Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Toename radicale salafisten aan Duits-Nederlandse grens

Beheerder
Beheerder
Admin


Aantal berichten : 389
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 62
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Toename radicale salafisten aan Duits-Nederlandse grens Empty Toename radicale salafisten aan Duits-Nederlandse grens

Bericht van Beheerder za jan 12 2013, 02:49

Toename radicale salafisten aan Duits-Nederlandse grens

Bron: elsevier.nl - door: Arne Hankel - 11 januari 2013

Toename radicale salafisten aan Duits-Nederlandse grens 001_RBIAdam-image-1145265

Het aantal radicale salafisten in de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen stijgt snel. Afgelopen jaar verdubbelde het aantal radicale moslims, zeggen de autoriteiten.

Van de naar schatting duizend salafisten zou zeker 10 procent bereid zijn geweld te gebruiken, twintig van hen zouden momenteel in terreurkampen een opleiding krijgen.

Geweld
Onderzoekers betitelen honderd salafisten als ‘jihadisten die bereid zijn geweld te gebruiken’, schrijft de kant Die Welt vrijdag. De terreurdreiging blijft onveranderd groot. Duitsland en Duitse instellingen zijn potentiële doelwitten.
Tussen februari en november afgelopen jaar reisden volgens Duitse veiligheidsdiensten zeker twintig mannen naar Pakistan om daar door Al-Qa’ida getraind te worden. Mochten ze terugkeren in Duitsland moeten ze permanent in de gaten worden gehouden.

Haatpredikers
Veiligheidsdiensten houden twintig van de 850 moskeeën in de deelstaat extra in de gaten. Er zouden radicalen rondlopen die geweld willen gebruiken en ook haatpredikers. Steden als Aken, Bonn, Keulen, Düsseldorf, Bochum, Wuppertal en Solingen gelden als machtsbasis van de salafisten. Vooral in steden met hoger onderwijs rekruteren de salafisten nieuwe aanhangers. De netwerken worden veelal aangestuurd vanuit landen als Egypte, Syrië en Jemen.


    Het is nu vr aug 12 2022, 04:08