Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

3 plaatsers

  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school

  mieke121276
  mieke121276
  forumlid


  Aantal berichten : 142
  Registratiedatum : 10-08-12
  Leeftijd : 47
  Woonplaats : Haarlem

  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school Empty Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school

  Bericht van mieke121276 ma aug 20 2012, 09:35  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school

  Bron: haarlemsdagblad.nl - 20 augustus 2012

  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school School

  VIJFHUIZEN - De dyslectische broertjes Enrique (15) en Hugo (13) Claassen beginnen vrijdagmorgen om half 9 aan hun internationale zeiltocht. Vanuit hun woonplaats in Vijfhuizen zeilen ze naar onder meer Engeland, België en Spanje.

  De jongens gaan al minstens een jaar niet meer naar school, want door hun leerhandicap wil geen enkele school ze aannemen. Met hun langdurige expeditie willen de jongens aandacht vragen voor dit ’thuiszittersprobleem’.

  „Enrique en Hugo zijn namelijk lang niet de enige. In totaal zijn er in Nederland zo’n 16.000 leerlingen die heel graag naar school willen, maar dat niet mogen omdat ze van school worden verwijderd en nergens anders meer worden toegelaten. Hoe is dat mogelijk in ons land?”, vraagt Annelies Schillemans, de moeder van de jongens, zich af. De jongens willen in elk land waar ze komen, contact zoeken met bijvoorbeeld lokale onderwijsinstanties of Unicef om hun probleem aan te kaarten.

  De jongens zullen onderweg voor het eerst in lange tijd weer onderwijs volgen. De Wereldschool, een instantie die lespakketten levert aan kinderen die voor langere tijd met hun ouders naar het buitenland gaan, levert schoolboeken en digitale toetsen. De vader van Enrique en Hugo zeilt in een eigen bootje achter de jongens aan om een oogje in het zeil te houden.

  Inspanningen van onderwijsadvocaat Katinka Slump om een school voor de jongens te vinden, liepen tot nu toe op niets uit. Ook een poging om onder anderen onderwijsminister Marja van Bijsterveldt, de onderwijsinspectie en de onderwijswethouder van Hoofddorp voor de Commissie Gelijke Behandeling te dagen, strandde. De commissie vond de zaak namelijk niet ontvankelijk. Kinderombudsman Marc Dullaertgaat de zaak nog onderzoeken.

  Hoe lang de reis gaat duren, is nog niet bekend. „Pas als er een oplossing voor dit thuiszittersprobleem is, komen Enrique en Hugo terug. Misschien duurt dat wel een paar jaar”, aldus Schillemans.
  24 reacties (gesorteerd op oudste eerst)

  mieke121276 schreef:Dit is onacceptabel ongelooflijk gewoon kunnen deze kinderen dan zelfs niet op een SBO school terecht dan pfffffffffffffff ik hou me hart vast.

  Daantjes schreef:dan zou ik er alles aan doen dat mijn kinderen een prive leraar krijgen. Als je geld heb om te zeilen kan je ook zorgen voor onderwijs. En wat later? geen scholing, geen werk en dan het handje ophouden??? goede opvoeding ouders

  FDrapbak schreef:U kraait raar. ik raad u aan de tv fragmentjes over de boys te kijken. Handje ophouden is zo simpel. Goede opvoeding ouders? Die vooringenomenheid is absoluut niet op zijn plaats.

  JanLeul schreef:Vreemd verhaal ,weet niet wat het niveau van de broertjes is
  maar bv de Haarlemse Paulus Mavo/Vmbo is een school
  specifiek voor kinderen met een leer handicap e.d.

  https://www2007.dunamare.nl/sc...

  mieke121276 schreef:Ja jan dat vroeg ik me ook af maar het is echter wel zo dat een speciale pcl commissie daar over beslist en is dat niet toegewezen dan kom je ook niet op die school. Maar dan blijft het een schande dat een gewone school ze op straat zet en dat onderwijs inspectie er niks aan doet aan scholen die kinderen in de kou laat staan.

  FDrapbak schreef:Deze boys zijn hoogbegaafd. De dyslexie beangstigd de leraren, zijn bang dat de kwaliteit van onderwijs van de rest van de klas minder zal worden. Het IQ van de broers is zeer hoog. Als antwoord op Jan.

  mieke121276 schreef:dan toch waar is de onderwijs inspectie ik weet er alles van, van dyslexie hebben en een kind die hoogbegaafd is en dyslexie heeft. Nou moet ik indd zeggen dat op het gewone onderwijs niet goed voor hem was maar zit nu op een SBO met een lange procedure van een pcl commissie. Waarom kan het voor deze jongens niet dan. En waarom blijft het gewone basis onderwijs achter op dit gebied. En het bgewone voortgezet onderwijs zou dan ook moeten helpen naar speciaal onderwijs.

  JanLeul schreef:Heb ik zeker ook dyslexie,ik beangstigde ook de leraren en geen school wilde me meer hebben , had alleen geen opa met een zeilboot dus daar zal het mis zijn gegaan.

  Dyslexie staat overigens geen maatschappelijke carrière in de weg gezien onderstaande beroemdheden met dyslexie.

  Leonardo DaVinci
  Wolfgang Amadeus Mozart
  Alexander Graham Bell
  Albert Einstein
  Pablo Picasso
  John Lennon
  Muhammed Ali
  Steven Spielberg
  Wubbo Ockels
  Hennie van der Most
  Tom Cruise
  Robbie Williams
  Jamie Oliver
  Orlando Bloom
  Joss Stone
  Klaas Kallenbach

  bron : http://www.dyslexieweb.nl/bero...

  Jjasper1 schreef:Dyslexie, ADHD........tegenwoordig heeft de halve klas het.........

  FDrapbak schreef:Wat jouw kwaal was of is weet ik niet, dat weet misschien niemand. Maar dat is ook niet de discussie, het gaat om 2 jongens met een zeer hoog IQ, maar een onvermogen dit te kanaliseren (door dyslexie). Simpel voorbeeld: grote auto met even zo grote motor, meer een verkeerde versnellingsbak; het vermogen wordt niet (voldoende) op de aangedreven wielen overgebracht. Ook scholen (naast bijv financiële en zorginstellingen) hebben te maken met prestatienormen, druk en cijfers. Als een school vermoed, ondanks dat zij wel de motivatie hebben, dat de leerling meer dan gemiddeld aan energie zal vragen, dan doen ze het niet, omdat zij bang zijn daar achteraf op afgerekend te worden.

  Een opleiding is in beginsel een investering voor het leven, en dat mag wel wat menselijker. Cijfers mogen nooit bepalend zijn.

  Klaas Kallenbach schreef:Bedankt dat je mij onder de grote der aarde hebt gezet, Echter ik heb geen dyslexie maar maak zoals de meeste van ons wel eens een tikfoutje.
  Uiteindelijk gaat er toch niet om, hoe het geschreven staat, maar wat er geschrevenstaat.

  Jjasper1 schreef:Zometeen zijn de broertjes bij Knevel en v/d Brink, 23.00 uur, nederland 1....

  burne schreef:Hoogbegaafd en moeite met het uitspreken van 'moeilijke' woorden als 'hoogbegaafd' en 'dyslexie'?

  Ik ben opgehouden met de EO serieus te nemen op de dag dat ze in hun 'Tijdsein' wisten te melden dat er ieder weekend een baby geofferd werd tijdens een house-party.

  Het OM wilde destijds best onderzoek doen, maar de ooggetuige van de EO weigerde aangifte te doen, en dus is daar nooit iets van gekomen.

  Da's 25 jaar geleden en sindsdien is het niveau van de EO alleen maar verder gezakt.

  Jjasper1 schreef:Nou, ik ben atheist maar ik boycot niet op voorhand een EO-programma (of andere omroep die niet bij mij aansluit) maar "Knevel & vd Brink" heeft dikwijls goede/interessante gasten. En ze laten mensen tenminste vaak uitpraten. Vannaaf waren die 2 kids met hun ouders daar en het was interessant (ook al begreep ik niet alles van die ouders). U neemt de EO al jaren niet meer serieus, prima, maar ik vond het verhaal van die ouders/kids overeenkomen met wat ik in het Haarl. Dagblad had gelezen......

  Jjasper1 schreef:Nergens worden aangenomen .....en er is toch ook 'leerplichtwet'? Dan is er toch een hiaat in die wet en moet er m.i. verplichte aanname door scholen geregeld worden. Van de zotte dat die 2 al zo lang thuis zitten....Zonder enige scholing/diploma kom je amper nog ergens...

  mieke121276 schreef:Nog meer schande broers zaten op een speciale school en worden daar gewoon weg gestuurd dit moet niet kunnen. Ik zeg dit is iets om over na te denken voor de politiek.

  FDrapbak schreef:Heb jij en idee? Broers op een gewone school (met aanpassing), speciale school of geen school? Er zijn vast meer kinderen die tussen wal en het schip vallen, hoe denk jij er over?

  mieke121276 schreef:Een speciale school horen deze jongens thuis zoals ik eerder zei ik heb zelf een zoon met dyslexie en een hoog iq. Hij is van het gewone reguliere onderwijs waar hij tussen het wal en schip viel, en daar niet kreeg wat hij nodig had naar het speciale onderwijs gegaan. En wou dat het veel eerder gebeurt was. Ik vind dat de regering zich hier hard voor moet maken maar ook bv een wethouder. En als zo als bij deze jongens nog meer zorg nodig is op speciaal onderwijs moet het zo kunnen zijn dat er iemand word aan getrokken op z'n school. De oudste heeft in een half jaar met een speciaal rooster ze cijfers opgehaald dus dat werkt dan toch. Nee deze jongens verdienen de kans ik snap ze wel trouwens nu ze gaan zeilen.

  FDrapbak schreef:Mieke, het speciaal onderwijs, het PGB of het rugzakjes onderwerp, is een taboe in Nederland. Het mag niks kosten en het zou niet mogen bestaan.

  mieke121276 schreef:Dat weet ik maar je geloofd het of niet maar stem sinds ik stem gerechtigd ben al sp!


  FDrapbak schreef:@ Mieke, dat was niet voor niks, zij zijn nu serieuze kandidaat voor kabinetsdeelname. Waar jij die jaren voor en op gestemd hebt, zullen dan in beleid (direct resultaat) worden omgezet wanneer de SP de premier levert.

  mieke121276 schreef:Word tijd! Want heb genoeg gezien en meegemaakt waar de sp voor staat echt. Misschien ken je Sibel vraag haar maar.

  1choice1 schreef:Ons 14 jarige zoon heeft Asperger Syndrome en is zeer intellegent. We hadden ook problemen op zijn school. Niet met de docenten maar met de schoolleiding die hem op een speciale school wilde hebben. Hier waren wij niet mee eens daar hij daarvoor te intellegent is. De rugzak wat toen werd ingevoerd, werd om financiele redenen (tijdelijk?) stopgezet en in 2004 zijn wij geemigreerd naar Queensland Australia.
  Eindelijk een goed schoolsysteem voor onze zoon. We wonen hier nu en blijven hier nu. Ik vindt het droevig dat na al die jaren een land als NL geen oplossing heeft voor uitzondelijke leerlingen die heel veel bij kunnen dragen aan de maatschappij als ze meer individueel onderwijs (op individu gericht ipv massa) zouden kunnen volgen !

  Didi, Gold Coast, Queensland


  avatar
  Geus
  forumlid


  Aantal berichten : 134
  Registratiedatum : 23-08-12

  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school Empty Re: Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school

  Bericht van Geus do aug 23 2012, 22:29

  Ik wens deze jongens het beste toe.
  Beheerder
  Beheerder
  Admin


  Aantal berichten : 389
  Registratiedatum : 08-01-09
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Coyhaique, Chile

  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school Empty Re: Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school

  Bericht van Beheerder vr aug 24 2012, 03:54  De jongens gaan al minstens een jaar niet meer naar school, want door hun leerhandicap wil geen enkele school ze aannemen

  Wel merkwaardig dat zoiets kan. Immers er bestaat in Nederland een leerplicht. Ouders die hun kinderen niet naar school sturen kunnen gestraft worden hiervoor. Dan zou toch de consequentie daarvan moeten zijn dat ook scholen niet kunnen weigeren leerlingen aan te nemen. Regels zijn regels, toch? Wat doet de overheid hiermee?
  mieke121276
  mieke121276
  forumlid


  Aantal berichten : 142
  Registratiedatum : 10-08-12
  Leeftijd : 47
  Woonplaats : Haarlem

  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school Empty Re: Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school

  Bericht van mieke121276 vr aug 24 2012, 04:56

  Eric de Blois schreef:

  De jongens gaan al minstens een jaar niet meer naar school, want door hun leerhandicap wil geen enkele school ze aannemen

  Wel merkwaardig dat zoiets kan. Immers er bestaat in Nederland een leerplicht. Ouders die hun kinderen niet naar school sturen kunnen gestraft worden hiervoor. Dan zou toch de consequentie daarvan moeten zijn dat ook scholen niet kunnen weigeren leerlingen aan te nemen. Regels zijn regels, toch? Wat doet de overheid hiermee?

  Er komt een debat Eric maar het is een schande dat dit gebeurt. Mijn zoon heeft ook wat deze jongens hebben dus hou me hart vast.
  Beheerder
  Beheerder
  Admin


  Aantal berichten : 389
  Registratiedatum : 08-01-09
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Coyhaique, Chile

  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school Empty Re: Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school

  Bericht van Beheerder vr aug 24 2012, 05:04

  mieke121276 schreef:
  Eric de Blois schreef:
  De jongens gaan al minstens een jaar niet meer naar school, want door hun leerhandicap wil geen enkele school ze aannemen

  Wel merkwaardig dat zoiets kan. Immers er bestaat in Nederland een leerplicht. Ouders die hun kinderen niet naar school sturen kunnen gestraft worden hiervoor. Dan zou toch de consequentie daarvan moeten zijn dat ook scholen niet kunnen weigeren leerlingen aan te nemen. Regels zijn regels, toch? Wat doet de overheid hiermee?


  Er komt een debat Eric maar het is een schande dat dit gebeurt. Mijn zoon heeft ook wat deze jongens hebben dus hou me hart vast.

  Het doel moet zijn goed onderwijs en niet het 'imago' van de school. Scholen moeten juist leerlingen met problemen helpen, waar anders zijn scholen voor? Het moet niet gaan om het 'belang' van de school maar louter om het belang van de leerling. Scholen moeten ophouden zich druk te maken over resultaten. Goede scholen meet je niet naar behaalde resultaten maar naar goed onderwijzen. Veel zwakke leerlingen geven naar buiten toe misschien lage resultaten, maar dat zegt op zich niets over de kwaliteit van het onderwijs. Scholen moeten zich druk maken om de methode van lesgeven niet om statistieken die leuk zijn voor de media.
  mieke121276
  mieke121276
  forumlid


  Aantal berichten : 142
  Registratiedatum : 10-08-12
  Leeftijd : 47
  Woonplaats : Haarlem

  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school Empty Re: Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school

  Bericht van mieke121276 vr aug 24 2012, 05:56

  Ben het helemaal met je eens Eric zo zou het moeten zijn. Maar echter hier in Nederland is het onder tussen zo dat scholen sowieso weinig budget krijgen en als ze een doel stelling niet halen worden ze gekort en als ze niet uitkijken een boete toe omdat ze de doelen niet gehaald hebben. Dus ik keur de school niet goed echt niet vind het een schande maar als je van de anderen kant bekijkt en dat zegt deze moeder ook is het wel te begrijpen. Nomaals ik vind wat en hoe dan ook de school er moet zijn voor de leerling maar ze staan wel met een mes op de keel. Dat is ons onderwijs hier in Nederland. Ik heb sinds een half jaar hier mee te maken maar het is echt vreselijk waar je door heen worsteld.

  Een voorbeeld mijn zoon moest dus naar een SBO school daar gaat een pcl commissie over beslissen dan krijg je een vragen lijstje waar letterlijk de vraag in staat en ik citeer.

  Hoe was de bevalling en hoe heeft u die ervaren nou sorry hoor ik vind dat prive als ik behoefte heb dat te vertellen dan vertel ik je dat ondanks er niks geheim aan is vind ik de vraag erg ver gaan. We hebben het hier over onderwijs in ons geval en jongen die dyslexie's is en hoogbegaafd is en mijn zoon heeft dan nog chorea (is de ziekte van de dans hij heeft zijn bewegingen niet onder controle en de bewegingen die hij maakt is nog al dans achtig) dit alles maakt dus dat hij moet leren met 2 handicappen om te gaan en dan nog hoogbegaafd is en ook daar moet je mee leren omgaan op een gewone school krijgen ze niet de uitdaging daarvoor die nodig is wel op een SBO school. Mijn zoon zit nog op het basis onderwijs en heb een fantastische school gevonden waar hij het super heeft en helemaal opbloeit. Maar hij gaat wel van groep 6 in een keer naar groep 8 slaat dus een klas over en we kijken eind dit jaar hoe hij het doet maar gaat hij zo hard vooruit dan betekend het dus dat hij dan al naar voorgezet zal moeten want dan houd het ook daar op met het onderwijs die hun kunnen geven want dan heeft hij het helemaal doorlopen. En als je dan hoort dat zodra een speciaal voortgezet onderwijs zich niet hard maakt voor kinderen ben je bang als ouder van oooo jee wat gaat er allemaal nog gebeuren. En zo krijg je dus kids die de verkeerde kant op gaan omdat ze zelfs op school niet begrepen worden en aan hun lot worden overgelaten en in deze maatschapij moet heel sterk zijn om dan geen domme dingen te gaan doen.
  Beheerder
  Beheerder
  Admin


  Aantal berichten : 389
  Registratiedatum : 08-01-09
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Coyhaique, Chile

  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school Empty Re: Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school

  Bericht van Beheerder vr aug 24 2012, 06:08

  mieke121276 schreef:Ben het helemaal met je eens Eric zo zou het moeten zijn. Maar echter hier in Nederland is het onder tussen zo dat scholen sowieso weinig budget krijgen en als ze een doel stelling niet halen worden ze gekort en als ze niet uitkijken een boete toe omdat ze de doelen niet gehaald hebben. Dus ik keur de school niet goed echt niet vind het een schande maar als je van de anderen kant bekijkt en dat zegt deze moeder ook is het wel te begrijpen. Nomaals ik vind wat en hoe dan ook de school er moet zijn voor de leerling maar ze staan wel met een mes op de keel. Dat is ons onderwijs hier in Nederland. Ik heb sinds een half jaar hier mee te maken maar het is echt vreselijk waar je door heen worsteld.

  Ja, dat is een heel verkeerd beleid wat scholen onder druk zet. Eigenlijk is Trouw ooit begonnen met de 'kwaliteit' van het onderwijs te meten naar de resultaten. Ik heb dat altijd heel onjuist gevonden. Immers scholen die relatief veel zwakke leerlingen hebben, maar heel goed onderwijs geven, krijgen evenwel een slechte beoordeling. Er moet meegewogen worden dat zwakke leerlingen niet noodzakelijk het bewijs zijn van 'slecht' onderwijs. Je moet de kwaliteit van het onderwijs meten bij de bron: de methode van lesgeven en de lesmateriaal wat gebruikt wordt. Als leerlingen de lesstof niet kunnen opnemen als gevolg van eigen beperkingen, mag de school daarvan niet de schuld krijgen. Helemaal fout dat scholen die lage resultaten hebben gewoon een boete krijgen.

  mieke121276 schreef:Een voorbeeld mijn zoon moest dus naar een SBO school daar gaat een pcl commissie over beslissen dan krijg je een vragen lijstje waar letterlijk de vraag in staat en ik citeer.

  Hoe was de bevalling en hoe heeft u die ervaren nou sorry hoor ik vind dat prive als ik behoefte heb dat te vertellen dan vertel ik je dat ondanks er niks geheim aan is vind ik de vraag erg ver gaan. We hebben het hier over onderwijs in ons geval en jongen die dyslexie's is en hoogbegaafd is en mijn zoon heeft dan nog chorea (is de ziekte van de dans hij heeft zijn bewegingen niet onder controle en de bewegingen die hij maakt is nog al dans achtig) dit alles maakt dus dat hij moet leren met 2 handicappen om te gaan en dan nog hoogbegaafd is en ook daar moet je mee leren omgaan op een gewone school krijgen ze niet de uitdaging daarvoor die nodig is wel op een SBO school. Mijn zoon zit nog op het basis onderwijs en heb een fantastische school gevonden waar hij het super heeft en helemaal opbloeit. Maar hij gaat wel van groep 6 in een keer naar groep 8 slaat dus een klas over en we kijken eind dit jaar hoe hij het doet maar gaat hij zo hard vooruit dan betekend het dus dat hij dan al naar voorgezet zal moeten want dan houd het ook daar op met het onderwijs die hun kunnen geven want dan heeft hij het helemaal doorlopen. En als je dan hoort dat zodra een speciaal voortgezet onderwijs zich niet hard maakt voor kinderen ben je bang als ouder van oooo jee wat gaat er allemaal nog gebeuren. En zo krijg je dus kids die de verkeerde kant op gaan omdat ze zelfs op school niet begrepen worden en aan hun lot worden overgelaten en in deze maatschapij moet heel sterk zijn om dan geen domme dingen te gaan doen.

  Helemaal mee eens Mieke. Wat een vragen!

  Ik spreek uit ervaring. Ik kon helemaal niet meekomen op school, omdat ik asperger heb,, wat ik natuurlijk zelf niet wist. Maar daar werd geen enkele aandacht aan besteed. Ik werd gewoon gedumpt op de LTS. Daar heb ik mij nooit op mijn plaats gevoeld.
  mieke121276
  mieke121276
  forumlid


  Aantal berichten : 142
  Registratiedatum : 10-08-12
  Leeftijd : 47
  Woonplaats : Haarlem

  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school Empty Re: Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school

  Bericht van mieke121276 vr aug 24 2012, 07:32

  Kijk Eric dat bedoel ik jij weet wat het is en helaas toen waren ze niet wijzer denk ik dan maar hoe rot ook voor jou en vele anderen. Maar tegenwoordig weten we heel veel en kunnen we heel veel. En moeten we daar wat mee want iemand zoals jij zou misschien wel veel verder kunnen komen dan we denken misschien wel wetenschapper als daar een interesse ligt of wat dan ook maar daar behoeft de juiste begeleiding toe. En ja dat kost tijd en geld maar het is ook een investering en het scept voor nu en in de toekomst werk gelegenheid en zo ver kom je dus een hele grote crisis.
  Beheerder
  Beheerder
  Admin


  Aantal berichten : 389
  Registratiedatum : 08-01-09
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Coyhaique, Chile

  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school Empty Re: Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school

  Bericht van Beheerder vr aug 24 2012, 07:46

  mieke121276 schreef:Kijk Eric dat bedoel ik jij weet wat het is en helaas toen waren ze niet wijzer denk ik dan maar hoe rot ook voor jou en vele anderen. Maar tegenwoordig weten we heel veel en kunnen we heel veel. En moeten we daar wat mee want iemand zoals jij zou misschien wel veel verder kunnen komen dan we denken misschien wel wetenschapper als daar een interesse ligt of wat dan ook maar daar behoeft de juiste begeleiding toe. En ja dat kost tijd en geld maar het is ook een investering en het scept voor nu en in de toekomst werk gelegenheid en zo ver kom je dus een hele grote crisis.

  Daar ben ik het geheel mee eens. Juist omdat we zoveel kennis hebben over achterstanden en hoe die onstaan, moeten we die kennis benutten en niet haalbare doelen en onrechtvaardige regels aan de kant zetten ten gunste van onderwijs aan kinderen die niet gewenst zijn op school.

  In totaal zijn er in Nederland zo’n 16.000 leerlingen die heel graag naar school willen, maar dat niet mogen omdat ze van school worden verwijderd en nergens anders meer worden toegelaten.

  Ik ben verbijsterd over dit cijfer. Beschamend voor een 'ontwikkeld' land als Nederland.
  mieke121276
  mieke121276
  forumlid


  Aantal berichten : 142
  Registratiedatum : 10-08-12
  Leeftijd : 47
  Woonplaats : Haarlem

  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school Empty Re: Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school

  Bericht van mieke121276 vr aug 24 2012, 07:49

  Eric de Blois schreef:

  In totaal zijn er in Nederland zo’n 16.000 leerlingen die heel graag naar school willen, maar dat niet mogen omdat ze van school worden verwijderd en nergens anders meer worden toegelaten.

  Ik ben verbijsterd over dit cijfer. Beschamend voor een 'ontwikkeld' land als Nederland.


  Ja om je kapot te schamen zo gaat een land dus naar de klote door stomme regels dat ze denken dat het geld bespaart en niet verder denken dan hun neus lang is en dus de gevolgen van deze stomme bezuinigings regel is.

  Gesponsorde inhoud


  Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school Empty Re: Dyslectische broers uit Vijfhuizen gaan zeilen in plaats van naar school

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu do jul 18 2024, 05:55