Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Syrische vluchtelingen dreigen van dak te springen

Deel
avatar
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 261
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 58
Woonplaats : Wijlre, Nederland

Syrische vluchtelingen dreigen van dak te springen

Bericht van Eric de Blois op za okt 01 2016, 16:15

Syrische vluchtelingen dreigen van dak te springen

Bron : Trouw - 4 oktober 2013


© afp.

Meer dan zestig Syriërs eisen dat ze Groot-Brittannië worden binnengelaten en bezetten al sinds eergisteren een inscheepkade van de ferryterminal in het Noord-Franse Calais.

Twee Syriërs dreigen van het dak van de terminal te springen indien hun eis - een vrije doortocht naar Groot-Brittannië - niet wordt ingewilligd. Twintig tot veertig asielzoekers zijn in hongerstaking. De vluchtelingen hopen een nieuw leven te kunnen beginnen in Groot-Brittannië. Ze bedanken president Hollande en het Franse volk en eisen een onderhoud met de Britse premier David Cameron. Volgens een migrantenvereniging in Frankrijk is de politie de terminal binnengedrongen om een einde te maken aan de actie van de vluchtelingen. Een woordvoerder van ferrymaatschappij P&O verklaarde dat de protestactie de overzetten vanuit Calais niet hindert.

    Het is nu vr jul 20 2018, 05:38