Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

PVV: Opheldering Rutte over uitspraken Finse minister van Financiën

Deel

Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

PVV: Opheldering Rutte over uitspraken Finse minister van Financiën

Bericht van Geus op vr aug 24 2012, 09:14

PVV: Opheldering Rutte over uitspraken Finse minister van Financiën
Vragen van de leden Wilders en Van Dijck (beiden PVV) aan de minister-president en de minister van Financiën over de uitspraken van de Finse minister van Financiën dat het uiteenvallen van de eurozone slechts een kwestie van tijd is.

1.)
Heeft u kennis genomen van de berichten “Finse minister: “Voorbereiden op uiteenvallen eurozone” en “Finland maakt zich klaar voor einde euro?” (*) en (**)

2.)
Hoe beoordeelt u de uitspraken van de Finse minister van Financiën Erkki Tuomioja, die stelt dat het uiteenvallen van de eurozone slechts een kwestie van tijd is en dat het europroject de toekomst vernietigt van Europa?

3.)
Deelt u de mening van Finland, een van de meest kredietwaardige EU-lidstaat, dat de eurozone een catastrofe is en dat het uiteenvallen van de eurozone Europa waarschijnlijk sterker zal maken? Zo nee, waarom niet?

4.)
Op welke wijze bereidt u zich op dit moment voor op het uiteenvallen van de eurozone?

5.)
Kunt u aangeven wanneer u eindelijk leiderschap zult tonen, stopt met blanco cheques tekenen en de Nederlandse uitverkoop aan Brussel zult stoppen?

(*) Volkskrant.nl
(**) Financieel Dagblad, 17 augustus 2012

avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Re: PVV: Opheldering Rutte over uitspraken Finse minister van Financiën

Bericht van Beheerder op vr aug 24 2012, 09:19

Ja, ik ben het hier met Wilders eens. Het economische model van de EU is een financiële ramp. Dat schuiven van bakken met geld naar het zuiden gaat ten koste van de vooruitgang in het noorden. De EU is volkomen ondemocratisch tot stand gekomen en we moeten deze ook zo snel mogelijk weer afbreken. Al die ambtenaren in Brussel leveren niets op dan kosten en ellende. Brussel moet zo snel mogelijk onschadelijk gemaakt worden om erger te voorkomen.

Geus
forumlid

Aantal berichten : 141
Registratiedatum : 23-08-12

Re: PVV: Opheldering Rutte over uitspraken Finse minister van Financiën

Bericht van Geus op vr aug 24 2012, 12:43

Finse minister: 'Voorbereiden op uiteenvallen eurozone'
17/08/12, 06:46 − bron: ANP


© epa. Erkki Tuomioja (links)

Europese leiders moeten zich voorbereiden op het uiteenvallen van de eurozone. Dat heeft de minister van Buitenlandse Zaken van Finland, Erkki Tuomioja, vrijdag gezegd in The Daily Telegraph. .

Volgens Tuomioja bereiden Finse ambtenaren zich voor op de ontbinding van de gemeenschappelijke munt 'voor elke eventualiteit'.

'Het is slechts een kwestie van tijd', aldus Tuomioja. 'Of het zuiden of het noorden zal breken met de munt, want het veroorzaakt ellende voor miljoenen mensen en het vernietigt de toekomst van Europa. Het is een totale catastrofe.'

Finland is een van de vier landen binnen de eurozone met een AAA-rating, de hoogste kredietwaardigheid.

Finse politici proberen anti-Europees sentiment in het land tegemoet te komen. De anti-Europa-partij Ware Finnen schudden vorig jaar de Finse politiek op door van 4 naar 19 procent van de stemmen te gaan.

De leider van de Ware Finnen, Timo Soini, heeft gezegd: 'Er zijn nu geen regels die aangeven hoe een land de eurozone kan verlaten, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Of het zuiden of het noorden zal breken met de munt, want deze dwangbuis veroorzaakt ellende voor miljoenen mensen en vernietigt de toekomst van Europa. Het is een totale catastrofe.'

Volgens de Finse minister zou het opbreken van de eurozone niet het einde van de Europese Unie betekenen. 'Het zou de EU beter kunnen laten werken', stelde hij.

Minister Alexander Stubb (Europese zaken en buitenlandse handel) liet aan persbureau Reuters weten dat de visie van zijn collega niet het officiële standpunt van de Finse regering weergeeft. Hij benadrukte dat zijn land voor de volle 100 procent achter de euro staat.

Finland is een van de vier landen binnen de eurozone met een AAA-rating, de hoogste kredietwaardigheid.


Bron: de Volkskrant

Gesponsorde inhoud

Re: PVV: Opheldering Rutte over uitspraken Finse minister van Financiën

Bericht van Gesponsorde inhoud


    Het is nu za jan 19 2019, 01:04