Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

"Gruwelijke bewijzen van etnische zuivering door IS"

Deel
avatar
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 261
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 59
Woonplaats : Wijlre, Nederland

"Gruwelijke bewijzen van etnische zuivering door IS"

Bericht van Eric de Blois op wo feb 03 2016, 17:19

"Gruwelijke bewijzen van etnische zuivering door IS"

Bron : HLN.be - ANP/Belga - 2 september 2014In het uiterste noorden van Irak hebben strijders van Islamitische Staat (IS) op zo'n grote schaal etnische zuiveringen gepleegd dat Amnesty International van "met bloed doordrenkte Killing Fields" spreekt.


De betiteling stamt van 'Killing Fields' (1984). En Amerikaanse film over de gruwelen waarmee het Cambodjaanse regime in de jaren 70 een groot deel van de eigen bevolking uit de steden verjoeg en vermoordde op het platteland van het Aziatische land. Volgens Amnesty-adviseur Donatella Rovera vinden in de bergen van Sinjar, ruim 400 kilometer ten noordwesten van Bagdad, vreselijke dingen plaats. "Islamitische Staat pleegt afgrijselijke misdaden en heeft landelijke gebieden in de Sinjar veranderd in met bloed doordrenkte Killing Fields om alle sporen van niet-soennitische en niet-Arabische invloeden weg te vagen".

Bewijzen
Amnesty stelt nieuwe bewijzen te hebben van "een systematische campagne van leden van IS om de streek etnisch te zuiveren via oorlogsmisdaden, inclusief massa-executies en ontvoeringen".  Mede afgaande op Rovera's bevindingen in Irak spreekt Amnesty van "etnische zuiveringen op historische schaal", waarbij mannen en jongens op pick-ups werden gezet en aan de rand van de dorpen werden doodgeschoten. Anderen, onder wie veel vrouwen en kinderen, zijn ontvoerd door IS-strijders. Hun lot is ongewis. Twee van de grootste bloedbaden vonden plaats in de dorpen Qiniyeh, op 3 augustus, en Kocho, op 15 augustus.

Onderzoeksteam
De mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties (VN) heeft besloten een onderzoeksteam naar Irak te sturen, meldt The Guardian. De missie is bedoeld om wandaden van IS en aan IS verwante terroristische organisaties te onderzoeken. Meer dan 1,6 miljoen Irakezen hebben het afgelopen jaar hun huizen moeten verlaten als gevolg van het aanhoudende geweld, aldus de VN.


.

    Het is nu zo jan 20 2019, 18:49