Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

  Samsung vindt recept voor superbatterij: ‘Elektrische auto

  Eric de Blois
  Eric de Blois
  Beheerder


  Aantal berichten : 267
  Registratiedatum : 15-06-14
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Puerto Aysén, Chili

  Samsung vindt recept voor superbatterij: ‘Elektrische auto Empty Samsung vindt recept voor superbatterij: ‘Elektrische auto

  Bericht van Eric de Blois vr maa 20 2020, 16:54

  Samsung vindt recept voor superbatterij: ‘Elektrische auto komt er 800 kilometer ver mee’

  Bron : AD.nl - 20 maart 2020

  Samsung vindt recept voor superbatterij: ‘Elektrische auto Descar10

  Onderzoekers van het Samsung Advanced Institute of Technology en het Samsung R&D Institute Japan zeggen te werken aan een nieuwe generatie solid-state batterijen die elektrische auto's een reikwijdte geeft tot wel 800 kilometer.

  De grote doorbraak van elektrische auto’s hangt grotendeels af van de praktische inzetbaarheid. Automobilisten zijn gewend om non-stop lange afstanden te kunnen rijden en de huidige elektrische auto houdt het bij rond de 500 kilometer voor gezien. Een van de oplossingen is een nieuwe generatie solid state-batterijen, met vaste in plaats van vloeibare elektrolyt, zoals die in de huidige lithium-ion batterijen zit.

  Zilver
  Samsung meent een oplossing gevonden te hebben door een slechts 5 micrometer dikke nano-composietlaag van zilver en koolstof te integreren in de accu-cel. Die verhoogt niet alleen de betrouwbaarheid, maar zorgt ook voor een grotere energiedichtheid (900 Wh/l). Het resultaat is een prototype dat slechts half zo veel ruimte vereist ten opzichte van een vergelijkbare lithium-ionbatterij. Ook beschikt hij na 1.000 laadcycli nog over meer dan 89 procent van zijn oorspronkelijke capaciteit en maakt hij een elektrisch rijbereik van 800 kilometer mogelijk.

  Samsung voegt hier onmiddellijk aan toe dat er nog heel wat verder onderzoek nodig is voordat de superbatterij op grote schaal geproduceerd kan worden. Gezien de (voorlopig) bijzonder hoge productiekosten zal het volgens experts nog zeker 3 à 4 jaar duren voordat de technologie door autofabrikanten geadopteerd zal worden.

  .

   Het is nu do jul 18 2024, 06:35