Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Terrorist doodgeschoten (Frankrijk)

Deel

Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

Terrorist doodgeschoten (Frankrijk)

Bericht van Geus op za okt 06 2012, 22:53

Dode bij actie tegen terrorisme Straatsburg

STRAATSBURG - Een van terrorisme verdachte man die zaterdagmorgen in het kader van een actie tegen terrorisme in de Oost-Franse stad Straatsburg zou worden aangehouden, is door de politie doodgeschoten. Hij opende volgens de politie het vuur op agenten die hem kwamen arresteren. Drie agenten raakten daarbij gewond.
De man werd ervan verdacht betrokken te zijn bij activiteiten van islamitische extremisten. In zijn woning in het centrum van Straatsburg is een lijst met mogelijke doelwitten voor aanslagen aangetroffen.

Volgens de website van de krant Dernières Nouvelles d'Alsace heeft de Franse politie in heel het land meer dan tien arrestaties verricht. Dit was in het kader van een onderzoek naar een aanslag in september op een joodse winkel in een voorstad aan de noordrand van Parijs, Sarcelles. De explosieve kracht van het object dat de winkel in werd gegooid was gering, maar de schok was groot in de gemeenschap van Joodse Fransen.

Zaterdag zijn onder meer in Torcy, een oostelijke voorstad van Parijs, en Cannes arrestaties verricht in het kader van dit onderzoek.


De Telegraaf

Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

Re: Terrorist doodgeschoten (Frankrijk)

Bericht van Geus op za okt 06 2012, 23:27

Synagoge bij Parijs beschoten
Toegevoegd: zondag 7 okt 2012, 09:44


Een bijeenkomst in de grote synagoge van Parijs
AFP


In een voorstad van Parijs is gisteravond een synagoge beschoten met losse flodders. Het incident was op dezelfde dag waarop een aantal islamitische extremisten werd opgepakt voor een aanslag op een joodse winkel bij Parijs, vorige maand.

De synagoge staat in Argenteuil. Getuigen zagen een auto langzaam naar het gebouw rijden en hoorden schoten. Na het incident vonden agenten patronen op straat die voor losse flodders worden gebruikt.

Het bestuur van de synagoge in Argenteuil noemt de actie zeer verontrustend.

Anti-terreuroperatie

Eerder op de dag werden er bij een grote anti-terreuroperatie in Frankrijk meerdere arrestaties verricht. In Straatsburg werd een terreurverdachte door de politie doodgeschoten. Hij opende het vuur op agenten toen zij hem wilden arresteren, waarop de politie terugschoot.

De gedode man was vermoedelijk betrokken bij de aanslag met een klein explosief op een joodse winkel in Sarcelles. Daarbij viel een gewonde. De aanval veroorzaakte grote onrust in de regio.

President Hollande praat vandaag in het Elysée-paleis met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap.


NOS

Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

Re: Terrorist doodgeschoten (Frankrijk)

Bericht van Geus op do okt 11 2012, 06:46

Frankrijk ontdekt 'extreem gevaarlijke terreurcel'
11/10/12, 16:02 − bron: AP


© AFP. In september werd een aanslag gepleegd op een koosjere winkel in de Parijse voorstad Sarcelles

Een aanslag op een koosjere winkel in de Parijse voorstad Sarcelles in september heeft de Franse autoriteiten op het spoor van een 'extreem gevaarlijke terreurcel' gebracht. De groep wilde jihadisten naar Syrië sturen en bezat spullen om bommen te maken, zei officier van justitie François Molins donderdag.

Een van de leiders van de groep kwam zaterdag om het leven in een vuurgevecht met een arrestatieteam van de politie. Bij invallen elders werden twaalf personen opgepakt; vijf werden donderdag op vrije voeten gesteld, maar de zeven anderen blijven voorlopig vastzitten.
De verdachten zijn tussen de 19 en 25 jaar oud. Zij zijn allemaal in Frankrijk geboren en hebben ook allemaal de Franse nationaliteit, zei Molins.

Granaataanslag
Bij de granaataanslag in Sarcelles raakte een klant gewond. Op de resten van de granaat werden DNA-sporen aangetroffen van een veroordeelde drugshandelaar, die volgens Molins in de gevangenis tot de radicale islam was overgegaan. Hij was degene die zaterdag omkwam in het vuurgevecht met de politie. 'Het was de bedoeling om te doden', zei Molins over de aanslag in Sarcelles. 'Het was puur geluk dat de gevolgen waar de daders op hadden gehoopt uitbleven'

De officier zei dat de meeste verdachten niet coöperatief zijn en dat het nog onduidelijk is of onder hen de twee vermoedelijke plegers van de aanslag zijn. Toch roemde hij 'de ontmanteling van een terroristische groep die waarschijnlijk de gevaarlijkste is die sinds 1996 in Frankrijk aan het licht is gebracht'.

Algerijnse extremistische GIA
In de jaren negentig pleegden extremisten die banden hadden met een bloedige opstand in Algerije verschillende bomaanslagen in Frankrijk. Met spullen die woensdag in een ondergrondse garagebox van een van de leden van de groep werden gevonden konden volgens Molins bommen worden gemaakt die qua constructie en werking exact overeenkwamen met die van de Algerijnse extremistische groep GIA in 1995.

'Wij onderschatten het binnenlandse noch het buitenlandse gevaar', zei minister van justitie Christiane Taubira in een radiointerview.
Twee leden van de cel hadden als taak om mensen te werven voor de jihad in andere landen, met name Syrië. De strijd in dat land trekt steeds meer buitenlandse extremisten. Dinsdag werden op luchthaven Heathrow bij Londen twee Britten opgepakt die mogelijk in Syrië betrokken waren bij de ontvoering van twee journalisten in juli.

Huiszoeking
Bij huiszoekingen zijn vijf testamenten aangetroffen met afscheidsboodschappen als 'de dag dat ik er niet meer ben, doe je plicht als moslim, geef mijn iPod aan mijn zus, dat-en-dat voorwerp aan mijn schoonzoon, enzovoort', zei Molins. De officier zei dat het 'nog te vroeg is om te kunnen zeggen' of de verdachten banden hebben met islamitische militante groepen in het buitenland.

De Franse autoriteiten zijn alert op mogelijke terreuraanslagen door radicale moslims sinds de Fransman Mohamed Merah, die beweerde contact te onderhouden met Al Qaeda, in maart in het zuiden van Frankrijk drie joodse kinderen, een rabbijn en drie paratroepers doodschoot.


de Volkskrant

Gesponsorde inhoud

Re: Terrorist doodgeschoten (Frankrijk)

Bericht van Gesponsorde inhoud


    Het is nu za jan 19 2019, 02:19