Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

PvdA: arbeidsmigranten strenger controleren

Deel
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

PvdA: arbeidsmigranten strenger controleren

Bericht van Beheerder op vr aug 24 2012, 07:09

PvdA: arbeidsmigranten strenger controleren

Bron: trouw.nl  -  21 augustus 2012

De PvdA wil oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt door Midden- en Oost-Europeanen harder aanpakken. Er moet een betere controle komen op de naleving van cao-lonen. Het ontduiken van het minimumloon door constructies met schijnzelfstandigen dient harder te worden aangepakt. Dat staat in een plan dat John Kersten dinsdag heeft gepresenteerd. Kersten, de afgelopen jaren voorzitter van FNV Bouw, staat op nummer 10 van de kandidatenlijst van de PvdA.

Dat staat in een plan dat John Kersten dinsdag heeft gepresenteerd. Kersten, de afgelopen jaren voorzitter van FNV Bouw, staat op nummer 10 van de kandidatenlijst van de PvdA. Volgens Kersten hebben werknemers uit Oost-Europa er zelf vaak geen belang bij om hun onderbetaling aan de kaak te stellen. Ze zijn bang dat ze hier dan niet aan de slag komen. Daarom zijn scherpe controles, hoge boetes en een lik-op-stukbeleid nodig. Malafide uitzendbureaus en afnemers van uitzendkrachten die de wet overtreden moeten zo nodig kunnen worden beboet met 80.000 euro. Een afnemer die twee keer is beboet wegens uitbuiting, wordt uitgesloten van openbare aanbestedingen. Uitzendbureaus moeten verplicht worden werknemers Nederlands te leren als ze langer dan drie maanden hier werken. Van arbeidsmigranten mag verwacht worden dat ze 'een basisniveau Nederlandse taal machtig zijn', aldus het PvdA-plan.

.

    Het is nu di dec 18 2018, 04:03