Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Marokkaanse jongetjes worden thuis verwend als prinsjes

Beheerder
Beheerder
Admin


Aantal berichten : 389
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 62
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Marokkaanse jongetjes worden thuis verwend als prinsjes Empty Marokkaanse jongetjes worden thuis verwend als prinsjes

Bericht van Beheerder vr jan 11 2013, 06:26

Marokkaanse jongetjes worden thuis verwend als prinsjes

Bron: trouw.nl  -  door: Ellis Plokker  -  14 december 2012

Marokkaanse jongetjes worden thuis verwend als prinsjes Media_xl_1457404
© ANP. Voetbalclub Nieuw Sloten de ochtend nadat leden van een jeugdelftal een grensrechter hebben
mishandeld in tijdens een wedstrijd in Almere.

OPINIE  Naar aanleiding van de dood van een grensrechter riep Sylvain Ephimenco in Trouw op tot een open discussie over de denkbeelden over 'respect' van Marokkaanse jongeren. Hierbij een voorzet: het is mij opgevallen dat niet alleen de Marokkaanse jongeren zelf, maar ook de Marokkaanse gemeenschap nogal eigenaardige ideeën hebben over respect.

Zelf heb ik jarenlang in het 'wilde westen' van Rotterdam gewoond, waar ik het prima naar mijn zin had. Als er een 'multiculti' festival was, was ik van de partij. Ik vond de ophef over Marokkaanse jongeren enigszins overdreven; ik had geen last van hen, zij niet van mij. Maar sinds ik een aantal jaar geleden als peuterleidster gewerkt heb in een wijk in een andere stad - waar een grote groep Marokkanen woont - heb ik mijn mening bij moeten stellen. Het viel me op dat de Marokkaanse meisjes zeer streng opgevoed worden (en nogal timide zijn) en dat Marokkaanse jongetjes thuis verwend worden als prinsjes. Sommige tweejarige Marokkaanse jongetjes sloegen en schopten hun leeftijdgenootjes regelmatig. Ze waren duidelijk niet gewend dat daar iets van gezegd werd. En erger nog, als ik dat wel deed, kreeg ik de moeders op mijn dak. Als hun zoontje een ander kind iets aandeed, werd dat vooral gezien als een probleem van dat andere kind. Hij moest toch kunnen doen waar hij zin in had? Wanneer ik de moeder in kwestie duidelijk maakte dat dergelijk gedrag in de peuterspeelzaal niet gewenst was en dat ik als leidster er voor betaald word om daar iets van te zeggen, schroomde ze niet om te klagen bij de directrice.

Een Arabische kennis die in een winkel werkt, krijgt van jonge Marokkaanse klanten (jongens) met regelmaat te horen dat zij geen varkensvlees mag eten. Zij is christen. Maar als zij die jongens aanspreekt dat ze vaak dronken in de winkel binnenkomen (alcohol is net zo verboden binnen de islam als varkensvlees), zijn ze woest: hoe durft ze zoiets tegen hen te zeggen? Een gebrek aan respect! Trouw had onlangs een reportage over de Marokkaanse gemeenschap in het Rotterdamse Delfshaven, die het wangedrag van de eigen jeugd spuugzat is. Ik hoop dat de Marokkaanse gemeenschap de hand in eigen boezem steekt. En vooral het mannelijke kroost leert opvoeden en bovendien kritiek leert verdragen.

.

    Het is nu vr aug 12 2022, 03:49