Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Vliegtuigcrash Frankrijk

Deel
avatar
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 261
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 59
Woonplaats : Wijlre, Nederland

Vliegtuigcrash Frankrijk

Bericht van Eric de Blois op vr maa 27 2015, 23:05

Vliegtuigcrash Frankrijk

Bron : trouw  -  24 maart 2015


© reuters. Een reddingshelikopter op weg naar de rampplek.

Een vliegtuig van de maatschappij Germanwings is neergestort in Zuid-Frankrijk. Het toestel was onderweg van Barcelona naar Dusseldorf. Er waren 150 passagiers aan boord, onder wie twee baby's en zes bemanningsleden, meldt Germanwings. Geen van de inzittenden heeft de crash overleefd. Het duurt waarschijnlijk nog uren voordat hulpdiensten de rampplek bereiken.

Reddingswerkers inmiddels met een helikopter de wrakstukken van de bereikt, maar geen overlevenden aangetroffen. Dat heeft de Franse premier Manuel Valls gezegd. President François Hollande zei eerder op de dag al te vrezen dat niemand de crash had overleefd. De vluchtrecorder is inmiddels ook gevonden volgens de Franse minister van binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve. Cazeneuve liet in het midden of de zogeheten zwarte doos ook al is geborgen.

Oorzaak
Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de crash. Volgens een woordvoerder van Lufthansa zijn er geen aanwijzingen voor terrorisme, zo zei hij op de luchthaven van Düsseldorf. Lufthansa is het moederbedrijf waar Germanwings onder valt. Vaststaat dat het toestel een duikvlucht van acht minuten heeft gemaakt. Het toestel, een Airbus A320, is neergekomen bij de plaats Prads-Haute-Bléone, tussen  Barcelonnette en Digne-les-Bains in de Franse Alpen, ongeveer 100 kilometer ten noorden van Nice. Vlucht 4U9525 verdween rond elf uur van de radar. De Franse gendarmerie heeft het wrak van het toestel vanuit helikopters gezien. Op het moment van de crash zou het weer kalm zijn geweest, volgens de Franse weerdienst. De komende uren wordt er echter veel sneeuw verwacht. Het gebied waar het vliegtuig van Germanwings dinsdag is neergestort is slecht bereikbaar. Daarom zal het nog enkele uren duren, voordat de hulpdiensten bij de rampplek zijn, zei de Franse president François Hollande volgens France Info. Hulpdiensten staan klaar om met helikopters naar de rampplek te gaan. Naar verwachting gaat de berging nog dagen duren.

Inzittenden
Tenminste één Nederlander is omgekomen bij de crash: een 20-jarige vrouw uit Deurne. De vrouw zou voor een stedentrip in Barcelona zijn geweest. Eerder meldde een woordvoerder van vliegtickets.nl dat er één ticket was verkocht aan een Nederlander. Het is onduidelijk of dat de vrouw uit Deurne was. Er waren vermoedelijk 45 mensen aan boord met een Spaanse achternaam. Het is ook onduidelijk of dit allemaal Spanjaarden zijn. Germanwings geeft de identiteit van de slachtoffers nog niet prijs, zo bleek dinsdag op een persconferentie. Eerst wordt de familie van de passagiers ingelicht. Wel zouden er 67 mensen met de Duitse nationaliteit in het vliegtuig zitten. Volgens de Franse premier Manuel Valls zijn bij het ongeval alle inzittenden om het leven gekomen, 'gezien de toestand van het wrak'. 'Natuurlijk weten wij de oorzaak van de crash nog niet'. Via Flightradar24.com is de vlucht van het toestel terug te zien. Het toestel ligt op 2000 meter hoogte op moeilijk toegankelijk terrein. Er liggen wintersportresorts in het gebied met bergpieken van bijna 3000 meter hoogte. De hoogste berg in het gebied is de Estrop van 2961 meter. Een gebied heet letterlijk vertaald het massief van de drie bisdommen. De stadjes in het Massif des Trois-Évêchés, zoals Allos, Pra-Loup en Montclar liggen op zo'n 1500 meter hoogte.

Nederlanders
Het ministerie van Buitenlandse Zaken is geschrokken van het bericht en zoekt uit op dit moment uit of er, behalve de vrouw uit Deurne, nog meer Nederlanders bij het ongeval betrokken zijn, zei een woordvoerder van het departement. In Nederland wordt een noodnummer ingesteld: 0049800776650.

Germanwings
Germanwings startte in 1997 onder de naam Eurowings Flug GmbH. In 2002 werd de naam veranderd in Germanwings. Het hoofdkwartier van de prijsvechter staat in Keulen, maar ook de luchthavens van Stuttgart, Hannover en Berlijn worden vaak aangedaan. De maatschappij vliegt vooral met toestellen van het type A319-100, Airbus A320-200 en Bombardier CRJ900. Sinds 2008 is de maatschappij in het bezit van Lufthansa. Lufthansa breidde de dochtermaatschappij de laatste tijd uit om meer marktaandeel in het Europese luchtverkeer te bemachtigen. Afgelopen week waren piloten van Germanwings samen met piloten van Lufthansa voor de dertiende keer in een jaar tijd in staking, als gevolg van een ruzie met de directie van Lufthansa over kostenbesparingen en het versoberen van de pensioenregeling.

Airbus A320
De A320 is het best verkochte model van Airbus. Het toestel heeft plaats voor 150 passagiers en heeft één gangpad. Het wordt vooral gebruikt op korte afstanden. In het toestel zijn rijen van zes stoelen (twee keer drie). De romp is iets breder dan die van een Boeing 737. Airbus investeert in de ontwikkeling van het vliegtuig op het gebied van motoren en technologie.avatar
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 261
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 59
Woonplaats : Wijlre, Nederland

Re: Vliegtuigcrash Frankrijk

Bericht van Eric de Blois op vr maa 27 2015, 23:09

'Controlled flight into terrain'?

door : Eric de Blois  -  25 maart 2015

Na een normale klim die 26 minuten duurde en vervolgens 4 minuten gevlogen kruishoogte van 38.000 voet, ruim vóór de geplande 'T/D' ('top of decent', punt waar de geplande daling wordt ingezet) wordt een tamelijke sterke daling ingezet met een daalsnelheid van +/- 3300 voet per minuut (normaal 1500 - 2000 ft/min) die 10 minuten duurde zonder koersverandering... Niet echt een handeling die je verwacht van een 'pilot in command'. Voor zover bekend, geen Mayday call ook... Gelukkig onderzoekt BEA de crash dus zal er vrij snel helderheid over de oorzaak komen. Snel dalen in een rechte lijn en constante daalhoek (flightradar24) duidt niet op een 'overtrek', nog op een motorstoring. Het vliegtuig lijkt 'vliegend' gecrasht, dwz niet overtrokken. Bij de AF447, die wél was overtrokken was sprake van een descent rate van >12000 ft/min. Bij een eventuele dubbele motorstoring zou de crew nooit kiezen voor een steep descent, maar kiezen voor een snelheid die zorgt voor het minste hoogteverlies per afgelegde afstand, een glijvlucht dus. Dat zou vanaf die hoogte niet minder dan 15 minuten zijn. Het vliegpad duidt niet op een eventuele poging tot een glijvlucht naar de dichtstbijzijnde geschikte landingsbaan. Kijk ook even naar deze A320 crash in Frankrijk: Air Inter Flight 148, gecrasht bij Straatsburg. Echter die crew had de daling ingezet op het geplande punt alleen de daalhoek was veel te steil voor de eindnadering. Die daling was ongeveer gelijk (3300 voet per minuut) met die van vlucht 4U9525. Wat verder opvalt is dat de brokstukken nog al verspreidt liggen. Geen krater dus. Dat kan erop duiden dat het toestel kort vóór de crash in de lucht uiteen is gevallen (overstressed). Echter heeft dat eventuele uiteenvallen, zo dat al plaats heeft gevonden, pas plaatsgevonden minuten ná de mistrieuze inzet van de daling. De reden voor die vroegtijdige daling én het uitblijven van een distress call roept veel vragen op... Dat Obama alvast de mogelijkheid van een aanslag uitsluit lijkt mij erg voorbarig.


    Het is nu zo jan 20 2019, 18:05