Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Slob dreigt islamitische school met sluiting

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 61
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

Slob dreigt islamitische school met sluiting Empty Slob dreigt islamitische school met sluiting

Bericht van Eric de Blois vr maa 08 2019, 03:19

Slob dreigt islamitische school met sluiting

Bron : Trouw - 8 maart 2019

Slob dreigt islamitische school met sluiting Img-080319-184.onlineBild

Minister Arie Slob (Onderwijs) zal het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam geen geld meer geven als de instelling doorgaat met het hinderen van de Inspectie van het Onderwijs.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwde donderdag dat medewerkers van de school contacten hebben gehad met een terreurbeweging. Deze week hinderde de school het werk van de inspectie, aldus de bewindsman. Hij noemt dat “zeer ernstig en niet acceptabel”. Als de school door blijft gaan met het hinderen van de inspecteurs ,,zal ik niet schromen de bekostiging stil te leggen”. Dat betekent dan in praktijk het einde van het lyceum. Hij vindt het ‘frustrerend’ dat de inspectie haar werk niet kan doen. “Dat komt nauwelijks voor.” Daarbij komt ook nog dat de school een paar weken geleden voor de deur van de inspectie heeft geprotesteerd om het feit dat een inspectierapport nog niet was opgeleverd. “Dat is zeer ongebruikelijk en is ook intimiderend richting inspectie.”

Waarschuwing NCTV

De waarschuwing van de NCTV over de situatie op de school heeft meerdere redenen. Het is bedoeld voor ouders van wie de kinderen een middelbare school moeten kiezen, maar het is ook een signaal richting de ouders die al kinderen op het Cornelius Haga Lyceum hebben, aldus Slob. Er zijn vanaf het begin zorgen over de school. Slob werkt aan wetgeving om dit soort instellingen sneller te kunnen aanpakken. Een wet moet zorgen dat de overheid makkelijker kan ingrijpen als dergelijke scholen worden gesticht. Een tweede wetsvoorstel maakt ingrijpen op bestaande scholen eenvoudiger. Slob denkt dat met de nieuwe wetgeving het Cornelius Haga Lyceum wel had kunnen worden gesloten. Volgens bestuursvoorzitter Söner Atasoy van de Stichting Islamitisch Onderwijs, waar het lyceum onder valt, spreekt Slob voor zijn beurt. “Wij hebben op de 14e en de 15e afspraken met de inspectie. Ze komen dan langs, dat staat zwart op wit. Dus wat mij betreft kan de minister de boom in.” De inspectie kon nog niet bevestigen of er inderdaad afspraken staan op de genoemde data.
.


Laatst aangepast door Eric de Blois op ma feb 03 2020, 17:03; in totaal 2 keer bewerkt
thorvald
thorvald
forumlid

Aantal berichten : 25
Registratiedatum : 04-09-12
Woonplaats : Twente

Slob dreigt islamitische school met sluiting Empty Re: Slob dreigt islamitische school met sluiting

Bericht van thorvald ma jun 03 2019, 21:48

Very Happy

Er wordt weer eens wat mondjesmaat gepost, daar ben ik blij om. Dit forum is véél te lang inactief geweest.

Terug naar ontopic:

Ik ben in principe tegen iedere vorm van religie in het onderwijs. Geloven doe je maar in je eigen privesfeer.

    Het is nu do apr 22 2021, 00:52