Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

  De onzichtbare oorlog: Duizenden cyberaanvallen

  avatar
  Geus
  forumlid


  Aantal berichten : 134
  Registratiedatum : 23-08-12

  De onzichtbare oorlog: Duizenden cyberaanvallen Empty De onzichtbare oorlog: Duizenden cyberaanvallen

  Bericht van Geus za okt 06 2012, 22:16

  De onzichtbare oorlog: duizenden cyberaanvallen
  Donderdag, 6 September 2012 17:22

  Volgens Israëlische ambtenaren moet het land bijna 1.000 cyberaanvallen per minuut afweren, de hele dag door. De meeste komen van vijandelijke staten, en een van hun belangrijkste doelen is de Israel Electric Company.
  Er wordt veel gesproken over de regionale oorlog die kan ontbranden wanneer Israël de nucleaire installaties van Iran aanvalt. In werkelijkheid woedt er al een regionale oorlog op de computernetwerken in het Midden-Oosten, en Israël wordt belegerd.


  De onzichtbare oorlog: Duizenden cyberaanvallen 2459_cyberwar

  Vergis je niet - omdat deze gevechten slechts plaatsvinden in cyberspace, en dus ver van de publiciteit, zijn de gevolgen van een nederlaag niet minder ernstig.

  'Een cyberoorlog kan hetzelfde soort schade aanrichten als een conventionele oorlog,' zei professor Yitzchak Ben-Yisrael, hoofd van Yuval Ne'eman Workshop voor Wetenschap, Technologie en Veiligheid van de Universiteit van Tel Aviv in een recent interview met [URL="http://www.timesofisrael.com/israel-fights-off-1000-cyber-attack-hits-a-minute/"]The Times of Israel[/URL].

  'Als je een land ernstig wilt treffen, dan val je de faciliteiten voor elektriciteit en water aan,' zei Ben-Yisrael, die verantwoordelijk was voor het opzetten van Israëls National Cyber ​​Committee. 'Cyber-technologie kan dit doen zonder een schot te lossen. [De strijd] gaat niet over het beveiligen van informatie of gegevens. Het gaat om het veiligstellen van de verschillende nutsbedrijven, die geregeld worden door computers.'

  Dat maakt het nog verontrustender, als je hoort dat Israël, volgens Ben-Yisrael, elke minuut van elke dag ongeveer 1.000 cyberaanvallen ondervindt.

  Een van de primaire doelen is de Israel Electric Company (IEC), die dagelijks 10.000 tot 20.000 cyberaanvallen afweert.

  'Vandaag is het cyber-front uitgegroeid tot een van de belangrijkste slagvelden,' vertelde IEC directeur Yiftach Ron-Tal dinsdag in een bijeenkomst bij het Instituut voor Nationale Veiligheid Studies. Ron-Tal zei dat de situatie urgenter wordt door het feit dat Israël alleen staat in de regio, zonder de mogelijkheid energie van een buurland te gebruiken indien er iets fout gaan.

  Hoewel de [URL="http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/2005"]pro-Palestijnse internationale hacker groepen[/URL] soms verantwoordelijk zijn, zoals ze waren voor een met veel publiciteit omgeven 'cyberkruistocht' eerder dit jaar, worden de meeste aanvallen uitgevoerd door buitenlandse overheden en terreurgroepen.

  Israël heeft in de afgelopen jaren veel gedaan om zijn verdediging tegen cyberaanvallen te versterken, en het land heeft al enkele van de beste computerbeveiligingsexperts ter wereld. Maar Ben-Yisrael en Ron-Tal zeggen dat er nog een lange weg te gaan is, en de marge voor fouten wordt kleiner.


  Ryan Jones


  IT

   Het is nu do sep 21 2023, 03:55