Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

‘Zweden telt 55 no-go zones’, zegt de politie

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder


Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 62
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

‘Zweden telt 55 no-go zones’, zegt de politie Empty ‘Zweden telt 55 no-go zones’, zegt de politie

Bericht van Eric de Blois do sep 29 2016, 20:23

‘Zweden telt 55 no-go zones’, zegt de politie

Bron : express.live - door : Audrey Duperron - 26 september 2016

‘Zweden telt 55 no-go zones’, zegt de politie 201609000_DV2183603

De Zweedse politie geeft toe dat er in het land 55 no-go zones zijn waar ze grote moeilijkheden ondervindt om de wet te doen respecteren. Volgens een nieuw rapport worden deze zones geteisterd door extreme criminaliteit en slaagt de politie er niet in om de misdaadgolf onder controle te krijgen.
Het gaat om gewelddaden en seksuele agressie gepleegd door georganiseerde bendes. Het fenomeen wordt door de Zweedse politie in verband gebracht met de sterke toename in immigratie die vorig jaar op gang kwam.


In het rapport staat te lezen dat ook het aantal aanvallen op de politie en leden van hulpdiensten is toegenomen. Volgens woordvoerder Peter Larsson van de Zweedse politie denkt 80% van het Zweedse politiekorps er serieus over na een ander beroep te gaan uitoefenen vanwege de escalatie van het geweld en de vrees voor de eigen veiligheid. Vandaag nemen elke dag drie politieagenten ontslag, de anderen worden dagelijks geconfronteerd met lui die hen stenen toewerpen en andere daden van agressie plegen in bepaalde delen van het land.

Zweden, oorlogsgebied?
Begin dit jaar nog werden in de stad Malmö bij de Zweeds-Deense grens 70 auto’s in brand gestoken door immigrantenbendes. De stad is de toegangspoort geworden voor duizenden immigranten die te voet of per trein aankomen. In sommige delen van het land is er zo veel geweld dat zelfs immigranten die uit oorlogszones als Somalië zijn gekomen, plannen hebben om huiswaarts te keren. ‘Zweden is een oorlogszone,’ zegt een man die 20 jaar geleden Somalië is ontvlucht, op de Noorse zender NRK.

Richt een ‘stad binnen de staat’ op waar Zweedse wetten niet gelden
In een interview met de krant Dagens Nyheter pleit econoom Paul Romer van de New York University’s Stern School of Business Urbanisation Project, voor het oprichten van een immigrantenstad binnen de staat, waar de Zweedse wetten niet zouden gelden. Mensen die er wonen zouden evenmin de Zweedse nationaliteit hebben. Volgens de econoom zou dat enorme voordelen voor de Zweedse belastingbetaler opleveren indien die zone zich aan het Britse Hong Kong kan spiegelen. Mensen die uit China vluchtten bouwden daar een economische modelstaat op. Romer wordt straks chief economist bij de Wereldbank.

    Het is nu vr aug 12 2022, 03:52