Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

PvdA komt met masterplan voor zorg in de wijk

Deel
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

PvdA komt met masterplan voor zorg in de wijk

Bericht van Beheerder op vr aug 24 2012, 07:04

PvdA komt met masterplan voor zorg in de wijk

Bron: trouw.nl  -  door: Wilfried van der Bles  -  23 augustus 2012De PvdA wil dat er in de komende kabinetsperiode 10.000 wijkverpleegkundigen bij komen. Ook willen de sociaal-democraten duizend extra zorgcentra in de wijken opzetten.

Hiermee geeft de PvdA invulling aan het verkiezingsprogramma waarin staat dat de zorg zoveel mogelijk in de buurt georganiseerd moet worden. Met het plan is 1 miljard euro gemoeid: de helft voor de aanstelling van de wijkverpleegkundigen, de andere helft voor de zorgcentra. Tweede Kamerlid Jetta Klijnsma, nummer twee op de kandidatenlijst van de PvdA, denkt dat door de zorgcentra en de inzet van wijkverpleegkundigen veel geld bespaard kan worden. In de zorgcentra werken huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers, diëtisten, tandartsen, wijkverpleegkundigen en andere zorgverleners in één gebouw samen. De sociaal-democraten hopen met het aanbod in de buurt te voorkomen dat mensen te snel een beroep doen op duurdere specialistische zorg in ziekenhuizen. Ook met de wijkverpleegkundige denken de sociaal-democraten veel geld te kunnen besparen. De huidige thuiszorg is versnipperd, het overzicht ontbreekt en de indicatie hoeveel en welke zorg iemand nodig heeft is bureaucratisch geregeld. De wijkverpleegkundige heeft wel overzicht, kan tijdig signaleren en doorverwijzen. De PvdA wil dat de indicatiestelling deels weer gedaan wordt door de wijkverpleegkundige, zoals het vroeger ook was.

Lees ook het met interview Jetta Klijnsma.

    Het is nu di dec 18 2018, 04:34