Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Oppositie wil deadline voor reactie Rutte op referendum

Deel
avatar
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 261
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 59
Woonplaats : Wijlre, Nederland

Oppositie wil deadline voor reactie Rutte op referendum

Bericht van Eric de Blois op do sep 22 2016, 15:00

Oppositie wil deadline voor reactie Rutte op referendum

Bron : rtlnieuws - 22 september 2016De oppositie wil dat het kabinet voor 1 november met een antwoord komt op de uitslag van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Premier Mark Rutte wil alleen beloven dat hij 'zo snel mogelijk' met een voorstel komt.

Op 6 april stemde een meerderheid tegen het verdrag. Rutte heeft vanaf het begin gezegd dat hij recht wil doen aan de nee-stem. Als Nederland het niet ondertekent, zal het toch bijna volledig worden ingevoerd door de 27 andere EU-landen, aldus Rutte. Dan blijft de nee-stemmer volgens hem met een kater achter.

Recht doen aan de nee-stem
Voor- en tegenstanders van het verdrag pleitten vanmiddag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen ervoor om recht te doen aan de nee-stem. "We moeten niet langer dralen", zei Alexander Pechtold (D66). Het is slecht voor het vertrouwen om langer te wachten, voegde hij eraan toe. Wilders zei dat Rutte maar één ding te doen staat: niet ratificeren. Wat andere lidstaten doen, moeten ze zelf weten, vond Wilders. "Rutte houdt de uitslag in zijn achterzak. Rutte zegt dat de kiezers met het referendum een kat in zak hebben gekocht. Maar de premier is zelf een kat in de zak." Het was een moeilijk moment in het debat voor Rutte, zegt politiek commentator Frits Wester: "Hoewel dezelfde oppositiepartijen weten dat dat de werkelijkheid vaak ingewikkelder is, werkt de strategie wel. Rutte had het echt even lastig."

    Het is nu do nov 15 2018, 20:47