Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

'PvdA weerde aanhangers Erdogan van verkiezingslijst'

Deel
avatar
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 261
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 59
Woonplaats : Wijlre, Nederland

'PvdA weerde aanhangers Erdogan van verkiezingslijst'

Bericht van Eric de Blois op za sep 24 2016, 14:02

'PvdA weerde aanhangers Erdogan van verkiezingslijst'

Bron : Trouw - de redactie - 1 juni 2016


© anp. Partijvoorzitter Hans Spekman, archiefbeeld.

Aanhangers van de Turkse president Erdogan wilden zich bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 kandidaat stellen voor de PvdA. Dat zegt PvdA-voorman Hans Spekman vandaag tegen NRC Handelsblad. Spekman zegt dat hij lokale afdelingen van de partij daarvoor heeft gewaarschuwd en leden heeft geweigerd.

"Het bestuur werd gewaarschuwd dat leden van de jongerenpartij van Erdogan probeerden op lokale lijsten te komen", aldus Spekman. "Toen hebben we die afdelingen ingeseind: pas op, die jongens komen met andere bedoelingen. Ze zijn van de lijst gehaald."

Spekman wil niet zeggen om hoeveel jongeren het ging en in welke gemeenten zij op de lijst wilden staan. PvdA'ers die banden hebben met de Turkse gemeenschap in Nederland bevestigen het verhaal. Volgens de partijvoorzitter gaat de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar kandidaten scherper beoordelen op 'links-progressieve waarden'.  Spekman doelt op opvattingen over homoseksualiteit en de gelijkheid van man en vrouw.

    Het is nu di dec 18 2018, 04:25