Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Microsoft waarschuwt voor beveiligingslek Internet Explorer

Deel

Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

Microsoft waarschuwt voor beveiligingslek Internet Explorer

Bericht van Geus op ma sep 17 2012, 21:16Softwarebedrijf Microsoft heeft een tijdelijke oplossing beschikbaar gesteld voor een lek in Internet Explorer. Kwaadwillenden kunnen via het lek greep krijgen op de computer.

Microsoft maakte het lek bekend via de eigen weblog. Het bedrijf heeft een tijdelijke oplossing beschikbaar gesteld om het lek te dichten, ondertussen werkt het aan software die het lek definitief moet dichten.

Het lek treft honderden miljoenen gebruikers van Internet Explorer. Volgens Microsoft kunnen kwaadwillenden het lek gebruiken om controle te krijgen over de pc, dit gebeurt wanneer iemand met Internet Explorer websites bezoekt die vanzelf de pc besmetten met schadelijke software.

Volgens Reuters vinden beveiligingsexperts de oplossing die Microsoft biedt te omslachtig. Ze adviseren Windows-gebruikers om tijdelijk Internet Explorer in te ruilen voor een concurrent, zoals Chrome of Firefox, totdat Microsoft het lek definitief gedicht heeft en met een nieuwe versie van Internet Explorer komt. Dit zal naar verwachting binnen een week gebeuren.

Het lek van Microsoft wordt een 'zero-day' genoemd, een verwijzing naar een tot dat moment onbekend probleem. Vaak worden softwareproblemen bekend, via beveiligingsbedrijven of particulieren, en komt een bedrijf vervolgens met een oplossing. In dit geval kwam de aankondiging van Microsoft als een verrassing.

Vorige week maakte Microsoft bekend dat het voor het eerst virussen op computers in winkels heeft geconstateerd. De virussen zijn er door computercriminelen al in de fabriek op gezet, aldus het softwarebedrijf.


FD

    Het is nu zo jan 20 2019, 19:25