Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

COC boos op jehova's om 'homofoob' kinderfilmpje

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder


Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 62
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

COC boos op jehova's om 'homofoob' kinderfilmpje Empty COC boos op jehova's om 'homofoob' kinderfilmpje

Bericht van Eric de Blois wo okt 19 2016, 19:59

COC boos op Jehova's om kinderfilmpje

Bron : Trouw - 4 mei 2016Het COC is boos op de Jehova's getuigen om een kinderfilmpje dat ze op hun site hebben gezet. Volgens de belangenvereniging voor homoseksuelen is de boodschap van het filmpje dat LHTB's naar de hel gaan en hun seksuele gerichtheid kan worden veranderd.

"De verpakking is suikerzoet, maar de boodschap is bitter, harteloos en schadelijk", stelt COC-voorzitter Tanja Ineke. "Zo'n filmpje kan LHBT-kinderen in Jehovagezinnen tot wanhoop drijven." LHBT staat voor lesbiennes, homoseksuelen, bikseksuelen en transgenders. Het COC vraagt de Jehova's getuigen het filmpje te verwijderen en dringt aan op een gesprek over de kwestie. Dat gebeurt mede namens het LKP, de koepelorganisatie voor christelijke LHBT's. Ineke wijst erop dat seksuele gerichtheid niet kan worden veranderd en dat pogingen daartoe tot ernstige psychische schade kunnen leiden.

Homo's niet in paradijs
In het filmpje komt een schoolmeisje thuis met een tekening van een vader, moeder en twee kinderen. Ze vertelt aan haar moeder dat een klasgenootje een tekening van twee moeders en hun kind had gemaakt. De moeder kijkt uiterst bezorgd en legt vervolgens uit dat het paradijs voor deze mensen niet is weggelegd tenzij ze 'veranderen'. Het COC vindt het kwalijk dat Jehova's getuigen hun kinderen met deze intolerante, kwetsende en schadelijke boodschap terug naar school sturen. "Laat de Jehova's getuigen er voor zorgen dat LHBT's zich veilig voelen in hun gemeenschap in plaats van zo'n harteloze boodschap te verkondigen", aldus Ineke.

    Het is nu wo jun 29 2022, 14:19