Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Slob: magere visie kabinet op participatiesamenleving

Beheerder
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 389
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 61
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Slob: magere visie kabinet op participatiesamenleving Empty Slob: magere visie kabinet op participatiesamenleving

Bericht van Beheerder vr mei 23 2014, 13:40

Slob: magere visie kabinet op participatiesamenleving

Bron : trouw.nl  -  door : ANP  -  7 april 2014

Slob: magere visie kabinet op participatiesamenleving Media_xl_2196919
© anp. ChristenUnie-leider Arie Slob.

Wat bedoelt het kabinet toch met de participatiesamenleving, wilde de ChristenUnie graag weten toen de nieuwe koning het begrip in september noemde in de troonrede. Vanavond kwam de brief erover van premier Mark Rutte waar fractieleider Arie Slob van de ChristenUnie al maandenlang op aandrong. Het resultaat is mager, vindt Slob.

'Ik begrijp niet waarom ze hier zo lang over hebben gedaan. Het kabinet blijft in de ruim twee kantjes vrij algemeen over de participatiesamenleving. Er valt veel meer over te zeggen. Dit nodigt alleen maar uit tot een debat', aldus Slob. Hij heeft dat debat al aangevraagd, omdat hij het belangrijk vindt dat er een goede onderbouwing komt van dit begrip. De participatiesamenleving houdt in dat de overheid zich meer terugtrekt op bepaalde terreinen en meer verantwoordelijkheden neerlegt bij de samenleving. 'Als je dit niet goed definieert, ben je een huis aan het verbouwen zonder bouwtekeningen', aldus Slob.

Rutte schrijft in de brief dat de overheid nieuwe maatschappelijke initiatieven en samenwerkingsnetwerken niet wil verstoren, maar juist de ruimte wil bieden. De overheid handelt volgens de premier nog te veel vanuit klassieke hiërarchische verhoudingen waardoor zij soms - onbedoeld - initiatieven en mogelijkheden in de kiem smoort. Het is met nieuwe trends zoals social media mogelijk om de eigen kracht in de samenleving beter te benutten, aldus Rutte. Volgens hem wordt de kwaliteit van oplossingen hoger en zijn de kosten vaak lager. De overheid beperkt zich tot hoofdlijnen en neemt knelpunten weg.

.
Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 61
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

Slob: magere visie kabinet op participatiesamenleving Empty Re: Slob: magere visie kabinet op participatiesamenleving

Bericht van Eric de Blois vr jun 27 2014, 07:09

Slob: magere visie kabinet op participatiesamenleving 479972050560630784

<blockquote class="twitter-tweet" lang="es"><p>Hoe kon MarcelvanDam, die achteraf altijd alles vooraf heeft voorzien, als commissaris bij WSF het gokbeleid bij Vestia niet doorhebben?</p>&mdash; Willem Aantjes (@WillemAantjes) <a href="https://twitter.com/WillemAantjes/statuses/479972050560630784">junio 20, 2014</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

    Het is nu wo apr 21 2021, 09:53