Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

2 plaatsers

AD kopt: PVV: asielzoeker naar Roemenië

avatar
Geus
forumlid


Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 23-08-12

AD kopt: PVV: asielzoeker naar Roemenië Empty AD kopt: PVV: asielzoeker naar Roemenië

Bericht van Geus vr aug 24 2012, 08:56

AD kopt: PVV: asielzoeker naar Roemenië
De PVV wil toekomstige asielzoekers opvang bieden in het buitenland. Asielzoekerscentra zouden voortaan moeten worden gevestigd in landen als Roemenië. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders vandaag in het AD. In het voorstel van de PVV worden asielzoekers meteen na aankomst in Nederland op het vliegtuig gezet naar bijvoorbeeld Roemenië, waar ze moeten wachten op de uitkomst van de procedure voor een verblijfsvergunning. Wilders zegt dat het plan 'spectaculaire voordelen' met zich meebrengt. 'De overlast van asielzoekers is in één klap weg en de enorme opvangkosten zullen flink dalen', aldus de PVV-lijsttrekker op de cover van het AD en op AD.nl.Lees hier de rest van het artikel
avatar
Geus
forumlid


Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 23-08-12

AD kopt: PVV: asielzoeker naar Roemenië Empty Re: AD kopt: PVV: asielzoeker naar Roemenië

Bericht van Geus vr aug 24 2012, 09:03

Wilders: asielzoeker opvangen in buitenland


AD kopt: PVV: asielzoeker naar Roemenië Vr4hg7
PVV-leider Geert Wilders begin juli bij de presentatie van het verkiezingsprogramma van zijn partij. © anp

De PVV wil toekomstige asielzoekers opvang bieden in het buitenland. Asielzoekerscentra zouden voortaan moeten worden gevestigd in landen als Roemenië. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders vandaag in het AD.

In het voorstel van de PVV worden asielzoekers meteen na aankomst in Nederland op het vliegtuig gezet naar bijvoorbeeld Roemenië, waar ze moeten wachten op de uitkomst van de procedure voor een verblijfsvergunning. Wilders zegt dat het plan 'spectaculaire voordelen' met zich meebrengt. 'De overlast van asielzoekers is in één klap weg en de enorme opvangkosten zullen flink dalen', aldus de PVV-lijsttrekker.

Minder aantrekkelijk
Het PVV-Kamerlid Sietse Fritsma voegt er in het AD aan toe dat het plan Nederland in de ogen van asielzoekers minder aantrekkelijk maakt en dat illegalen hier niet langer kunnen blijven plakken. Fritsma zegt dat 'de impuls om vrijwillig terug te gaan naar bijvoorbeeld Irak' veel groter is als asielzoekers gedwongen worden in Roemenië te verblijven.

Australisch voorbeeld
De partij heeft zich voor het voorstel laten inspireren door Australië, dat na 2001 verschillende asielzoekerscentra buiten het Australische vasteland vestigde. Na 2007 werden die goeddeels gesloten, maar de Australische regering lanceerde vorige week het voorstel centra te heropenen in Papoea-Nieuw Guinea en op het eiland Nauru.


Bron: AD
avatar
Geus
forumlid


Aantal berichten : 134
Registratiedatum : 23-08-12

AD kopt: PVV: asielzoeker naar Roemenië Empty Re: AD kopt: PVV: asielzoeker naar Roemenië

Bericht van Geus vr aug 24 2012, 09:04

De PVV wil asielzoekers opvang bieden in buitenland
73% Goed idee(11369)
27% Slecht idee(4124)
Totaal 15493

Beheerder
Beheerder
Admin


Aantal berichten : 389
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 62
Woonplaats : Coyhaique, Chile

AD kopt: PVV: asielzoeker naar Roemenië Empty Re: AD kopt: PVV: asielzoeker naar Roemenië

Bericht van Beheerder vr aug 24 2012, 09:10


De PVV wil toekomstige asielzoekers opvang bieden in het buitenland. Asielzoekerscentra zouden voortaan moeten worden gevestigd in landen als Roemenië. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders vandaag in het AD. In het voorstel van de PVV worden asielzoekers meteen na aankomst in Nederland op het vliegtuig gezet naar bijvoorbeeld Roemenië, waar ze moeten wachten op de uitkomst van de procedure voor een verblijfsvergunning. Wilders zegt dat het plan 'spectaculaire voordelen' met zich meebrengt. 'De overlast van asielzoekers is in één klap weg en de enorme opvangkosten zullen flink dalen', aldus de PVV-lijsttrekker op de cover van het AD en op AD.nl.


Vermoedelijk zal Roemenië daar niet aan gaan meewerken. Het zal wel weer een verkiezingsstunt zijn. Oh, hij zal het best menen, maar dit is natuurlijk wel de ideale tijd om met ideeën naar buiten te komen. Echt weer een absurd onuitvoerbaar plan. En als Wilders hier constateert dat 'De overlast van asielzoekers in één klap weg is en de enorme opvangkosten flink zullen dalen', zal Roemenië helemaal niet willen meewerken. Want waarom zou je mensen opvangen die 'overlast' gaan veroorzaken? Welke gunst krijgt Roemenië in ruil voor deze opvang? Nee, dat wordt echt helemaal niets. Bovendien zal hij daarvoor niet de noodzakelijke kamermeerderheid krijgen. Maar ja, zo vlak voor de verkiezingen is dat bijzaak.

Geus schreef:De PVV wil asielzoekers opvang bieden in buitenland
73% Goed idee(11369)
27% Slecht idee(4124)
Totaal 15493


Onder welke groep en hoeveel mensen is dit onderzoek verricht? En waar zijn deze cijfers gepubliceerd?

Gesponsorde inhoud


AD kopt: PVV: asielzoeker naar Roemenië Empty Re: AD kopt: PVV: asielzoeker naar Roemenië

Bericht van Gesponsorde inhoud


    Het is nu vr aug 12 2022, 04:57