Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Islamitische Staat dreigt met aanslagen op Eiffeltoren en Big Ben

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder


Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 62
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

Islamitische Staat  dreigt met aanslagen op Eiffeltoren en Big Ben Empty Islamitische Staat dreigt met aanslagen op Eiffeltoren en Big Ben

Bericht van Eric de Blois vr maa 27 2015, 21:31

Islamitische Staat dreigt met aanslagen op Eiffeltoren en Big Ben

Bron : Trouw  -  13 maart 2015

Islamitische Staat  dreigt met aanslagen op Eiffeltoren en Big Ben Media_xl_2838751
© anp. Militairen bij de Eiffeltoren na de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo en een Joodse
supermarkt.


Terreurbeweging Islamitische Staat heeft nieuwe dreigementen geuit aan het adres van westerse mogendheden. Een woordvoerder van de beweging kondigde aanslagen aan op onder meer het Witte Huis in Washington, de Big Ben in Londen en de Eiffeltoren in Parijs.

Ook Rome, Jeruzalem en Kabul zullen in handen vallen van IS, zegt woordvoerder Abu Mohammad al-Adnani. De dreigementen worden geuit in een audioboodschap van 28 minuten die IS via internet heeft verspreid. Gisteren heeft IS de belofte van trouw die de Nigeriaanse beweging Boko Haram heeft gezworen geaccepteerd. Beide organisaties, die behoren tot de meest meedogenloze ter wereld, komen steeds verder onder druk te staan. Volgens Al-Adnani is het kalifaat dat IS wil stichten inmiddels uitgebreid tot West-Afrika. Hij drong er bij strijders uit de hele wereld op aan om zich bij Boko Haram aan te sluiten. IS heeft afgelopen zomer het grootste deel van het noorden en westen van Irak veroverd en heeft ook delen van Syrië in handen. De beweging heeft nu echter grote moeite om zich staande te houden tegenover het Iraakse leger dat rond Tikrit het offensief heeft ingezet. In andere delen van Irak en in Syrië wordt de beweging bovendien gebombardeerd door een internationale coalitie.

Boko Haram in het nauw
Een grote troepenmacht heeft de strijd aangebonden met Boko Haram en heeft de Boko Haram-strijders al weten te verdrijven uit een tiental dorpen in het noordoosten van Nigeria. Een nieuw Twitter-account van Boko Haram lijkt er echter op te wijzen dat de beweging steun krijgt van propagandisten van IS. Deskundigen noemen het verbond tussen Boko Haram en IS gevaarlijk. 'Strijders die het steeds moeilijker vinden om naar Syrië en Irak te reizen, kunnen er nu voor kiezen om naar het noordoosten van Nigeria te gaan en het conflict daar een internationaal conflict maken', aldus J. Peter Pham van een denktank uit Washington.


.

    Het is nu vr aug 12 2022, 05:02