Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

  Gearresteerde vrouwen Parijs wilden aanslag plegen op treinstation

  Eric de Blois
  Eric de Blois
  Beheerder


  Aantal berichten : 267
  Registratiedatum : 15-06-14
  Leeftijd : 63
  Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

  Gearresteerde vrouwen Parijs wilden aanslag plegen op treinstation Empty Gearresteerde vrouwen Parijs wilden aanslag plegen op treinstation

  Bericht van Eric de Blois za sep 10 2016, 18:15

  Gearresteerde vrouwen Parijs wilden aanslag plegen op treinstation

  Bron : Trouw - door : ANP - 9 september 2016

  Gearresteerde vrouwen Parijs wilden aanslag plegen op treinstation Media_xl_4061229
  © afp. De drie vrouwen werden donderdag in Boussy-Saint-Antoine aangehouden.

  De drie vrouwen die donderdag in Boussy-Saint-Antoine ten zuiden van Parijs werden aangehouden, wilden een aanslag plegen op het treinstation Gare de Lyon in de Franse hoofdstad. De vondst van een auto met daarin zes gevulde en een lege gascilinder leidde tot de aanhoudingen.

  De Peugeot 607 met de glasflessen werd gevonden op de Quai de Montebello tegenover de Notre-Dame, aan de overzijde van de Seine, aldus een bron bij de Franse politie vandaag. De vrouwen hebben verklaard dat ze banden hebben met Islamitische Staat. Ze zouden zich met de auto hebben willen opblazen. Behalve het station wilden ze ook Franse politiemannen aanvallen. Tijdens de aanhouding van de drie, na een tip van de geheime dienst, werd een van de vrouwen door een politiekogel in een been geraakt toen ze een mes trok. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve noemde de drie ,,geradicaliseerd, fanatiek en naar alle waarschijnlijkheid bezig met het beramen van een gewelddaad op korte termijn". De vrouwen zijn 19, 23 en 39 jaar. De Peugeot bleek eigendom van een man die op een lijst staat met potentiële terroristen. Die man meldde zich echter zondag al bij de politie met de mededeling dat zijn negentienjarige geradicaliseerde dochter zijn auto had meegenomen. Deze jonge vrouw behoort tot de arrestanten. Zij is ook degene die door een politiekogel werd getroffen. Behalve de drie vrouwen werden in verband met de zaak eerder al twee broers en hun vriendinnen aangehouden. Voor zover bekend zit dit viertal nog vast.


  .
  Eric de Blois
  Eric de Blois
  Beheerder


  Aantal berichten : 267
  Registratiedatum : 15-06-14
  Leeftijd : 63
  Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

  Gearresteerde vrouwen Parijs wilden aanslag plegen op treinstation Empty Re: Gearresteerde vrouwen Parijs wilden aanslag plegen op treinstation

  Bericht van Eric de Blois za sep 10 2016, 18:22

  Jihadiste vervolgd wegens vondst bomauto Parijs

  Bron : Trouw - door : Belga - 11 september 2016

  Gearresteerde vrouwen Parijs wilden aanslag plegen op treinstation Media_xl_4064362
  © afp.

  De 29-jarige Ornella G. is zaterdag in staat van beschuldiging gesteld door de Franse antiterreurrechters en in voorlopige hechtenis geplaatst. De Parijse jihadiste wordt verdacht van medeplichtigheid aan een verijdelde aanslag met een bomauto in Parijs afgelopen week.

  De jonge vrouw wordt beschuldigd van 'bendevorming in verband met een criminele terroristische onderneming' en 'moordpoging door een georganiseerde bende', zo verduidelijkte het Franse openbaar ministerie. De moeder van drie kinderen, van wie vermoed werd dat ze naar Syrië wilde vertrekken, werd dinsdag samen met haar partner gearresteerd in het zuiden van Frankrijk. De man is intussen weer vrijgelaten. De vingerafdrukken van de vrouw werden afgelopen week aangetroffen op de achterlaten auto in het centrum van Parijs die gevuld was met gasflessen. De politie zoekt nog naar de 19-jarige dochter van de eigenaar van de Peugeot 607, die eveneens geradicaliseerd zou zijn.

  Mislukte poging
  Volgens een bron dichtbij het onderzoek zegt Ornella G. dat de jonge vrouwen na hun mislukte poging om de wagen in brand te steken, op de vlucht sloegen voor een man van wie ze dachten dat hij een agent in burger was. Een andere bron zegt dat er een conflict zou zijn geweest tussen de verdachten.


  .

   Het is nu do sep 21 2023, 05:24