Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

'Sjeik Salman meldt zich aan als kandidaat bij FIFA-verkiezingen'

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder


Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 62
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

'Sjeik Salman meldt zich aan als kandidaat bij FIFA-verkiezingen'  Empty 'Sjeik Salman meldt zich aan als kandidaat bij FIFA-verkiezingen'

Bericht van Eric de Blois do jul 07 2016, 02:26

'Sjeik Salman meldt zich aan als kandidaat bij FIFA-verkiezingen'

Bron : NU.nl - 26 oktober 2015

'Sjeik Salman meldt zich aan als kandidaat bij FIFA-verkiezingen'  Sjeik-salman-meldt-zich-als-kandidaat-bij-fifa-verkiezingen

Sjeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa heeft bij de FIFA zijn kandidatuur ingediend voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond, zo melden verschillende media in het Midden-Oosten.

De bijna 50-jarige Al Khalifa fungeert momenteel als preses van de Aziatische voetbalbond. De invloedrijke sjeik schaarde zich aanvankelijk achter Michel Platini. Door de schorsing van negentig dagen die de UEFA-preses kreeg opgelegd door de ethische commissie van de FIFA is het echter nog maar de vraag of hij deel kan nemen aan de strijd om de opvolging van Sepp Blatter. Al Khalifa zou de benodigde vijf steunbrieven van nationale bonden binnen hebben. Kandidaten kunnen zich nog tot dinsdag melden bij de FIFA. Sjeik Salman gaat de strijd aan met prins Ali bin Al-Hussein van Jordanië, oud-prof David Nakhid uit Trinidad en Tobago, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale, de Fransman Jérôme Champagne en Platini, op voorwaarde dat diens schorsing wordt opgeheven. De verkiezingen vinden plaats op 26 februari 2016, tijdens een buitengewoon FIFA-congres in Zürich.


.

    Het is nu wo aug 17 2022, 12:33