Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Duikers zoeken naar vermiste Tanja Groen in Maas

Deel
avatar
mieke121276
forumlid

Aantal berichten : 149
Registratiedatum : 10-08-12
Leeftijd : 42
Woonplaats : Haarlem

Duikers zoeken naar vermiste Tanja Groen in Maas

Bericht van mieke121276 op zo sep 02 2012, 06:41

Duikers zoeken naar vermiste Tanja Groen in Maas

Bron: nu.nl - 2 september 2012

MAASTRICHT - Duikers hebben zondagmiddag in de Maas in Maastricht gezocht naar de stoffelijke resten van de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen.


Zoektocht naar vermiste Tanja Groen

Ze deden dat op aanwijzingen van een wichelroedeloper. De wichelroedeloper zei zondagmiddag dat de duikers twee vaten hebben gevonden. Een van die vaten is boven water gehaald. De inhoud bleek te bestaan uit zwart plastic. De duikers hebben dit vat overhandigd aan de politie, bevestigde een woordvoerster van de politie in Maastricht.

Onderzoeken
"Het vat is in beslag genomen", zei ze. "We gaan het nu verder op een veilige manier onderzoeken. Daarbij blijven we in ons achterhoofd houden dat het is opgevist in het kader van een zoekactie naar Tanja Groen. Dat wil zeggen dat we ook kijken naar eventuele sporen van menselijke resten." Hoe en waar het vat onderzocht wordt, kon zij nog niet zeggen. Er kan ook gif in zitten, en dat vereist een voorzichtige aanpak door deskundigen, zei de woordvoerster. Rond 14 uur staakten de duikers hun pogingen het andere vat boven water te halen omdat de perslucht op was.

Fiets
Vorige week vonden duikers vlak bij de huidige zoekplaats ook op aanwijzing van de wichelroedeloper een fiets, die veel lijkt op die van Tanja Groen. Het verroeste rijwiel wordt momenteel onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Zondag werd tijdens het zoeken het voorwiel van de fiets gevonden. Dat ontbrak nog aan het rijwiel. De politie was niet bij de duikacties betrokken.

Verdwijning
De destijds 18-jarige eerstejaarsstudente gezondheidswetenschappen verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 toen ze van een feestje bij studentenvereniging Circumflex terugfietste naar haar kamer in Gronsveld. Daar kwam ze nooit aan. Sindsdien was ook haar zwartgeverfde damesfiets van het merk Cheesetown spoorloos.avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Re: Duikers zoeken naar vermiste Tanja Groen in Maas

Bericht van Beheerder op ma sep 03 2012, 06:49

Duikers hebben zondagmiddag in de Maas in Maastricht gezocht naar de stoffelijke resten van de sinds 1993 vermiste studente Tanja Groen.

Heel erg triest. Ik kan mij deze zeer ernstige zaak nog goed herinneren. Dat was destijds veel in het nieuws. Zo lang een mens nog in leven kan zijn, mag een zaak nooit 'verjaren'. Ook mag de vervolging van dat misdrijf niet verjaren, zoals helaas nu het geval is.

Wat moet veranderen:

  • Letterlijk overal moeten camera's komen. Eventuele verdwijningen staan dan ergens op videobeelden.

  • Er zou een database moeten bestaan waar het DNA van alle ingezetenen van Nederland ligt opgeslagen. Daarmee kunnen misdrijven sneller worden opgelost.

  • Misdrijven mogen niet verjaren.

  • De straf op het doen verdwijnen van iemand kan alleen maar de doodstraf zijn.
avatar
mieke121276
forumlid

Aantal berichten : 149
Registratiedatum : 10-08-12
Leeftijd : 42
Woonplaats : Haarlem

Zoektocht naar Tanja Groen gaat zondag verder

Bericht van mieke121276 op za sep 08 2012, 11:52

Zoektocht naar Tanja Groen gaat zondag verder

Bron: nu.nl - 8 september 2012

MAASTRICHT - Duikers zoeken zondag opnieuw in de Maas bij Maastricht naar sporen van de al 19 jaar vermiste Tanja Groen.


Foto: ANP

Dat heeft een van de betrokkenen bij het onderzoek zaterdag laten weten. Eerder visten de duikers al een fiets op die leek op die van Tanja Groen, en een buis waarop mogelijk sporen van de studente zouden zitten. Zondag gaan de duikers proberen een tweede buis uit het water te halen. De politie heeft de fiets en reeds gevonden buis in beslag genomen voor verder onderzoek.

De destijds 18-jarige eerstejaarsstudente gezondheidswetenschappen verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 toen ze na een feestje bij studentenvereniging Circumflex terug fietste naar Gronsveld, waar ze een kamer had.


avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Re: Duikers zoeken naar vermiste Tanja Groen in Maas

Bericht van Beheerder op za sep 08 2012, 16:38

De destijds 18-jarige eerstejaarsstudente gezondheidswetenschappen verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 toen ze na een feestje bij studentenvereniging

Ik hoop voor de familie en nabestaanden dat deze zaak alsnog wordt opgelost en dat Tanja gevonden wordt.

ps: twee topic's samengevoegd.

Gesponsorde inhoud

Re: Duikers zoeken naar vermiste Tanja Groen in Maas

Bericht van Gesponsorde inhoud


    Het is nu di dec 18 2018, 04:58