Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Asscher: Geen boerkiniverbod in Nederland

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder


Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 62
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

Asscher: Geen boerkiniverbod in Nederland Empty Asscher: Geen boerkiniverbod in Nederland

Bericht van Eric de Blois wo sep 14 2016, 17:31

Asscher: Geen boerkiniverbod in Nederland

Bron : AD.nl - door : Deborah Jongejan - 18 augustus 2016

Asscher: Geen boerkiniverbod in Nederland ?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0
© anp

Minister Lodewijk Asscher ziet niets in een boerkiniverbod, zoals verschillende Franse badplaatsen hebben ingevoerd. Maar hij is geen fan van het allesbedekkende zwempak dat sommige islamitische vrouwen dragen.

,,Het lijkt me niet prettig om ermee in de zee te zwemmen. Maar laten we mensen alsjeblieft de vrijheid gunnen om te dragen wat ze willen. De een zont topless, de ander in een badpak,'' zegt de minister van Integratie.

Het lijkt me niet prettig om ermee in de zee te zwemmen. Maar laten we mensen alsjeblieft de vrijheid gunnen om te dragen wat ze willen

Lodewijk Asscher

Een boerkiniverbod vindt Asscher niet nodig. ,,Als je zelf op een rare manier te water wilt gaan, kan de overheid dat niet zomaar verbieden. Wij bepalen niet wat je wel en niet draagt. Daar is ook geen noodzaak voor.''

Achterlijk
Asscher heeft er wel problemen mee als vrouwen gedwongen worden om een boerkini aan te trekken. ,,Vrouwen mogen zelf weten hoe ze zich kleden. De overheid moet pal voor die vrijheid staan.'' Dat sommige vrouwen zich bedekken omdat ze anders zondig zouden zijn, noemt Asscher 'een achterlijk principe'. Zelf heeft Asscher nog nooit een boerkini gezien op het strand.

    Het is nu wo aug 17 2022, 10:50