Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

2 plaatsers

'In Griekenland is de parallel met Nazi-Duitsland niet slechts retorisch'

Beheerder
Beheerder
Admin


Aantal berichten : 389
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 62
Woonplaats : Coyhaique, Chile

'In Griekenland is de parallel met Nazi-Duitsland niet slechts retorisch' Empty 'In Griekenland is de parallel met Nazi-Duitsland niet slechts retorisch'

Bericht van Beheerder vr aug 31 2012, 06:06

'In Griekenland is de parallel met Nazi-Duitsland niet slechts retorisch'

Bron: trouw.nl - door: Nienke Schipper - 31 augustus 2012

'In Griekenland is de parallel met Nazi-Duitsland niet slechts retorisch' Media_xl_1338864
© reuters. Ilias Panagiotaros, een lid van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad.

"Eerst de immigranten en nu jullie!" stond er te lezen op flyers die deze week opdoken in Griekse nachtclubs voor homoseksuelen. Na het geweld tegen immigranten zijn nu andere etnische minderheden aan de beurt.

Volgens de Britse krant The Independent zijn er veel parallellen met Nazi-Duitsland van voor de Tweede Wereldoorlog. De extreemrechtse partij De Gouden Dageraad krijgt in Griekenland steeds meer aanhang. Met 7% van de zetels in het Griekse parlement lijkt de partij een redelijke schare vaste aanhangers te hebben onder de Griekse bevolking. Sinds deze week beperkt de haatcampagne van de partij zich niet meer tot buitenlanders, maar krijgen ook mensen met een handicap en homoseksuelen hun deel. Het doet denken aan de opkomst van het nazisme in Duitsland, maar de Griekse regering en de EU doen er niets aan.

Aanhang onder agenten
De fascisten lopen door Athene in zwarte t-shirts en zwaaien met fakkels en symbolen die lijken op swastika's, maar ze worden in Europa nog steeds afgedaan als een symptoom van de economische crisis in Griekenland.
En de groep wordt steeds brutaler. Waar het geweld zich in eerste instantie beperkte tot de nacht, worden nu ook bij daglicht minderheden aangevallen. De politie doet er niets aan omdat een groot deel van de achterban van De Gouden Dageraad uit agenten bestaat. Uit opiniepeilingen zou blijken dat in sommige stedelijke districten 50% van de politiemensen op de partij heeft gestemd.

Poort naar Europa
80% van de vluchtelingen naar Europa arriveert via Griekse havens. Van oudsher bestaat een groot deel van de bevolking in Griekenland uit immigranten, die omwille van het gebrek aan veiligheid hun eigen land ontvluchtten, maar nu ook in delen van Athene niet meer alleen de straat op durven.
Volgens een recent rapport van Human Rights Watch is het probleem van geweld tegen immigranten door de nationale authoriteiten en de EU categorisch genegeerd.

'Een bom onder de fundering van de samenleving'
De Griekse minister voor openbare orde, Nikos Dendias, pleitte er voor om met harde hand op te treden tegen immigratie, volgens hem een 'invasie' en 'een bom onder de fundering van de samenleving'. Dendios vindt de aanwezigheid van buitenlanders in Griekenland een grotere bedreiging dan de economische crisis. Het aanwakkeren van racisme lijkt een afleidingsmanoeuvre om de aandacht van het volk af te leiden van de regering en de schuldencrisis.Beheerder
Beheerder
Admin


Aantal berichten : 389
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 62
Woonplaats : Coyhaique, Chile

'In Griekenland is de parallel met Nazi-Duitsland niet slechts retorisch' Empty Re: 'In Griekenland is de parallel met Nazi-Duitsland niet slechts retorisch'

Bericht van Beheerder za sep 01 2012, 16:34

Volgens de Britse krant The Independent zijn er veel parallellen met Nazi-Duitsland van voor de Tweede Wereldoorlog. De extreemrechtse partij De Gouden Dageraad krijgt in Griekenland steeds meer aanhang. Met 7% van de zetels in het Griekse parlement lijkt de partij een redelijke schare vaste aanhangers te hebben onder de Griekse bevolking. Sinds deze week beperkt de haatcampagne van de partij zich niet meer tot buitenlanders, maar krijgen ook mensen met een handicap en homoseksuelen hun deel. Het doet denken aan de opkomst van het nazisme in Duitsland, maar de Griekse regering en de EU doen er niets aan

Als het allemaal zo ernstig is als beweerd wordt is het wel vreemd dat de EU hier niets aan doet. Dit is naast het de enorme financiële chaos in Griekenland geen best nieuws.
avatar
Geus
forumlid


Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 23-08-12

'In Griekenland is de parallel met Nazi-Duitsland niet slechts retorisch' Empty Re: 'In Griekenland is de parallel met Nazi-Duitsland niet slechts retorisch'

Bericht van Geus zo sep 23 2012, 11:26

Over de financiële chaos gesproken: Onze uitgeleende gelden aan Griekenland lijken steeds verliesgevender te gaan worden. De mooie beloftes die zijn gedaan inzake de overheidsfinanciën gezond maken, worden voorlopig niet waargemaakt.


Grieks tekort groter dan gedacht

'In Griekenland is de parallel met Nazi-Duitsland niet slechts retorisch' Eypogr

Het Griekse begrotingstekort is stukken groter dan eerder verwacht. De inspecteurs van de trojka hebben geconstateerd dat het tekort inmiddels zo'n twintig miljard euro bedraagt. Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel vandaag, die delen van een concept-rapport van het driemanschap van de Europese Unie, de Europese Centrale bank en het Internationaal Monetair Fonds in handen zegt te hebben.

De trojka is verrast door de hoogte van het bedrag, dat bijna twee keer hoger ligt dan door de Griekse premier Antonis Samaras was toegegeven. Het lijkt onmogelijk dat Griekenland zelf het gat van twintig miljard kan dichten. Het land neemt wel bezuinigingsmaatregelen, maar stuit daarbij op groot verzet van de bevolking. Het bezuinigingsprogramma heeft volgens bronnen veel vertraging opgelopen. Bovendien komt er door de steeds dieper wordende recessie steeds minder geld in de staatskas.

De controle van de trojka en de onderhandelingen van de inspecteurs is bepalend voor de vraag of Griekenland de volgende tranche van de noodhulp van de EU, de ECB en het IMF krijgt. Wanneer het onverwacht grote gat op de begroting niet wordt gedicht zouden de Grieken daar in ieder geval niet voor in aanmerking komen.


Powned

Gesponsorde inhoud


'In Griekenland is de parallel met Nazi-Duitsland niet slechts retorisch' Empty Re: 'In Griekenland is de parallel met Nazi-Duitsland niet slechts retorisch'

Bericht van Gesponsorde inhoud


    Het is nu vr aug 12 2022, 03:07