Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

'IJs van straatverkopers Delhi kan afkomstig zijn uit mortuarium'

Beheerder
Beheerder
Admin


Aantal berichten : 389
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 62
Woonplaats : Coyhaique, Chile

'IJs van straatverkopers Delhi kan afkomstig zijn uit mortuarium' Empty 'IJs van straatverkopers Delhi kan afkomstig zijn uit mortuarium'

Bericht van Beheerder do mei 15 2014, 10:02

'IJs van straatverkopers Delhi kan afkomstig zijn uit mortuarium'

Bron : trouw  -  door : Sacha Kester  -  15 mei 2014

'IJs van straatverkopers Delhi kan afkomstig zijn uit mortuarium' Media_xl_2260970
© anp. Indiase kinderen eten ijsjes op straat.

Het is bekend dat toeristen (en ook lokale inwoners) voorzichtig moeten zijn met voedsel dat in India op straat wordt aangeboden. In de Times of India wordt nu gewaarschuwd dat het ijs dat tijdens de hete zomer wordt verkocht, gemaakt kan zijn van ijsblokken die zijn gestolen bij mortuaria die al zijn gebruikt om lijken te koelen.

Eten en drinken dat in India op straat wordt verkocht, zit vaak vol met bacteriën of amoebes waar mensen ziek van kunnen worden. Spullen worden niet goed gekoeld, zijn gemaakt van vies water en worden onder onhygiënische omstandigheden (bijvoorbeeld bij een open riool) opgeslagen.  

Zeker toeristen, wiens maag al helemaal niet op dergelijke viezigheid berekend is, kunnen daarom beter geen straatvoedsel eten. Maar ook Indiërs zelf weten dat ze er mee op moeten passen.

Vers gemaakte ijsjes
In de hete zomer, als het veertig graden of zelfs nog veel warmer is, vergeten mensen dat soms zodra er verkoelende drankjes of ijs wordt aangeboden. Medische studenten hebben nu gewaarschuwd dat deze gemaakt kunnen zijn van ijsblokken die eerder zijn gebruikt om lijken te koelen. Ze zouden door verkopers worden gestolen bij mortuaria.

De kwaliteit van het ijs kan steekproefsgewijs worden gecontroleerd door de autoriteiten, 'maar het is onmogelijk om iedereen te controleren omdat er zoveel verkopers zijn', aldus Dr Ashwini Dewanagan, officier van voedselinspecties, tegen de Times of India.

.

    Het is nu vr aug 12 2022, 03:57