Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Rutte: referendum over verdrag met Oekraïne 'sloeg nergens op'

Eric de Blois
Eric de Blois
Beheerder


Aantal berichten : 267
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 62
Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

Rutte: referendum over verdrag met Oekraïne 'sloeg nergens op' Empty Rutte: referendum over verdrag met Oekraïne 'sloeg nergens op'

Bericht van Eric de Blois do sep 22 2016, 15:04

Rutte: referendum over verdrag met Oekraïne 'sloeg nergens op'

Bron : rtlnieuws - 13 juni 2016

Rutte: referendum over verdrag met Oekraïne 'sloeg nergens op' ANP-46120947

Het slaat nergens op dat een land door een referendum z'n wil oplegt aan de hele Europese Unie. Dat zei premier Mark Rutte vanmorgen in de Ridderzaal tegen europarlementariërs. Hij doelde op het referendum in Nederland over het associatieverdrag met Oekraïne.

Rutte sprak in Den Haag over het Nederlandse EU-voorzitterschap dat eind juni eindigt en beantwoordde vragen. De premier noemde de uitslag van het referendum 'desastreus' en zei dat hij 'totaal, totaal, totaal tegen referenda over afspraken tussen meerdere landen' is. Of Nederland het verdrag gaat ratificeren, staat volgens Rutte nog niet vast, maar hij hoopt het wel. Het kabinet wil de uitslag van het referendum over het verdrag tussen de EU en Oekraïne eind deze maand met de Europese staats- en regeringsleiders bespreken, zei hij vorige week al.

Crisis nog niet over
Rutte sprak ook over het Nederlandse voorzitterschap. Volgens Rutte is tijdens de vluchtelingencrisis gebleken dat Europa het in korte tijd eens kan worden over een gezamenlijke aanpak van een groot probleem. Al blijft het nodig om aan de oplossing te werken. Rutte wees erop dat na de afspraken met Turkije minder mensen de oversteek wagen van dat land naar EU-lidstaten. Maar hij wees er ook op dat er de afgelopen weken veel mensen zijn verdronken die vanuit Noord-Afrika zijn vertrokken naar Europa. "Deze crisis is nog niet over. Bij lange na niet", zei Rutte.

    Het is nu wo aug 17 2022, 12:30