Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Opnieuw tiener met plannen voor aanslag opgepakt in Parijs

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder


Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 62
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

Opnieuw tiener met plannen voor aanslag opgepakt in Parijs Empty Opnieuw tiener met plannen voor aanslag opgepakt in Parijs

Bericht van Eric de Blois wo sep 14 2016, 17:04

Opnieuw tiener met plannen voor aanslag opgepakt in Parijs

Bron : AD.nl - de redactie - 14 september 2016

Opnieuw tiener met plannen voor aanslag opgepakt in Parijs ?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0
Archieffoto. DGSI en de Franse politie voeren een anti-terroristen operatie uit op 21 juli in Argenteuil. © afp

In Parijs is vandaag een 15-jarige jongen opgepakt die verdacht wordt van het beramen van een aanslag. Franse media berichten dat agenten van de inlichtingendienst DGSI hem vroeg in de ochtend arresteerden, omdat hij met een steekwapen dood en verderf zou willen zaaien en contact zou hebben gehad met de Franse jihadist Rachid Kassim, die sinds 2012 in Syrië verblijft.

Afgelopen zaterdag pakte de politie in Parijs ook al een jongen van vijftien op. Hij zou op het punt hebben gestaan een zelfmoordmoordaanslag te plegen. De politie wist dat te voorkomen.

Aansporing
Kassim heeft zich aangesloten bij de extremisten van Islamitische Staat. Hij zou direct of indirect hebben aangespoord tot min of meer geïmproviseerde terroristische aanslagen, zoals de moord in juni op een politieman en zijn vriendin in een dorp circa 40 kilometer ten westen van Parijs. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij de moord in juli op een priester bij Rouen.

    Het is nu vr aug 12 2022, 04:37