Politiek & Samenleving

Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

3 plaatsers

  Woede onder moslims over film escaleert

  Beheerder
  Beheerder
  Admin


  Aantal berichten : 389
  Registratiedatum : 08-01-09
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Coyhaique, Chile

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Beheerder za sep 15 2012, 05:11

  Woede onder moslims over film escaleert

  Bron: trouw.nl - 15 september 2012

  Woede onder moslims over film escaleert Media_xl_1354269
  © afp. Protestanten in Sydney roepen leuzen tegen de anti-Islam-film.

  De protesten van moslims die kwaad zijn over een in de VS geproduceerde anti-islamfilm zijn verder geëscaleerd. In meer dan twintig landen, vooral in de islamitische wereld, waren gisteren demonstraties: grote en kleine, vreedzame maar ook gewelddadige protesten.

  Met name Amerikaanse ambassades waren doelwit van de protesten, onder meer in Soedan en Tunesië. In de Libanese stad Tripoli werd een restaurant van de Amerikaanse keten Kentucky Friend Chicken in brand gestoken. Bij daaropvolgende botsingen met de veiligheidstroepen werd een demonstrant dodelijk getroffen.

  Bij een anti-Amerikabetoging in Tunis zijn gisteren zeker drie mensen omgekomen. Betogers bestormden de Amerikaanse ambassade en gooiden met brandbommen en stenen. De politie opende het vuur om de menigte tegen te houden, maar toch wisten betogers het complex binnen te dringen. Ook de Amerikaanse School in Tunis ging in vlammen op.

  In de Soedanese hoofdstad Khartoem werden naast de Amerikaanse diplomatieke post ook de Britse en Duitse ambassade bestormd. De laatste werd daarbij gedeeltelijk in brand gestoken. De medewerkers konden op tijd in veiligheid worden gebracht, liet de Duitse minister van buitenlandse zaken Guido Westerwelle weten.

  Hij veroordeelde de aanval en eiste 'het onmiddellijke herstel van de integriteit en volledige veiligheid van het ambassadeterrein' van de Soedanese regering. De Duitse ambassade zou als doelwit zijn gekozen omdat Duitsland ooit een prijs uitreikte aan Kurt Westergaard, de Deense cartoonist die in 2006 de profeet Mohammed afbeeldde met een bom in zijn tulband.

  De protesten zijn gericht tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims' die in de VS is geproduceerd, zeer waarschijnlijk door een Egyptische koptische christen. In de film wordt Mohammed afgebeeld als een op seks beluste, gewelddadige man.

  "Ik begrijp de woede in de islamitische wereld over deze anti-islamitische haatfilm", aldus Westerwelle, "maar dat is geen rechtvaardiging voor de bestorming van ambassades, het is geen rechtvaardiging voor het doden van mensen".

  In Indiaas Kashmir, Bangladesh, Maleisië en Indonesië werd door duizenden mensen gedemonstreerd.

  In de VS onderzoekt de reclassering of de maker van de film, Nakoula Basseley Nakoula, de voorwaarden van zijn invrijheidstelling heeft geschonden. Hij werd eerder veroordeeld wegens bankfraude en mocht geen gebruik maken van internet. Nakoula zit nog in zijn proeftijd.  mieke121276
  mieke121276
  forumlid


  Aantal berichten : 142
  Registratiedatum : 10-08-12
  Leeftijd : 47
  Woonplaats : Haarlem

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van mieke121276 za sep 15 2012, 11:22

  Heb de film gekeken en vond hem smakeloos
  Beheerder
  Beheerder
  Admin


  Aantal berichten : 389
  Registratiedatum : 08-01-09
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Coyhaique, Chile

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Beheerder za sep 15 2012, 16:45

  mieke121276 schreef:Heb de film gekeken en vond hem smakeloos

  Ik heb de film niet gezien, maar ook als het smakeloos is, is dat helemaal geen reden om zo maar geweld te plegen tegen mensen die daar niets mee te maken hebben. De moslim's in de wereld zijn nu boos, maar op 11 september hoorde je ze niet. De profeet is een afgod en wie daar de spot mee drijft loopt gevaar voor eigen leven, dat is dus de vredelievende islam. De arabische lente, is ook al niets meer dan een burger-oorlog geworden. Al die moslim's die op een geweldadige manier 'protesteren' tegen de film, zijn stuk voor stuk racisten. Want alleen blanke westerlingen worden aangevallen, terwijl die klootzak die de film gemaakt heeft notabene een egyptenaar is. Die moord op de ambassadeur van de VS in Libië zou aanleiding moeten zijn voor de EU en de VS om 'alle' banden met Libië te breken en het land aan zijn lot over te laten. We worden gehaat als de pest daar, we hebben daarom niets maar dan ook niets te zoeken daar. Wegwezen. Laat ze elkaar maar de hersens inslaan, het is ons probleem niet. We zijn niet gewenst, dus zoeken ze het zelf maar uit. Die arabieren leveren ons alleen, alleen maar ellende. We hebben geen donder aan die mensen. Ze kosten ons bakken vol geld en de wereld is onveilig geworden door dat tuig. We moeten zo snel mogelijk van die olie af en over gaan op waterstof. Laat ze de olie daar maar opzuipen. We moeten dat hele midden-oosten totaal isoleren. Geen oorlog, gewoon isoleren. Het vliegverkeer met alle landen uit het midden-oosten zou moeten worden verboden. Ze hebben de pest aan het westen, dus moeten we ze volledig isloleren. Het is iedere keer hetzelfde liedje: maak iemand een prent of grap over de profeet vallen er weer doden in het westen. Dit moeten we niet langer pikken. Opflikkeren met die arabieren. Laat ze olie maar lekker zelf opzuipen, ze moeten geen cent meer aan ons verdienen. Ook moet de export van westerse producten aan die arabische landen aan banden gelegd worden. Want al haten ze ons als de pest, ze zijn wel dol op duitse auto's, vette privé vliegtuigen en luxe jachten. Allemaal omdat ze zo materialistisch al de pest zijn en het geluk hebben met hun luie zweetreet op een oliebron zitten. We moeten snel over op waterstof!
  Beheerder
  Beheerder
  Admin


  Aantal berichten : 389
  Registratiedatum : 08-01-09
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Coyhaique, Chile

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Beheerder zo sep 16 2012, 04:56

  230 jongeren opgepakt na rellen in Borgerhout

  Bron: hln.be - 16 september 2012

  Woede onder moslims over film escaleert 1577544525

  De politie heeft gisteren 230 heethoofden bestuurlijk aangehouden nadat een demonstratie in Borgerhout eindigde met rellen. Tegen een aantal van hen werd ook een proces-verbaal opgesteld, omdat ze een verboden wapen bij zich droegen of voor slagen aan de politie. De arrestaties hadden wel resultaat, want afgelopen nacht deden zich geen nieuwe incidenten voor in Borgerhout.
  Enkele honderden jongeren verzamelden gisterennamiddag aan de Drink in Borgerhout voor een demonstratie tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims' die eerder deze week op YouTube verscheen. Er was daartoe opgeroepen via sms.

  Vernielingen
  Het protest beperkte zich aanvankelijk tot het scanderen van slogans, maar liep uit de hand toen de jongeren vernielingen begonnen aan te richten en naar de Turnhoutsebaan wilden trekken. Daar was een braderij bezig en de politie wilde vermijden dat ze daar herrie gingen schoppen. De amokmakers werden hardhandig teruggedrongen tot op de Drink en bestuurlijk aangehouden. Aanvankelijk was er sprake van minstens 120 arrestaties, maar dat aantal werd vandaag bijgesteld naar 230.

  Centrum voor Islamitische Diensten lanceerde oproep
  Het Centrum voor Islamitische Diensten (CID) in Antwerpen heeft volgens de lokale politie de oproep gelanceerd om te komen betogen in Borgerhout tegen de anti-islamfilm. Het CID is sterk gelieerd aan Sharia4Belgium. Tijdens de betoging werd al zeker één lid van de extreme moslimorganisatie opgepakt, maar wellicht namen er verschillende aan deel. Het CID verstrekt volgens zijn website gratis diensten en advies aan de islamitische gemeenschap. Er huist ook een shariarechtbank die huwelijksgeschillen en erfeniskwesties behandeld. De oproep voor de betoging werd vrijdag gelanceerd via sms en de sociale netwerksite Facebook. Plaats van verzamelen was de Drink in Borgerhout om 15 uur. De politie was ruim vooraf aanwezig om mensen die wilden manifesteren duidelijk te maken dat het om een niet-toegelaten initiatief ging.

  Optocht voor "respect" in Gent
  In Gent stappen deze namiddag een honderdtal allochtone jongeren door het centrum in een demonstratie tegen de anti-islamfilm. De optocht verloopt vreedzaam en de jongeren krijgen de toelating zolang de demonstratie niet uit de hand loopt, zegt de lokale politie. Via sms werd tot de optocht opgeroepen, zegt de lokale politie. De jongeren trokken van het Zuid richting Dampoort en stapten rond 16.15 uur naar het Baudelopark in Gent. Het gaat vooral om tieners. Ze scanderen slogans als "Allah is groot" en "wij willen respect". De politie volgt de optocht, maar alles is rustig verlopen.

  Amsterdam
  De radicale beweging Shariah4Belgium roept op de website mensen op om vandaag te gaan protesteren bij het Amerikaanse consulaat op het Museumplein in het Nederlandse Amsterdam. "Protest ter verdediging van onze geliefde profeet" staat er te lezen, en "Wees massaal aanwezig!". Vanmiddag staat een manifestatie gepland bij het consulaat op het Museumplein in Amsterdam van 15.00 tot 17.00 uur. Het protest is een reactie op de omstreden anti-islamfilm 'Innocence of Muslims'. Enkele tientallen demonstranten zijn inmiddels opgedaagd.

  Geldboetes
  De heethoofden die bestuurlijk werden aangehouden, zullen dat voelen in hun portemonnee. De meerderjarigen krijgen een GAS-boete van 50 euro of meer. De ouders van de minderjarige relschoppers moeten 100 euro betalen voor het ritje dat hun kind met de combi aflegde.

  Balans van de schade
  De politie heeft intussen ook een balans van de aangerichte schade. In de Drink, waar de demonstratie plaats vond, werd één geparkeerde wagen licht beschadigd. Dat gebeurde op het ogenblik dat de groep die wilde doordringen naar de Turnhoutsebaan werdterug gedreven. Er werden voorts twee politievoertuigen licht beschadigd. Eén politieman raakte gewond toen tijdens de confrontatie een afvalcontainer kantelde en op zijn voet terechtkwam. Bij een van de manifestanten werd een vlindermes aangetroffen, wat een verboden wapen is. De politie stelde daarvoor een proces-verbaal op.

  Uitbreiding GAS-boetes
  Sp.a stadspartij Antwerpen betreurt de rellen die gisteren uitbraken en herhaalt haar pleidooi voor de uitbreiding van het systeem van GAS-boetes tot 12 jaar, zegt voorzitter Guy Lauwers in een persmededeling. "In onze stad krijgt iedereen kansen, maar heeft iedereen ook verantwoordelijkheden. Antwerpenaars die uit de bocht gaan, zullen verantwoordelijk worden gesteld voor hun misstap. Als die begaan wordt door een minderjarige, worden ook zijn of haar ouders bij de situatie betrokken en wordt er samen gekeken wat er nodig is om hun zoon of dochter weer op het juiste pad te krijgen", verklaart Guy Lauwers. De stadspartij pleitte reeds in het verleden voor de uitbreiding van het systeem van GAS-boetes tot 12 jaar. "Die boete gebruiken we als middel om te voorkomen dat jongeren verder ontsporen. Want wat begint als onschuldigde stoerdoenerij, kan snel ontaarden in erger", aldus Lauwers.

  Streng signaal
  Ook Open Vld veroordeelt de rellen in Borgerhout naar aanleiding van de anti-islamfilm zeer streng. Maar Eddy Baelemans, de gewezen korpschef van de Antwerpse politie en kandidaat op de Open Vld-lijst in Antwerpen, wijst ook de allochtone gemeenschap op haar verantwoordelijkheid. Volgens hem moet de allochtone gemeenschap, en meer in het bijzonder de ouders van de relschoppers, een streng signaal uitsturen en de rellen veroordelen.

  Dewinter laakt lakse aanpak
  Vlaams Belanglijsttrekker Dewinter laakt intussen de lakse aanpak van het Antwerps stadsbestuur. Alhoewel de betoging niet aangevraagd en dus verboden was, werd de protestmanifestatie gedoogd. Pas toen een groep de confrontatie met de politie zocht, werden volgens Dewinter een aantal heethoofden gearresteerd. In plaats van een samenscholingsverbod uit te vaardigen op de plaats van de verboden betoging liet de politie de manifestatie samentroepen tot ze verschillende honderden betogers sterk was.

  Bezette stad
  Deze protestbetoging verstoorde de Borgerhoutse Reuzenfeesten en veroorzaakte heel wat onrust in Borgerhout, aldus het Vlaams Belangkopstuk. "De lakse houding van het stadsbestuur ten aanzien van de niet-toegelaten moslimmanifestatie zorgt ervoor dat Borgerhout om de haverklap op een bezette stad lijkt. Ook ditmaal kwamen er waterkanonnen, overvalwagens en politieagenten in gevechtsuniform aan te pas om de manifestatie onder controle te krijgen". Filip Dewinter zal morgen de burgemeester op de commissie Veiligheid van de Antwerpse gemeenteraad hierover interpelleren.
  Beheerder
  Beheerder
  Admin


  Aantal berichten : 389
  Registratiedatum : 08-01-09
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Coyhaique, Chile

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Beheerder zo sep 16 2012, 08:08

  Over hele wereld rellen om anti-islamfilm

  Bron: hln.be - 16 september 2012

  Woede onder moslims over film escaleert Media_xll_5163560
  Demonstranten steken de Amerikaanse vlag in brand aan de VS-ambassade in Londen. © afp.

  Wereldwijd zijn gisteren protesten geweest tegen de amateuristische maar controversiële anti-islamfilm Innocence of Muslims. Er waren demonstraties en rellen in de islamitische wereld, zoals in Egypte, Soedan en Indonesië, maar ook in onder meer België, Frankrijk en Australië.

  In Borgerhout bij Antwerpen werden zo'n 120 relschoppers gearresteerd toen ongeregeldheden uitbraken. "Wij zijn bereid om met onze zielen en harten te strijden voor onze geliefde profeet, al is het de dood die ons tegemoetkomt", was de oproep die tot demonstratie leidde.

  De politie in Parijs pakte zo'n 100 betogers op tijdens een demonstratie in de buurt van de Amerikaanse ambassade. De betoging, waar geen toestemming voor was, liep uit op gewelddadigheden. Enkele agenten raakten gewond. Een Franse moslimleider, Mohamed Moussaoui, keurde de demonstratie af.

  Ook in Australië liep een demonstratie uit de hand. De politie gebruikte pepperspray in de stad Sydney om betogers te stoppen die het Amerikaanse consulaat wilden binnengaan.

  De taliban lieten na een onverwachte aanval op de Afghaanse NAVO-basis Kamp Bastion weten dat de actie een vergelding was voor de film. De Britse prins Harry is op de basis gelegerd als Apache-vlieger. Hij bleef ongedeerd, maar twee Amerikaanse mariniers kwamen om.

  Wilders plaatst film op website
  Ondertussen zijn er ook groeperingen die de film juist toejuichen. Zo wil de uiterst rechtse Duitse beweging Pro Deutschland de film in Berlijn gaan vertonen. Minister van Binnenlandse zaken Hans-Peter Friedrich liet weten dat hij alles in het werk stelt om dat te voorkomen.

  Geert Wilders van de PVV plaatste de film op zijn eigen website. "Verdedigen van de vrijheid van meningsuiting is het grootste goed. Ook tegen hen die er met geweld op reageren. Dus publiceren en linken", aldus Wilders gisteren tegen het Nederlandse persbureau ANP.

  De man die vermoedelijk achter de geruchtmakende anti-islamfilm zit, is gisteren in Los Angeles door federale agenten ondervraagd. De Egyptenaar is naar verluidt niet verhoord voor de film. Hij heeft mogelijk de voorwaarden geschonden van een eerdere voorwaardelijke vrijlating. De film spot met de voor moslims heilige profeet Mohammed.  mieke121276
  mieke121276
  forumlid


  Aantal berichten : 142
  Registratiedatum : 10-08-12
  Leeftijd : 47
  Woonplaats : Haarlem

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van mieke121276 zo sep 16 2012, 20:26

  Eric ik keur zeker het geweld af en de maker is een zware kneus al voor veel dingen veroordeeld! De nl ambassadeur in Libië is de man van een vriendin van mij mams en ook daar zijn de rellen nu. Zijn vrouw (dus me mams vriendin) is gelukkig in nl heel eng allemaal en dat om 1 of ander debiel zo slecht smakeloos filmpje in elkaar flanst wat nog slecht geacteerd en er niet uit ziet. Maar onder tussen dus voor rellen zorgt en mensen toch nieuwschierig word en gaan kijken ook ik was hier schuldig aan.
  avatar
  Geus
  forumlid


  Aantal berichten : 134
  Registratiedatum : 23-08-12

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Geus zo sep 16 2012, 23:38

  En natuurlijk: De Hoge Commissaris voor de <kuch> Mensenrechten van de VN (Verenigde Nietsnutten) doet natuurlijk ook nog een duit in het zakje. Let wel: Met onze contributieafdrachten aan datzelfde tot in het bot corrupte en zelfonderworpen en zelfgeïslamiseerde instituut.


  'Anti-islamfilm kwaadaardige provocatie'

  WASHINGTON - De anti-islamitische film Innocence of Muslims die in de hele wereld heeft geleid tot gewelddadige demonstraties is 'kwaadaardig' en politieke en religieuze leiders moeten er alles aan doen om de rust te herstellen.


  Woede onder moslims over film escaleert 2qncp4l
  Foto: ANP

  Dat heeft Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties Navi Pillay vrijdag gezegd.

  Volgens Pillay schetst de film 'een schandelijk verstoord beeld van moslims'. De film is een bewuste poging om protesten zoals die vrijdag in zo'n vijftien landen ontstonden te veroorzaken.

  .Het is soms het beste om dergelijke provocaties te negeren omdat 'dergelijke bewuste en aanstootgevende daden geen publiciteit moeten krijgen', aldus Pillay.

  Pillay zei in een verklaring tevens de moord op de Amerikaanse ambassadeur in Libië Chris Stevens en drie medewerkers en het geweld te veroordelen.


  YouTube

  Het Witte Huis heeft vrijdag contact opgenomen met YouTube over de anti-islam film, die sinds begin juli op de videowebsite staat. De Amerikaanse regering heeft YouTube "gewezen op de video en gevraagd te kijken of die in strijd is met de regels van de site", zei een woordvoerder van het Witte Huis.

  Google, eigenaar van YouTube, heeft de aansporing afgewezen. ,,We hebben de toegang tot het filmpje beperkt in landen waar het illegaal is, zoals India en Indonesië, en ook in Libië en Egypte, gezien de gespannen situatie in die twee landen'', zei Google. Eerder had het bedrijf gezegd dat de film binnen de regels van de site valt en daarom online blijft.

  Pakistan en Afghanistan hebben YouTube geblokkeerd om te voorkomen dat hun burgers de Mohammed-film kunnen zien.


  Obama

  De stoffelijke overschotten van Stevens en de drie medewerkers kwamen vrijdagavond aan op luchtmachtbasis Andrews bij Washington. Tijdens een ceremonie stelde de Amerikaanse president Barack Obama dat de VS alles zullen doen om Amerikanen overzees te beschermen tegen het geweld van demonstranten.

  Om de veiligheid van personeel van ambassades en consulaten te waarborgen, kan de beveiliging worden opgevoerd of belagers duidelijk worden gemaakt dat zij door de VS zullen worden berecht, aldus Obama.

  "Hun offer zal nooit worden vergeten", zei Obama verwijzend naar Stevens en zijn medewerkers. "Degenen die hen van ons hebben afgenomen, zullen we ervoor aansprakelijk stellen. We zullen standvastig zijn bij het geweld tegen onze diplomatieke missies''.

  Door: ANP/Novum


  Nu.nl
  avatar
  Geus
  forumlid


  Aantal berichten : 134
  Registratiedatum : 23-08-12

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Geus zo sep 16 2012, 23:40

  Het Witte Huis heeft vrijdag contact opgenomen met YouTube over de anti-islam film, die sinds begin juli op de videowebsite staat. De Amerikaanse regering heeft YouTube "gewezen op de video en gevraagd te kijken of die in strijd is met de regels van de site", zei een woordvoerder van het Witte Huis.

  In de film wordt een soort parodie gemaakt op Mohammed en zijn volgelingen die er lustig o.a. Christelijke Kopten op afslachten. Hun haatepistel de Koran beschrijft deze gang van zaken zelf. En dit wordt in datzelfde haatepistel gerechtvaardigd op grond van de hersenschimmen van diezelfde valse afgodsdienaar de pedofeet Mohammed. Vanwaar dan al die verontwaardiging onder diezelfde afgodsdienaars? Maar dat schijnt kennelijk bij niemand door te dringen? Nee, men buigt en kruipt liever voor het recht de agressiefste. Zie hier de laffe houding van het Witte Huis zelf!

  Nog geen kwart eeuw geleden durfden wij in het Westen nog te staan voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van expressie. Denk aan de zaak Salman Rushdie/De Duivelsverzen! Met name Groot Brittannië onder Margaret Thatcher liet zien dat wij nog stonden voor "We will never surrender". Margaret Thatcher en Winston Churchill zijn reeds lang vergane glorie in eens het Land van Hoop en Glorie. We zijn hier in het Westen in nog geen kwart eeuw tijd afgezonken tot bange en kruiperige volkeren die ons alles laten welgevallen. Geen wonder dat die Muzelmannen van kwaad tot erger zullen blijven uitproberen tot hoe gek wij wel niet te krijgen zijn. Want hoe meer wij buigen en kruipen, hoe meer wij aantonen dat wij zwak zijn. Overbodig te zeggen dat hier gretig misbruik van gemaakt zal worden. We roepen het over onszelf af door ons zwak tegenover die Islam agressie op te stellen en maar te blijven buigen en kruipen voor het primitieve recht van de agressiefste.
  Beheerder
  Beheerder
  Admin


  Aantal berichten : 389
  Registratiedatum : 08-01-09
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Coyhaique, Chile

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Beheerder di sep 18 2012, 12:06

  Gewelddadig protest tegen anti-moslimfilm houdt aan

  Bron: elsevier.nl - 17 september 2012

  Woede onder moslims over film escaleert 1087f969-fe20-4289-9dd3-5716b55868fa_0_bozemoslimps2
  Boze moslims verbranden vlaggen tijdens protesten tegen de film

  In veel landen hebben moslims maandag opnieuw betoogd tegen de anti-islamfilm Innocence of Muslims, waarin de profeet Mohammed wordt afgeschilderd als seksueel losgeslagen gangster en oplichter.

  In het noordwesten van Pakistan kwam een demonstrant om. In de Afghaanse hoofdstad Kabul staken betogers auto's in brand, waaronder politiewagens, en in de Indonesische hoofdstad Jakarta liepen honderden moslims te hoop bij de Amerikaanse ambassade.

  Verbod Duitsland
  In Duitsland is een discussie ontstaan over de publieke vertoning van de film, die in de Verenigde Staten is geproduceerd. De rechtse splinterpartij Pro Deutschland, die bekendheid kreeg door haar verzet tegen de bouw van een grote moskee in Keulen, heeft laten weten de video in zijn geheel te willen vertonen. Bondskanselier Angela Merkel is niet blij met het initiatief, maar is sceptisch over een verbod, zoals enkele politici hebben bepleit. Volgens haar wordt nu onderzocht of een publieke vertoning de openbare orde in gevaar brengt.

  Verbrande vlaggen
  In Pakistan betoogden duizenden mensen tegen de film. Zij verbrandden Amerikaanse vlaggen en riepen anti-Amerikaanse leuzen in onder meer de steden Peshawar en Warai in het noordwesten van het land, een streek die tot voor kort een bolwerk van de radicale Taliban was. In Warai kwam een demonstrant bij gevechten met de politie om. De betogers in Jakarta gooiden met stenen en benzinebommen en verbrandden ook Amerikaanse vlaggen. De politie zette een waterkanon in en loste waarschuwingsschoten. De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono heeft de film veroordeeld als belediging van de profeet Mohammed. 'Als zoiets verder kan worden verspreid, kan dat in de hele wereld conflicten uitlokken,' zei de president van het land met 's werelds grootste moslimbevolking.

  Hezbollah
  In de Libanese hoofdstad Beirut gingen tienduizenden de straat op. De radicale, pro-Iraanse Hezbollahbeweging in dat land heeft haar aanhang opgeroepen een week lang tegen de film te demonstreren. Hezbollahleider Hassan Nasrallah sprak de menigte toe. Hij verschijnt zelden in het openbaar, omdat hij vreest dat de Israëliërs hem uit de weg willen ruimen.  Beheerder
  Beheerder
  Admin


  Aantal berichten : 389
  Registratiedatum : 08-01-09
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Coyhaique, Chile

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Beheerder di sep 18 2012, 12:15

  mieke121276 schreef:Eric ik keur zeker het geweld af en de maker is een zware kneus al voor veel dingen veroordeeld! De nl ambassadeur in Libië is de man van een vriendin van mij mams en ook daar zijn de rellen nu. Zijn vrouw (dus me mams vriendin) is gelukkig in nl heel eng allemaal en dat om 1 of ander debiel zo slecht smakeloos filmpje in elkaar flanst wat nog slecht geacteerd en er niet uit ziet. Maar onder tussen dus voor rellen zorgt en mensen toch nieuwschierig word en gaan kijken ook ik was hier schuldig aan.

  Die geweldadige 'protesten' - ik noem het liever geen protest - zijn niet de schuld van de maker van de film maar van de geweldadige betogers. Het toont niet alleen aan dat moslim's zeer geweldadig optreden om het minst geringste, het toont ook nog aan dat moslim's racistisch zijn. Want de maker is een Egyptenaar. Toch richt de woede zich niet tegen de egyptische bevolking en belangen, maar geheel tegen amerikanen en europeanen. Die westerlingen hebben met die hele film geen ruk te maken. Die film was gewoon een uitvlucht om de haat te kanaliseren richting het westen. Moslim's haten in overgrote mate het westen. Dat de maker van de film nu een egyptenaar is, doet kennelijk niet terzake. Toen de film 'life of Brian' overal vrij vertoond werd in de wereld, gingen christenen ook niet over op het plegen van geweld tegen de Britten. Ook werd de britse ambassadeur in het vaticaan niet vermoord als 'reactie' op de film. De conclusie is dus dat christenen betere en beschaafdere mensen zijn in de wereld. En dan zeg ik als atheïst!  Beheerder
  Beheerder
  Admin


  Aantal berichten : 389
  Registratiedatum : 08-01-09
  Leeftijd : 64
  Woonplaats : Coyhaique, Chile

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Beheerder di sep 18 2012, 12:22

  Protest tegen film breidt zich uit

  Bron: nos.nl - 17 september 2012

  Woede onder moslims over film escaleert 419651
  AFP

  In steeds meer landen in de islamitische wereld zijn gewelddadige protesten tegen de omstreden Amerikaanse anti-islamfilm. Bij een protest in het noordwesten van Pakistan is zeker één betoger omgekomen. Gisteren kwam in dezelfde regio ook een betoger om het leven.

  Betogers in Pakistan stichtten brand bij een gebouw van de media, naar verluidt omdat ze vonden dat hun demonstratie onvoldoende aandacht kreeg. Ook een regeringsgebouw werd in brand gestoken. Toen de politie ingreep, volgde een schotenwisseling, waarbij zeker één dode viel.

  Kabul
  Ook in de Afghaanse hoofdstad Kabul liep een protest tegen de film uit de hand. Betogers losten schoten en politieauto's werden in brand gestoken. Een Amerikaanse legerbasis werd bekogeld met stenen. Aan het protest in Kabul deden zo'n 800 mensen mee. Er werden leuzen geroepen als "Dood aan Amerika!" en "Dood aan de mensen die de profeet beledigen!".

  Molotovcocktails
  In de Filipijnse stad Marawi waren zo'n 3000 mensen op de been. Bij het protest werden Amerikaanse en Israëlische vlaggen verbrand. In de Indonesische hoofdstad Jakarta gooiden woedende moslims stenen en molotovcocktails naar het gebouw van de Amerikaanse ambassade. De politie gebruikte traangas om de menigte uiteen te drijven.

  avatar
  Geus
  forumlid


  Aantal berichten : 134
  Registratiedatum : 23-08-12

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Geus zo sep 23 2012, 22:31

  Eric de Blois schreef:
  mieke121276 schreef:Eric ik keur zeker het geweld af en de maker is een zware kneus al voor veel dingen veroordeeld! De nl ambassadeur in Libië is de man van een vriendin van mij mams en ook daar zijn de rellen nu. Zijn vrouw (dus me mams vriendin) is gelukkig in nl heel eng allemaal en dat om 1 of ander debiel zo slecht smakeloos filmpje in elkaar flanst wat nog slecht geacteerd en er niet uit ziet. Maar onder tussen dus voor rellen zorgt en mensen toch nieuwschierig word en gaan kijken ook ik was hier schuldig aan.

  Die geweldadige 'protesten' - ik noem het liever geen protest - zijn niet de schuld van de maker van de film maar van de geweldadige betogers. Het toont niet alleen aan dat moslim's zeer geweldadig optreden om het minst geringste, het toont ook nog aan dat moslim's racistisch zijn. Want de maker is een Egyptenaar. Toch richt de woede zich niet tegen de egyptische bevolking en belangen, maar geheel tegen amerikanen en europeanen. Die westerlingen hebben met die hele film geen ruk te maken. Die film was gewoon een uitvlucht om de haat te kanaliseren richting het westen. Moslim's haten in overgrote mate het westen. Dat de maker van de film nu een egyptenaar is, doet kennelijk niet terzake. Toen de film 'life of Brian' overal vrij vertoond werd in de wereld, gingen christenen ook niet over op het plegen van geweld tegen de Britten. Ook werd de britse ambassadeur in het vaticaan niet vermoord als 'reactie' op de film. De conclusie is dus dat christenen betere en beschaafdere mensen zijn in de wereld. En dan zeg ik als atheïst!
  Het is om kotsmisselijk van te worden dat niet zij de agressors, maar wij als slachtoffers van deze agressors, deze primaten verantwoordelijk worden gehouden. Ik kots van hoe links en politiek correct Nederland zich in allerlei bochten wringt om het voor die Moslim agressors, die Moslim primaten op te nemen.

  avatar
  Geus
  forumlid


  Aantal berichten : 134
  Registratiedatum : 23-08-12

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Geus ma sep 24 2012, 22:57

  Chris Stevens, groot vriend van de Libische Lente!
  (Door: Roelf-Jan Wentholt)

  Bovenstaand filmpje werd eertijds door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken gemaakt om ambassadeur Chris Stevens aan het Libische volk te presenteren. Het is van een grenzeloze naïviteit. En een grenzeloze hoogmoed. En dat alles is gebaseerd op een krankzinnig vooroordeel. Dat vooroordeel luidt dat alle mensen eigenlijk redelijke Westerlingen zijn. Dat het ondenkbaar is dat er mensen bestaan die “zomaar” onze vijanden zijn. “Een vijand is een vriend voor wie je nog niet genoeg hebt gedaan.” Ik begrijp steeds beter de verzuchting van Gerard Reve: “Was het maar weer oorlog”.

  Woede onder moslims over film escaleert Screenshot_356

  Door:

  Roelf-Jan Wentholt
  (voor www.ejbron.wordpress.com)
  mieke121276
  mieke121276
  forumlid


  Aantal berichten : 142
  Registratiedatum : 10-08-12
  Leeftijd : 47
  Woonplaats : Haarlem

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van mieke121276 di sep 25 2012, 08:54

  Geus vraag die foto's is hij daar nou al dood of proberen ze hem nog te redden
  avatar
  Geus
  forumlid


  Aantal berichten : 134
  Registratiedatum : 23-08-12

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Geus ma okt 01 2012, 16:37

  Wat ik ten sterkste vermoed (Ik weet het dus niet zeker.), is dat deze man als een soort trofee in een optocht der idioten door de straten heen wordt gesleurd. Er zijn eerder doden gevallen bij het consulaat in Benghazi toen deze werd getroffen door een raket.
  avatar
  Geus
  forumlid


  Aantal berichten : 134
  Registratiedatum : 23-08-12

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Geus ma okt 01 2012, 23:39

  Hier nog meer vuilnis uit Libië:

  avatar
  Geus
  forumlid


  Aantal berichten : 134
  Registratiedatum : 23-08-12

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Geus ma okt 01 2012, 23:41

  En met dit soort gif van de haat begint de opvoeding al. Met de paplepel meegegoten. En het gaat erin als koek.

  avatar
  Geus
  forumlid


  Aantal berichten : 134
  Registratiedatum : 23-08-12

  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Geus za okt 06 2012, 19:29

  Niet buigen voor het islamitische tuig!
  woensdag 19 september 2012 11:10


  De protesten in Arabische landen zijn extreem gewelddadig De protesten in Arabische landen zijn extreem gewelddadig.

  Tony Blair denkt dat er nog wel een generatie overheen zal gaan voordat sommigen zich aan de moderne tijd hebben aangepast.

  Dat is de reactie van de Britse oud-premier op de recente gewelduitbarsting in de islamitische wereld. Een komisch bedoelde film die vrijwel niemand heeft bekeken, was de aanleiding voor een orgie van geweld in een aantal islamitische landen.

  Rushdie
  Ze hebben de film niet gezien. Maar ze zijn boos. Ze hadden Salman Rushdie niet gelezen, maar ze waren boos vanwege diens roman De duivelsverzen. Ze hadden de Deense cartoons niet gezien, maar ze vonden dat de tekenaar ervan moest worden gedood.

  De chronische woede bij de radicale moslims kan niet zomaar worden verholpen, omdat er geen medicijnen voor zijn.

  Inhoud
  Een discussie over de inhoud van een zogenaamd anti-islamitisch product is onmogelijk zolang de woedende massa geen kennis neemt van de oorzaak van hun eigen woede. Daarom zegt Blair dat er een generatie overheen moet gaan voordat de chronische woede bij de radicale moslim weg is. Maar gaat dat gebeuren?

  Helaas is de woedende moslim juist gebaat bij geweld tegen de vrijheid van meningsuiting. Omdat ze daardoor zichzelf ideëel kunnen voortplanten.

  Lente
  De Arabische of islamitische lente zal op een dag verschijnen. Wat is de voorwaarde voor zo’n verschijning? Vrijheid en rechtsstatelijkheid: gelijkheid voor de wet, en geestelijke vrijheid. De Arabische wereld, maar ook vele andere islamitische landen zijn ver verwijderd van deze twee voorwaarden.

  Waarom is vrijheid essentieel voor een politieke en culturele lente in de islamitische wereld? Omdat zonder vrije kritiek op historische autoriteiten en de bronnen van gezag en cultuur positieve ontwikkelingen geen ingang vinden.

  Toepassing van de rechten van de mens kan slechts ingang vinden in de Arabische wereld als er een vrije en kritische dialoog over de sharia mogelijk is. En dat laatste betekent kritiek op de bronnen van sharia: de Koran en de Hadith, de overlevering over en van profeet Mohammed. Maar de kritiek is per definitie beledigend en kwetsend voor fundamentalistische moslims.

  Chris Stevens
  Hoe lang kan het Westen deze islamitische gewelduitbarstingen verdragen? Hoe vaak?

  Een week geleden werden de Amerikaanse ambassadeur, Chris Stevens, en drie andere diplomaten om het leven gebracht in Benghazi in het oosten van Libië. Waarschijnlijk was de aanval van tevoren gepland. Het waren professionals. Groepen die zijn gelieerd aan Al-Qa’ida hebben de zeer wrede actie uitgevoerd. De ambassadeur werd gelyncht, dat blijkt uit de foto’s.

  Ik kan niet snel een historisch voorbeeld verzinnen van een Amerikaanse ambassadeur die op een dergelijke wrede wijze gelyncht is.

  Extreem gewelddadig
  De demonstraties in andere islamitische landen waren ook extreem gewelddadig. Niet alleen de Amerikaanse, ook Europese ambassades werden aangevallen. Westerse diplomaten worden nu als soft targets gezien. Ze zijn buiten het ambassadegebouw zeer kwetsbaar. Deze acties kunnen de diplomatieke betrekkingen met de islamitische landen in gevaar brengen.

  Wat willen de geweldenaars? Allereerst willen ze critici van de islam vrees aanjagen. Daarnaast willen de militante groepen de diplomatieke betrekkingen met de westerse landen onder druk zetten. Ook willen ze het Westen onder druk zetten om de kritiek op de islam strafbaar te stellen.

  Islamofobie
  Zijn ze succesvol? Op internationale fora voeren islamitische landen in toenemende mate druk uit om onder het mom van islamofobie kritiek op de islam strafbaar te stellen.

  Dat is een zeer gevaarlijke beweging: eerst plegen radicale moslims geweld en vervolgens vragen islamistische regeerders aan de wereld om de vrijheid van meningsuiting te verbieden - of zodanig te beperken, dat de kritiek op de islamitische traditie en de islamitische leer onmogelijk wordt.

  Domme zet
  In werkelijkheid zijn het de islamitische landen die de vrijheid van meningsuiting moeten respecteren en hun burgers moeten onderwijzen in vrijheid.

  Daarom is de actie van de Amerikaanse regering om YouTube te vragen of ze de gewraakte film willen verwijderen, een buitengewoon domme en gevaarlijke zet. Niet de amateuristische komische film, maar het intolerante fanatisme bij radicale moslims moet worden aangepakt.

  Wie vandaag voor het islamitische tuig buigt, bevordert alleen maar het islamitische terrorisme.

  Afshin Ellian


  Bron: Elsevier

  Gesponsorde inhoud


  Woede onder moslims over film escaleert Empty Re: Woede onder moslims over film escaleert

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu do jul 18 2024, 06:58