Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

'Syrisch regime zet opnieuw chloorgas in'

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder


Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 62
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

'Syrisch regime zet opnieuw chloorgas in' Empty 'Syrisch regime zet opnieuw chloorgas in'

Bericht van Eric de Blois za sep 10 2016, 18:34

'Syrisch regime zet opnieuw chloorgas in'

Bron : Trouw - door : ANP - 6 september 2016

'Syrisch regime zet opnieuw chloorgas in' Media_xl_4055296
© EPA. Volgens een onlangs gepresenteerd VN-rapport heeft het leger van president
Bashar al-Assad in april 2014 en maart 2015 in de provincie Idlib ook chloorgas gebruikt.

Activisten en artsen in het rebellengebied van Aleppo hebben de Syrische regering dinsdag opnieuw beschuldigd van de inzet van chloorgas in de zwaar belegerde stad.

Ongeveer tachtig mensen moesten wegens ademhalingsproblemen worden behandeld nadat helikopters cilinderbommen hadden afgeworpen in de wijk Al-Sukari. In de straten hing een chloorlucht. Dat heeft Ibrahim al-Haj, woordvoerder van de withelmen die ter plekke hulpverlenen, gezegd. Onder de slachtoffers zijn vijftig kinderen. Op een video is te zien dat zij in het ziekenhuis een zuurstofmasker krijgen opgezet. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten sprak van meer dan zeventig gewonden. Volgens een onlangs gepresenteerd VN-rapport heeft het leger van president Bashar al-Assad in april 2014 en maart 2015 in de provincie Idlib ook chloorgas gebruikt. In augustus 2013 kwamen in de buurt van Damascus 1400 mensen om het leven door een aanval met gifgas. Daarna ging het Syrische regime onder internationale druk overstag en werden de chemische wapens ingeleverd. Chloor behoort daar niet toe omdat het ook voor andere civiele doeleinden dan tegen burgers kan worden gebruikt.

.

    Het is nu vr aug 12 2022, 05:03