Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

  Sylvana Simons sluit zich aan bij Denk

  Eric de Blois
  Eric de Blois
  Beheerder


  Aantal berichten : 267
  Registratiedatum : 15-06-14
  Leeftijd : 63
  Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

  Sylvana Simons sluit zich aan bij Denk Empty Sylvana Simons sluit zich aan bij Denk

  Bericht van Eric de Blois za sep 24 2016, 15:10

  Sylvana Simons sluit zich aan bij Denk

  Bron : Trouw - de redactie - 18 mei 2016

  Sylvana Simons sluit zich aan bij Denk Media_xl_3811277
  © Anp. Sylvana Simons protesteert hier tegen Zwarte Piet, tijdens de intocht van Sinterklaas in Meppel

  Presentatrice Sylvana Simons sluit zich aan bij de politieke partij Denk, de partij van Kamerleden Kuzu en Özturk. Dat maakte de partij vandaag zelf bekend. Ze gaat zich bezighouden met media en cultuur, emancipatie, zorg en onderwijs.

  Volgens Simons heeft Denk een verfrissende en verbindende boodschap. "Denk laat zien dat het onrecht dat minderheden, maar ook vrouwen in Nederland ondervinden het verhaal is van ons allemaal", zo schrijft ze. "Want alleen als wij solidair zijn met elkaar kan een samenleving op basis van wederzijdse acceptatie tot werkelijkheid worden." Denk ontstond in 2014, toen Kamerleden Kuzu en Özturk uit onvrede met de koers van de PvdA in het integratiedebat uit die partij stapten. Volgens de partij heeft Simons sinds dat moment Denk nauwgezet gevolgd. "Ik zie het nu als mijn taak om mijn stem te laten horen in de arena waar ik écht iets blijvends kan bijdragen: de politiek."

  Racisme
  Simons mengde zich vorig jaar in het zwartepietendebat, toen ze protesteerde tegen de knecht van Sinterklaas bij de officiële intocht in Meppel. In Trouw zei ze twee jaar geleden daar het volgende over, in de rubriek Tien Geboden. "Dat gedoe rond Zwarte Piet, bijvoorbeeld: ik kan me goed voorstellen dat je je rot schrikt als je een leven lang een onschuldig Sinterklaasfeest denkt te vieren en nu ineens voor racist wordt uitgemaakt, maar het systeem maakt je wel degelijk tot een racist. Zwarte Piet is het enige zwarte symbool in de Nederlandse cultuur. Een knecht. Geen held, geen voorbeeld, maar een karikatuur. Waarom is het zo moeilijk om zo'n symbool te veranderen? "Ik wil graag met de voorstanders in discussie, en ik vind het oprecht lullig voor mensen die zo van streek zijn omdat ze zich voortaan paars moeten schminken in plaats van zwart, maar één ding is zeker: Zwarte Piet, de figuur die model staat voor een ongelijke intolerante verhouding tussen grote groepen van onze samenleving, is on his way out."

  DWDD
  In De Wereld Draait Door kwam ze vorig jaar in aanvaring met Martin Simek, toen die het over 'die zwartjes' had in een gesprek over bootvluchtelingen. Zij zegt daar nu zelf over in het persbericht: "toen ik de term 'zwartjes' hoorde tijdens het gesprek over vluchtelingen, geloofde ik mijn oren niet. De vragen die ik daar vervolgens over stelde maakten een stortvloed aan reacties los. Sommige waren positief, maar veel reacties waren doordrenkt met intolerant en haatdragend gedachtegoed. Hierdoor rees bij mij het besef dat, hoewel ik altijd al een betrokken burger was, ik mij ook publiekelijk moest gaan uitspreken."

   Het is nu do sep 21 2023, 03:54