Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

IMF hint op afschrijven noodlening Griekenland

Deel

Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

IMF hint op afschrijven noodlening Griekenland

Bericht van Geus op zo okt 07 2012, 20:16

'IMF hint op afschrijven noodlening Griekenland'
maandag 08 oktober 2012 | 08:34


EPA

AMSTERDAM - Nederland en andere eurolanden moeten er rekening mee houden dat zij hun leningen aan Griekenland deels moeten afwaarderen. Dat zegt de Nederlandse bewindvoerder bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Menno Snel, maandag in het Financieele Dagblad (FD).

Als door onvoorziene tegenvallers blijkt dat de Griekse staatsschuld niet langer houdbaar is, moet het steunprogramma worden aangepast, zegt Snel tegen de krant. 'Een bijdrage van overheden zal dan zeker een onderwerp van gesprek zijn.''

Het Nederlandse kabinet sluit kwijtschelding uit en wil dat Griekenland zijn noodlening met rente terugbetaalt. Maar de vorig jaar aangestelde Nederlandse bewindvoerder bij het IMF noemt het wel degelijk een serieuze optie. Het Nederlandse aandeel in reeds verstrekte leningen aan Griekenland is 7,6 miljard euro.


De Stentor

Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

Re: IMF hint op afschrijven noodlening Griekenland

Bericht van Geus op zo okt 07 2012, 20:16

Wel, wij zien dus geld wat wij tegen rente hebben moeten lenen en wat we met rente zullen moeten aflossen gedeeltelijk niet meer terug en lijden dus verlies. En dan moeten we nog meer verliesgevend lenen en uitlenen? De groeten met die babbeltrucs! Ons was toch beloofd dat we alles met rente terug zouden krijgen? Degenen die hen toen al niet geloofden (nagenoeg het hele volk dus!) hadden gewoon gelijk. De woede, de haat en de wrok jegens deze cleptocraten en hun goedpraters is volledig gerechtvaardigd. Het gaat een keer gebeuren dat deze woede en wrok ook in wraakacties worden omgezet. En eerlijk gezegd vind ook ik dat de aanwijsbare aan te wijzen schuldigen hieraan er niet mee weg mogen komen. Want het is ONS geld!

    Het is nu di dec 18 2018, 04:46