Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

  Saoedi-Arabië zwijgt nog over handelssancties

  Beheerder
  Beheerder
  Admin


  Aantal berichten : 389
  Registratiedatum : 08-01-09
  Leeftijd : 63
  Woonplaats : Coyhaique, Chile

  Saoedi-Arabië zwijgt nog over handelssancties Empty Saoedi-Arabië zwijgt nog over handelssancties

  Bericht van Beheerder vr mei 23 2014, 14:41

  Saoedi-Arabië zwijgt nog over handelssancties

  Bron : trouw.nl  -  door : ANP  -  23 mei 2014

  Saoedi-Arabië zwijgt nog over handelssancties Media_xl_2275549
  © anp. Volgens minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) hoort hij van steeds meer bedrijven
  dat er sprake is van een boycot.


  Nederland heeft nog altijd geen bevestiging van Saoedi-Arabië gekregen dat er handelssancties tegen ons land zijn genomen. Maar minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken hoort van steeds meer bedrijven dat er sprake is van een boycot of dat ze geen contract of visa voor Saoedi-Arabië krijgen. 'Dus er is wel iets aan de hand', constateerde hij vandaag voorafgaande aan de ministerraad.

  Saoedische media meldden dinsdag dat het land begonnen is met de invoering van handelsmaatregelen tegen Nederland als reactie op een stickeractie van PVV-leider Geert Wilders. Die verspreidde eind vorig jaar een sticker van de Saudische vlag met daarop de tekst: 'De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif.'

  Timmermans is sinds die tijd al achter de schermen bezig om de schade te beperken. 'Ik had gehoopt dit niet in de openbaarheid te hoeven doen, want dat scheelt ook weer gezichtsverlies voor deze of gene', aldus Timmermans. Nu wel iedereen meekijkt, probeert hij stap voor stap te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. 'Er is al genoeg porselein gesneuveld.'

  'Puberale actie'
  Een topambtenaar van de minister is zondag en maandag in Saoedi-Arabië om de zaak te bespreken. Daarna kijkt Timmermans wanneer hij er zelf heen gaat. Hij zou het jammer vinden als 'iets wat binnenlandse politiek is in Nederland' ertoe zou leiden dat Nederland niet meer met Saoedi-Arabië over de mensenrechten kan praten en dat Nederlandse bedrijven en werknemers er verder door geraakt worden. 'We moeten duidelijk maken, en misschien helpt de verkiezingsuitslag daar wel bij, dat een grote meerderheid van de Nederlanders niet achter die stickeractie van Wilders staat', zei Timmermans. Het kabinet heeft vanaf het begin afstand genomen van 'die puberale actie'.

  .

   Het is nu do sep 21 2023, 04:52