Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

2 plaatsers

  Moordcijfers Zuid-Afrika: twee kinderen per dag

  Beheerder
  Beheerder
  Admin


  Aantal berichten : 389
  Registratiedatum : 08-01-09
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Coyhaique, Chile

  Moordcijfers Zuid-Afrika: twee kinderen per dag Empty Moordcijfers Zuid-Afrika: twee kinderen per dag

  Bericht van Beheerder do sep 20 2012, 16:18

  Moordcijfers Zuid-Afrika: twee kinderen per dag

  Bron: trouw.nl - 21 september 2012

  Moordcijfers Zuid-Afrika: twee kinderen per dag Media_xl_1360798
  © ap. Kinderen spelen op een braakliggend terrein in het Zuid-Afrikaanse Rustenburg.

  In Zuid-Afrika zijn het afgelopen jaar dagelijks gemiddeld meer dan twee kinderen vermoord. Dat blijkt uit een rapport dat donderdag is gepresenteerd door de Zuid-Afrikaanse Politie Service (SAPS).

  Van 1 april 2011 tot 31 maart dit jaar werden in totaal 15.609 mensen om het leven gebracht. Het merendeel, tachtig procent, zijn volwassen mannen, zo blijkt uit de cijfers, en 14.6 procent is vrouw. Onder de slachtoffers zijn bijna 800 kinderen onder de 18 jaar.

  Hoewel die aantallen een kleine daling betekenen ten opzichte van de voorgaande jaren noemt de minister van Politie Nathi Mthethwa de cijfers nog steeds schrikbarend.

  'Ouders moeten zich nog bewuster zijn van de risico's die hun kinderen hier lopen', zei de minister in een reactie op het rapport dat hij overhandigde aan het Zuid-Afrikaanse parlement. 'Zij moeten beter op hun kinderen letten en ze beter beschermen.'

  Naast de alarmerende moordcijfers blijkt verder dat bijna 70 kinderen In Zuid-Afrika dagelijks het slachtoffer zijn van sexueel geweld. Veelal ligt drugs- en alcoholgebruik ten grondslag aan het geweld, zo schrijft de Zuid-Afrikaanse nieuwssite News24.com.
  avatar
  Geus
  forumlid


  Aantal berichten : 134
  Registratiedatum : 23-08-12

  Moordcijfers Zuid-Afrika: twee kinderen per dag Empty Re: Moordcijfers Zuid-Afrika: twee kinderen per dag

  Bericht van Geus wo sep 26 2012, 23:44

  En daarvoor richten we in Den Haag nou een metershoog standbeeld op. scratch
  avatar
  Geus
  forumlid


  Aantal berichten : 134
  Registratiedatum : 23-08-12

  Moordcijfers Zuid-Afrika: twee kinderen per dag Empty Re: Moordcijfers Zuid-Afrika: twee kinderen per dag

  Bericht van Geus do sep 27 2012, 00:29

  Afrikaner boeren onder vuur
  Geplaatst op 19 april 2012 om 01:25 uur door Beheerder in Die stem van.... Geen reacties.

  Het onderstaande artikel verscheen op vrijdag 16 maart 2012 in Boerderij Weekend. Het is geschreven door Gineke Mons en geplaatst op pagina 14 in de rubriek Buitenland.

  Afrikaner boeren onder vuur
  Blanke boeren in Zuid-Afrika liggen onder vuur. Gemiddeld wordt er elke week wel een Afrikaner boer vermoord bij een gewelddadige overval op zijn boerderij. Volgens de boerenbond Transvaalse Landbou Unie (TLU) is dit meer dan gewone criminaliteit. “Hier spelen politieke motieven mee, ze willen ons van onze grond af hebben.”
  Tot en met half februari zijn dit jaar al acht blanke boeren op hun bedrijf vermoord bij gewelddadige overvallen. Deze ‘plaasaanvalle’ zijn al ruim twintig jaar aan de gang. Volgens de eigen statistieken van de TLU zijn er sinds 1990 welgeteld 1.557 Afrikaner boeren omgekomen. Wat de blanke boerengemeenschap vooral zorgen baart, is dat diefstal of materieel gewin eigenlijk nooit het hoofddoel is van de overvallers. “Er spelen politieke motieven mee, er is sprake van intimidatie van blanke boeren”, aldus TLU-hoofdbestuurslid Henk van de Graaf. Vaak wachten de overvallers – vrijwel altijd jonge zwarte mannen – ook net zo lang tot de boer thuiskomt. Van de Graaf: “Als je mensen wilt bestelen, dan pak je wat je pakken kunt en maak je dat je weg komt. Je gaat niet een heel gezin martelen. Ze willen ons van onze grond af jagen.”

  Bij veel ‘plaasaanvalle’ zijn boeren en hun gezin gruwelijk mishandeld. Er zijn gevallen gedocumenteerd van mensen die zijn gebrand met strijkbouten, waarvan vingers zijn afgeknipt met snoeischaren, boerinnen die worden verkracht, boeren die achter hun eigen pick-up worden gebonden en kilometers over gravelpaden worden gesleurd tot ze volledig ontveld zijn. “Maar de politie noteert het als gewone misdaad.”

  Het Zuid-Afrikaanse politiekorps hield de ‘overvallen op het platteland’ vroeger wel apart bij, maar is in 2007 gestopt met het registreren van deze categorie in de misdaadstatistieken. Vanwege de gierende criminaliteit en een moordcijfer van bijna 40 moorden per 100.000 inwoners (in Nederland nog niet 1 op de 100.000) worden de ‘plaasaanvalle’ en ‘plaasmoorden’ door de politie gemakshalve beschouwd als onderdeel van de reguliere misdaad. De boerderijen zijn immers gemakkelijke doelwitten voor criminelen, is de redenering: ze liggen afgelegen en er zijn doorgaans wapens, geld en een auto te halen.

  De boeren laken de lakse houding van de politie. ‘Plaasmoorden’ moeten een prioriteit worden, met een aparte onderzoeks- opsporingseenheid, vinden ze. Een deel van de Afrikaners is ervan overtuigd dat hier ook politieke dan wel racistische motieven meespelen: de pakweg 33.000 commerciële blanke voedselproducenten zijn op een bevolking van 50 miljoen een verwaarloosbare groep voor het machtige ANC, dat kan bogen op steun van bijna twee op de drie kiezers. Bovendien zou de moord op blanke boeren de ANC-regering wel van pas komen, gezien het haperende landhervormingsprogramma. De regering heeft als doel dat in 2014 30 procent van de ‘blanke’ landbouwgrond moet zijn overgedragen aan nieuwe zwarte boeren, maar het wil absoluut niet vlotten. Van de Graaf: “President Zuma heeft onlangs nog gezegd dat de boeren oorspronkelijk 87 procent van de grond onwettig hebben gekregen, en dat tot nu toe slechts 8 procent is overgedragen. Maar volgens onze gegevens hadden de blanke boeren in 2001 niet meer dan 44 procent van de grond in handen. De staat heeft zelf ook ernorme hoeveelheden land in bezit. Niemand weet precies hoe het zit; de regering zou een grond-audit doen maar heeft er geen geld voor. En de regering heeft wel een Groenschrift over Landhervorming gepubliceerd, waarin wordt gesproken over de onteigening zonder compensatie en nationalisering van de grond.”

  Van de Graaf wijst nadrukkelijk op de situatie in buurland Zimbabwe, waar onder het regime van Robert Mugabe het laatste decennium vrijwel alle 4.600 blanke boeren van hun bedrijf zijn verjaagd. Dat leidde tot een totale ineenstorting van de economie en enorme voedselschaarste. De TLU-voorman vreest dat het ook in Zuid-Afrika die kant op gaat. “Zuma wil 100 procent van de grond in zwarte handen. Wij voorzien dat die hele kwestie van grond en eigendomsrecht binnenkort gaat escaleren. Het aantal ‘plaasmoorden’ zal eerder toe- dan afnemen.”

  Verschillende Afrikaner belangengroeperingen proberen de ‘volkerenmood op Afrikaners’ nationaal en internationaal op de agenda te krijgen. Koepelorganisatie Afrikanerfront, waar ook de TLU deel van uitmaakt, heeft recent de ANC-regering aangeklaagd bij het Internationaal Strafhof in Den Haag vanwege misdaden tegen de mensheid. Van de Graaf was zelf begin februari op uitnodiging in het Euro-parlement, waar hij heeft gesproken over de ‘plaasmoorden’. De Afrikaners krijgen in deze kwestie vooral steun vanuit de rechterflank, onder meer van de PVV, Vlaams Belang, Lega Nord en de Oostenrijkse FPÖ. Ook in Nederland hebben de PVV en ook de SGP recent hun zorgen uitgesproken over de moord op blanke boeren. SGP-leider Kees van der Staaij diende in november een motie in voor meer Nederlandse en Europese hulp bij de bestrijding van discriminatie en (racistisch) geweld jegens de Afrikaners. Die moetie werd nipt verworpen. Niettemin zijn de blanke boeren blij met de buitenlandse steunbetuigingen. Van de Graaf: “Minister Uri Rosenthal heeft gezegd dat hij deze motie omhelsde – dat doet ons goed.”

  Treurgrond
  Op basis van TLU-gegevens publiceerde burgerrechtenorganisatie AfriForum onlangs het gedenkboek ‘Treurgrond’, waarin 2.617 ‘plaasaanvalle’ zijn beschreven die plaatsvonden tussen 1990 en 2010. Hierbij kwamen 1.363 mensen om het leven. Gemiddeld dus ruim een dode per week. De samenstellers van Treurgrond vermoeden echter dat de werkelijke cijfers nog een stuk hoger liggen, richting de drie- à vierduizend doden. Overigens zijn niet alleen actieve boeren slachtoffer, ook blanke bejaarden en niet agrarische Afrikaners die buitenaf wonen, vallen ten prooi aan de criminelen. De Zuid-Afrikaanse organisatie ‘Projek 2010’ probeert de namen te achterhalen van alle Afrikaners die sinds 1994 door zwarten zijn vermoord.


  OnsvirJou.nl

  Gesponsorde inhoud


  Moordcijfers Zuid-Afrika: twee kinderen per dag Empty Re: Moordcijfers Zuid-Afrika: twee kinderen per dag

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu do jul 18 2024, 06:06