Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Verenigde Arabische Emiraten: lelijke werkelijkheid achter façade van glitter en glamour

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder


Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 62
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

Verenigde Arabische Emiraten: lelijke werkelijkheid achter façade van glitter en glamour Empty Verenigde Arabische Emiraten: lelijke werkelijkheid achter façade van glitter en glamour

Bericht van Eric de Blois wo jul 06 2016, 21:47

Verenigde Arabische Emiraten: lelijke werkelijkheid achter façade van glitter en glamour

Bron : Amnesty.nl - 18 november 2014

Verenigde Arabische Emiraten: lelijke werkelijkheid achter façade van glitter en glamour Dubai

Op 23 november beginnen de Formule 1-wedstrijden in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Achter de glitter en glamour die de heersers van het land graag naar buiten toe presenteren, schuilt een lelijke werkelijkheid: degenen die kritisch zijn over de autoriteiten of zich uitspreken voor meer democratie, worden vastgezet.

Sinds de Arabische Lente de laatste drie jaar een einde maakte aan de regimes van veel autoritaire heersers in de Arabische wereld, hebben de Verenigde Arabische Emiraten in alle stilte de onderdrukking van dissidenten opgevoerd. Er is een grote toename van het aantal arrestaties, detenties, gedwongen verdwijningen, marteling en mishandeling van gevangenen. Ook zijn er steeds meer oneerlijke rechtszaken en opleggingen van lange gevangenisstraffen aan critici van de overheid.  

In de Verenigde Arabische Emiraten wordt de vrijheid van meningsuiting zwaar onderdrukt en kunnen mensen voor slechts een tweet in de gevangenis belanden. Vooral advocaten, universitaire docenten, studenten en activisten zijn het slachtoffer. In Amnesty’s recente rapport 'There is no freedom here': Silencing dissent in de UAE wordt de grote kloof belicht tussen het imago van het land, zoals de overheid dat graag promoot enerzijds en de donkerdere realiteit van de routinematige vervolging van activisten, gedwongen verdwijningen en martelingen.

Bekijk het rapport


.

    Het is nu vr aug 12 2022, 03:44