Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Frankrijk blijft favoriete vakantiebestemming

Deel
avatar
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 261
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 59
Woonplaats : Wijlre, Nederland

Frankrijk blijft favoriete vakantiebestemming

Bericht van Eric de Blois op do jul 07 2016, 21:07

Frankrijk blijft favoriete vakantiebestemming

Bron : AD.nl - ANP - 8 juli 2016Frankrijk blijft onder Nederlanders het populairste vakantieland. Bijna 20 procent van de Nederlanders bracht de zomervakantie van 2015 in Frankrijk door, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vorig jaar zomer hielden Nederlanders bijna 10 miljoen keer een lange vakantie in het buitenland. Frankrijk was goed voor 1,8 miljoen vakanties. Daarna volgden Duitsland met 1,3 miljoen vakanties en Spanje met 1,1 miljoen vakanties.

In 2015 boekte 84 procent vooraf een accommodatie, het vervoer naar de plaats van bestemming, of beide. Verder ging 4 procent naar een eigen zomerhuisje of met een eigen caravan naar een vaste standplaats. Nederlanders besteedden vorig jaar gezamenlijk ruim 8 miljard euro aan lange, buitenlandse zomervakanties. Gemiddeld is dat 831 euro per persoon.

Vakantie van start
Deze vrijdag begint de schoolvakantie in de regio Midden-Nederland en wordt de eerste grote uittocht verwacht. De Wegenwacht adviseert zoals altijd de auto vooraf goed te checken en vooral te denken aan tolvignetten en de reservesleutel. Ook voor Schiphol begint vrijdag de drukte.


.

    Soortgelijke onderwerpen

    -

    Het is nu zo jan 20 2019, 19:21