Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Agentenpester Said is een nachtmerrie voor de politie

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder


Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 62
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

Agentenpester Said is een nachtmerrie voor de politie Empty Agentenpester Said is een nachtmerrie voor de politie

Bericht van Eric de Blois wo sep 14 2016, 17:44

Agentenpester Said is een nachtmerrie voor de politie

Bron : AD.nl - door : Gerald Meijer en Herre Stegenga - 17 maart 2016

Agentenpester Said is een nachtmerrie voor de politie ?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0
Said mag volgens Welting gewoon filmen in de openbare ruimte © Hoofdagentsaid via Instagram

'HoofdagentSaid' vindt het heerlijk om agentje te pesten. Hij scoort op zijn Instragam met foto's in uniform en filmpjes met irritant gedrag. Wie houdt hem tegen? De politie voorlopig niet.

,,Niet huilen hè omdat je te weinig aandacht van me krijgt,'' zegt Said tegen een agente die geïrriteerd in een politieauto stapt. Als ze zit, houdt hij zijn filmende mobieltje voor de voorruit: ,,Hé lelijkerd!''

Iedereen kan zien wat je goed of fout doet. Dat is nu eenmaal zo in deze tijd

Pieter Beljon

De 22-jarige inwoner van Lelystad heeft van agenten pesten zijn levensdoel gemaakt. Said laat op sociale media zien dat hij agenten op de huid zit met zijn smartphone. Hij jent ze en poseert voor zijn populaire Instagram-account 'HoofdagentSaid' in politie-uniform. Waarom Said dit doet? "Ze moeten me niet", vertelt hij. ,,Ze vallen mij ook lastig. Altijd fouilleren..."

Herkend
Vooral de wijkagent zou het op hem hebben voorzien. 'Die achtervolgt me.' Said, die geen baan heeft en ook geen opleiding volgt, vermeldt zijn achternaam niet. Hij wil voorkomen dat zijn familie wordt aangesproken. ,,Ik word al herkend op straat", lacht hij. Is het stelselmatig pesten van agenten net zo strafbaar als het opsteken van je middelvinger tegen politiemensen? Die vraag is actueel door Said. De politie pakte hem meerdere keren op, onder meer vanwege de verdenking van het stelen van uniformen. Maar steeds moesten ze hem laten gaan. Het jennen op straat maakt agenten woedend, maar ingrijpen doen ze niet.

Onder de loep
Said mag filmen zolang hij geen regels overtreedt. ,,Filmen op de openbare weg mag gewoon,'' legt Klaas Wilting, oud-politieman en nu mediatrainer. ,,Een agent kan optreden als iemand regels overtreedt." Het OM neemt de zaak onder de loep. De officier van justitie heeft nog niet besloten of hij Said gaat vervolgen. Ook de landelijke politie volgt de zaak. ,,Maar dit is landelijk geen issue'', zegt een woordvoerster. Volgens Pieter Beljon van de Politieacademie in Apeldoorn is er veel wat agenten zich moeten laten welgevallen. ,,We worden vaak gefilmd. Maar het werk wordt er niet anders van. Je moet toch altijd professioneel optreden. Iedereen kan zien wat je goed of fout doet. Dat is nu eenmaal zo in deze tijd."

Middelvinger
Of het in het geval van Said om een 'middelvinger' gaat, kan Beljon niet zeggen. De jongeman heeft zijn vrijheden, net als elke burger. Beljon: ,,De vrijheid om om je heen te slaan houdt op als je iemand raakt." Oud-politieman Wilting vindt dat de agenten politiepester Said een 'schop onder de kont' moeten geven. Officieel mag dat niet, 'maar deze heeft hij dan van mij'. Nog beter: de Lelystedeling straal negeren, vindt Wilting. Terugpesten kan ook, zegt Wilting. ,,Bijvoorbeeld door hem steeds te controleren. Maar dan verlaag je je tot zijn niveau."
Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder


Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 62
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

Agentenpester Said is een nachtmerrie voor de politie Empty Re: Agentenpester Said is een nachtmerrie voor de politie

Bericht van Eric de Blois wo sep 14 2016, 17:49

'Politiepester Saïd uit Lelystad opnieuw de cel in'

Bron : AD.nl - de redactie - 14 september 2016

Agentenpester Said is een nachtmerrie voor de politie ?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0
© Hoofdagentsaid via Instagram

Marciano O., beter bekend als politiepester Saïd, moet opnieuw de cel in. De 23-jarige man uit Lelystad moet vijf maanden brommen vanwege verboden wapenbezit. Dat meldt omroep Flevoland.

Marciano O. droeg een doorgeladen wapen waarmee geschoten is in een Almeerse parkeergarage. Vier mannen uit Lelystad werden aangehouden.

Social media
Onder de naam 'politiepester Saïd' beledigde en bedreigde Marciano O. agenten in Lelystad. Dat deed hij onder meer via Instagram en Facebook. Op die kanalen plaatste hij ook provocerende foto's van zichzelf in een gestolen politiejas. Daarvoor werd hij veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk voor het beledigen van agenten via social media en het bedreigen van een van hen.

    Het is nu vr aug 12 2022, 04:38