Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

PvdA-ambtenaar: ISIS is complot van zionisten

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 61
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

PvdA-ambtenaar: ISIS is complot van zionisten Empty PvdA-ambtenaar: ISIS is complot van zionisten

Bericht van Eric de Blois za sep 24 2016, 20:26

PvdA-ambtenaar: ISIS is complot van zionisten

Bron : Telegraaf - 13 augustus 2014

DEN HAAG - ISIS bestaat helemaal niet uit radicale moslims. De terreurorganisatie is opgericht en wordt gerund door zionisten om de islam zwart te maken. Die even bizarre als racistische complottheorie komt uit de koker van Yasmina Haifi, een ambtenaar die bij het ministerie van Justitie werkt als projectleider van het Nationaal Cyber Security Centrum.

Haifi uitte haar bizarre beschuldiging woensdagochtend op Twitter. Veel mensen reageerden verontwaardigd, maar Haifi leek in eerste instantie niet van plan om ook maar iets van haar woorden terug te nemen. Volgens haar is het klip en klaar dat ISIS één groot anti-islam complot is. Verder wijt ze de rellen in de Schilderswijk van dit weekend aan bevooroordeelde media die moslims in een hoek proberen te drukken.

Kamervragen
Oud-PVV'ers Joram van Klaveren en Louis Bontes (VNL) hebben inmiddels Kamervragen gesteld over de kwestie. Zij willen van de minister weten hoe het kan dat iemand met dit soort ideeën bij Justitie werkt. ,,In hoeverre bent u het met ons eens dat een persoon die zulke denkbeelden uitdraagt en werkt als projectleider van het Nationaal Cyber Security Center, en dus ook met staatsgeheimen, een gevaar voor de staatsveiligheid kan zijn?", zo vragen zij. Ook het CDA heeft de kwestie aangekaart. ,,Wat is het beleid bij de rijksoverheid met betrekking tot ambtenaren die de terreurorganisatie ISIS steunen, hun daden bagatelliseren of anderen de schuld geven?", zo willen de christendemocraten weten.

Confrontatie
Yasmina Haifi is behalve ambtenaar op het ministerie tevens woordvoerder van het Actiecomité Herstel van Vertrouwen, dat namens bewoners van de Schilderswijk in Den Haag klachten verzamelde over de politie. Ook is ze volgens haar LinkedIn lid van de PvdA Scoutingscommissie. Op een website van het Rijk wordt Haifi, die van huis uit cultureel antropologe is en al 20 jaar bij de overheid werkt in diverse functies, als volgt aangeprezen: 'Yasmina is scherp in haar observaties en vertaald (sic) beleid graag in concrete acties.' En: ze 'gaat de confrontatie niet uit de weg maar wel op een aangename manier.'

Tweet over ISIS heb ik zojuist verwijderd. Realiseer mij de politieke gevoeligheid in relatie tot mijn werk. Dit was nimmer mijn bedoeling.
.

    Het is nu do apr 22 2021, 00:10