt in het buitenland.

Grensloze wereld
De bevolking van de wereld wordt steeds internationaler. Mensen migreren in toenemende mate. Daarom zouden grenzen in de hele wereld op termijn moeten verdwijnen. Mensen moeten gewoon kunnen wonen waar ze wilen. Maar natuurlijk niet op kosten van de samenleving ter plaatse. Opvang moet geregeld kunnen worden, maar iedereen zomaar een uitkering geven is veel te duur waar ook niets tegenover staat.

Aanpassen
Aanpassen is eigenlijk ook zo'n merkwaardig begrip. Aan wat moet men zich nu precies aanpassen? En wie gaat bepalen wat de nederlandse cultuur nu precies is en waaraan men zich dan moet aanpassen? Nee, mensen moeten zich gewoon aan de wet houden, dan hoef je je ook niet aan te passen. Culturele gebruiken die niet strijdig zijn met de wet moeten gewoon mogen. Zo mogen moslim's best een moskee bouwen, als ze die zelf bekostigen. Mensen die hier legaal wonen, moeten ook mogen geloven in wat ze willen en samenkomen onder één dak.

Gesponsorde inhoud


PVV wil asielzoekers in buitenland laten opvangen Empty Re: PVV wil asielzoekers in buitenland laten opvangen

Bericht van Gesponsorde inhoud


    Het is nu wo jun 29 2022, 14:02