Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Wilders subsidieert de radicale islam

Beheerder
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 389
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 61
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Wilders subsidieert de radicale islam Empty Wilders subsidieert de radicale islam

Bericht van Beheerder vr sep 07 2012, 12:54

Wilders subsidieert de radicale islam

Bron: trouw.nl  -  door: Jan van der Meer, wethouder Klimaat en Energie in Nijmegen voor GroenLinks  -  7 september 2012

Wilders subsidieert de radicale islam Media_xl_1344844
© AFP. Een Saoedische vrouw stapt met haar kinderen in een taxi. Vrouwen mogen in Saoedi-Arabië niet rijden.

OPINIE - Voor Geert Wilders met zijn PVV kan het hele Nederlandse (en Europese) milieubeleid worden afgeschaft. Schiphol moet groeien, meer wegen met maar liefst 140 kilometer per uur, stoppen met de bouw van en subsidies op windmolens, geen inzet op zonne-energie en geen fiscale vergroening. Tegelijk stelt de PVV dat we de islamisering moeten stoppen want de islam is een 'totalitaire politieke ideologie'. Tot op heden heeft eigenlijk vrijwel niemand de tegenstrijdigheid van Wilders' opvatting over onze energievoorziening met die over de islam blootgelegd. Want door afhankelijk te blijven van fossiele brandstoffen stimuleert en subsidieert Wilders juist de radicale islam.

De meest conservatieve islam - het salafisme - komt namelijk uit het olieproducerende Saoedi-Arabië. In dit land huist de meest onverdraagzame, meest anti-westerse, meest tegen vrouwenrechten en pluralisme gekante stroming binnen de islam. Thomas Friedman heeft in zijn boek 'The Future is Green' (2009) uiteengezet wat de relatie is tussen onze olieverslaving en de radicale islam. Doordat het Westen vanaf de jaren zeventig exponentieel meer olie nodig had, verkreeg het Saoedisch koninkrijk steeds meer rijkdom. Om onrust onder de conservatieve bevolking te voorkomen, ging men steeds voortvarender aan de slag met de evangelisatie van de islamitische wereld. Wereldwijd werden en worden met Saoedisch oliegeld honderden moskeeën en universiteiten gesticht en duizenden koranscholen gebouwd. De Saoedi's vertegenwoordigen slechts 1 procent van de wereldwijde moslimpopulatie, maar ze zijn goed voor 90 procent van de uitgaven van het hele geloof. Nog nooit is zoveel rijkdom toegevallen aan zo'n extreme minderheid binnen een van de grootste godsdiensten ter wereld, met alle gevolgen van dien.

Olieverslaving
Ook al heeft het Saoedisch koningshuis maatregelen getroffen om de meest rabiate jihadistische predikers, godsdienstleraren en jongelui in het gareel te houden, feit blijft dat er nog steeds rijke Saoedi's zijn die oliegeld doorsluizen naar allerlei obscure groeperingen. Na de aanslagen van 9/11 circuleerden er niet voor niets bumperstickers in de VS met de tekst: Osama loves your SUV. Onze olieverslaving is brandstof voor de radicale islam. Natuurlijk, er komt ook olie uit andere landen waar het met de naleving van mensenrechten en milieubescherming niet pluis is, zoals Rusland, Nigeria en Iran. Maar een groot deel van onze geïmporteerde aardolie komt uit het grootste olieproducerende land: Saoedi-Arabië. En de Saoedi's willen niet alleen hun olie exporteren, maar liefst ook hun anti-westerse waarden en normen.

Hollandse wind, zon en biogas
Voor Geert Wilders staat de islam gelijk aan de radicale islam. Er zijn bij hem geen genuanceerde tinten; hij kent geen gematigde stromingen. Juist Wilders zou zich dus moeten keren tegen de bron van dat kwaad: het salafisme. Maar door onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te handhaven, stimuleert hij juist zelf deze door hem verfoeide ideologie. Als hij slim is, probeert hij echter snel af te komen van onze olieverslaving. Geen geld meer naar de Saoedi's of de Iraniërs. Kiezen dus voor gezonde Hollandse wind, zon en biogas. Daar is nog genoeg van, in onbeperkte hoeveelheden. Eigen duurzame energie eerst dus, om het maar eens in Wilders-termen te zeggen. Als Wilders af wil van de radicale islam, dan dient hij dus eigenlijk de milieuagenda van GroenLinks te omarmen. Wilders is pas echt een dappere strijder voor de westerse liberale vrijheid als hij zich tegelijk ontpopt tot een op energiebesparing gebrande milieuactivist.

.
Beheerder
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 389
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 61
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Wilders subsidieert de radicale islam Empty Re: Wilders subsidieert de radicale islam

Bericht van Beheerder ma jun 16 2014, 01:59

Jan van der Meer, wethouder voor GroenLinks schreef:Voor Geert Wilders met zijn PVV kan het hele Nederlandse (en Europese) milieubeleid worden afgeschaft. Schiphol moet groeien, meer wegen met maar liefst 140 kilometer per uur, stoppen met de bouw van en subsidies op windmolens, geen inzet op zonne-energie en geen fiscale vergroening. Tegelijk stelt de PVV dat we de islamisering moeten stoppen want de islam is een 'totalitaire politieke ideologie'. Tot op heden heeft eigenlijk vrijwel niemand de tegenstrijdigheid van Wilders' opvatting over onze energievoorziening met die over de islam blootgelegd. Want door afhankelijk te blijven van fossiele brandstoffen stimuleert en subsidieert Wilders juist de radicale islam.

Niet dat ik een aanhanger van Wilders ben, maar ik vind de hele redenering krom. Het is natuurlijk niet de schuld van Wilders dat de arabieren met hun reet op de olie zitten. Je kunt auto's nu eenmaal niet op pis laten rijden. Daarom is een 'pro-auto-beleid' niet hetzelfde als het 'subsidieëren' van toch al stinkend rijke arabieren. Ik ben het met u eens dat de verdere verrijking van arabieren een spijtig en onbedoeld neveneffect is van méér autokilometers. Daarom ben ik voor snelle invoering van waterstof als alternatief.

.

    Het is nu wo apr 21 2021, 23:33