Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

  Politie verhoort veroorzaker grote brand tankstation A12

  Eric de Blois
  Eric de Blois
  Beheerder


  Aantal berichten : 267
  Registratiedatum : 15-06-14
  Leeftijd : 63
  Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

  Politie verhoort veroorzaker grote brand tankstation A12 Empty Politie verhoort veroorzaker grote brand tankstation A12

  Bericht van Eric de Blois zo sep 11 2016, 18:24

  Politie verhoort veroorzaker grote brand tankstation A12

  Bron : AD.nl - door : Jan Belt en Anne Kompagnie - 4 september 2016

  Politie verhoort veroorzaker grote brand tankstation A12 ?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0
  Van tankstation De Andel is weinig meer over © Josh Walet

  UPDATE | De automobilist die rond middernacht tegen een benzinepomp van tankstation De Andel aan de A12 bij Gouda reed en een grote brand veroorzaakte, is een 33-jarige man uit Almere. Hij is slechts lichtgewond geraakt aan een elleboog, meldt de politie.

  De man is inmiddels uit het ziekenhuis en zit vast op het politiebureau in Gouda. Daar wordt hij later vandaag ondervraagd over de toedracht van het ongeluk. Onduidelijk is nog of hij opzettelijk tegen de pomp reed. Ooggetuigen meldden vannacht dat de automobilist in volle vaart op een pomp botste. De inwoner van Almere zat alleen in de auto, er zijn geen andere aanwezigen gewond geraakt bij het ongeval. Dat is, gezien de vuurzee die ontstond, een klein wonder. ,,Op dat tijdstip waren niet veel mensen aanwezig bij het tankstation'', aldus een woordvoerster van de brandweer. Die had het vuur snel onder controle, maar is de gehele nacht bezig geweest met nablussen. Op het moment dat de brandweer arriveerde, zou er niemand meer in de shop zijn geweest. Ook deze is door de brand fors beschadigd.  

  Sloop
  De schade aan het tankstation is zo groot dat sloop de enige optie lijkt. Gespecialiseerde bedrijven zijn bezig met het opruimen van de ravage. Na het uitbreken van de brand werd de A12 in beide richtingen afgesloten. Rond half twee 's nachts was de snelweg in de richting van Den Haag weer opengesteld. Een uur later kon het verkeer richting Utrecht ook weer rijden, zij het op een gedeeltelijk geopende snelweg. Rond acht uur vanochtend werden ook de laatste twee rijstroken vrijgegeven. Weggebruikers die maandagochtend de A12 bij Reeuwijk gebruiken moeten volgens de VerkeersInformatieDienst rekening houden met wat extra vertraging. De VID verwacht dat veel mensen zullen kijken naar de gevolgen van de brand en dat komt de doorstroming niet ten goede.

  Rook
  Brandweerlieden uit onder meer Alphen, Moordrecht en Benthuizen hebben geholpen, ook door de inzet van meetapparatuur. Bij de brand is veel rook vrijgekomen, maar de brandweer heeft volgens de woordvoerster geen aanwijzingen dat er andere stoffen zijn vrijgekomen die schadelijk zouden kunnen zijn voor de omgeving. Doordat de noodstops op de benzinepompen in werking zijn gesteld, heeft het vuur de brandstofvoorraad niet bereikt en zijn meer explosies uitgebleven. Het vuur was snel onder controle, aldus de brandweer. ,,We hebben snel opgeschaald, waardoor we snel veel blusmateriaal ter plekke hadden.''

  Politie verhoort veroorzaker grote brand tankstation A12 ?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0
  De ravage is dusdanig groot, dat sloop de enige optie lijkt © Josh Walet

  Harde klap
  Ooggetuige Mohammed Masrour: ,,Ik was met een stel vrienden een kop koffie aan het drinken bij de Andel, het was nog redelijk druk om kwart voor twaalf 's avond, toen we plots een harde klap hoorden. Ik dacht aan een container die met grof geweld was omgevallen of zoiets, maar toen ik ging kijken zag ik dat er een auto met hoge snelheid op het pompeiland was ingereden. Daarbij had hij minimaal twee andere auto's beschadigd. Direct ontstond er een klein brandje. Een aantal omstanders slaagden erin de bestuurder - bewusteloos en met bloed aan zijn arm - uit de auto te bevrijden. Hij had nog wel polsslag, hoorde ik. De man is later afgevoerd met een ambulance.''  ,,In een bizar tempo breidde de brand zich vervolgens uit. Inmiddels was de politie gealarmeerd, die alles direct ging afsluiten rondom het pompstation. Van echte paniek was eigenlijk geen sprake, veel mensen besloten om uit nieuwsgierigheid nog even te blijven kijken. Ik ook, al koos ik er wel voor bij het water te staan, waar ik - in geval het echt uit de hand zou lopen - in kon springen. Ik hoorde wat onbestemd gesis en aangezien ik in de brandpreventie werk, vreesde ik dat het zou gaan om ontsnappend gas," aldus Masrour.
  Eric de Blois
  Eric de Blois
  Beheerder


  Aantal berichten : 267
  Registratiedatum : 15-06-14
  Leeftijd : 63
  Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

  Politie verhoort veroorzaker grote brand tankstation A12 Empty Re: Politie verhoort veroorzaker grote brand tankstation A12

  Bericht van Eric de Blois zo sep 11 2016, 18:34

  Politie wilde speculaties aanslag tankstation kop indrukken

  Bron : AD.nl - door : Peter van den Belt en Marco Gerling - 5 september 2016

  Politie verhoort veroorzaker grote brand tankstation A12 ?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0
  Het verwoeste tankstation. © Robin van Lonkhuijsen

  Tankstation De Andel langs de A12 bij Gouda brandde dit weekeinde geheel uit na een zelfmoordactie. Om speculaties over een aanslag de kop in te drukken, heeft de politie snel na de verwoestende brand naar buiten gebracht dat sprake was van een suïcidepoging.

  ,,Geruchten over een aanslag gingen al rond, vandaar onze keuze voor openheid. Ook al gaven we zo persoonlijke informatie prijs'', zegt woordvoerder Yvette Verboon. De politie wil verder alleen kwijt dat het om een 33-jarige man uit Almere gaat. Hij moet woensdag voor de onderzoeksrechter in Den Haag verschijnen. Die bepaalt of hij in voorarrest blijft. De politie verdenkt hem onder meer van poging tot doodslag.

  Redding
  De 22-jarige Davy van Gelder uit Waddinxveen kon alles gisteren nog niet bevatten. Hij handelde zondagnacht razendsnel door de man uit zijn auto te halen. ,,Ik was van plan te gaan stappen en ging nog even sigaretten halen. Ik rekende af en op het moment dat ik me omdraaide, hoorde ik een knal.'' Hij liep direct op de auto af. ,,Ik heb de man gecontroleerd. Hij was bewusteloos. Ik heb hem eerst rechtop gezet en zijn gordel losgemaakt. Daarna heb ik hem uit zijn auto gesleept en voor de winkel gelegd.'' Zondag hoorde Van Gelder dat de man met opzet de pomp heeft geramd. ,,Maar had ik hem moeten laten liggen? Het stond niet op zijn voorhoofd. Het had net zo goed een man kunnen zijn die onder het rijden een hartaanval heeft gehad.''

  Heropenen
  Shell kan nog niet zeggen wanneer het De Andel heropent. ,,Eerst de schade opnemen'', zegt woordvoerder Thijs van Velzen. ,,We zijn blij dat door het personeel goed gehandeld is, door direct met de noodknop de opslagtanks af te sluiten.'' ,,De baliemedewerker heeft gigantisch goed gehandeld. Deze brand was heel heftig. Dit hebben wij niet eerder zo meegemaakt'', vult Ingrid Gort van brandweer Hollands Midden aan. De brandweer was met zestig brandweerlieden aanwezig. ,,Alles stond zó snel in brand. Hoe dat kan? Dat is de voornaamste vraag waar wij ook graag een antwoord op willen.'' Brandweerlieden vochten met gevaar voor eigen leven tegen het vuur. Maar niet onder het dak, omdat ook dat in brand stond en metalen platen naar beneden dreigden te vallen. ,,Alles stond volop in brand. Dit is heel snel gegaan. We willen allemaal weten hoe dit nou zo snel kon gaan.''

   Het is nu do sep 21 2023, 05:18