Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

'Verkiezingsprogramma D66: 'hacken' onder voorwaarden legaliseren'

Deel
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

'Verkiezingsprogramma D66: 'hacken' onder voorwaarden legaliseren'

Bericht van Beheerder op zo aug 12 2012, 17:17

'Verkiezingsprogramma D66: 'hacken' onder voorwaarden legaliseren'

Bron: Trouw  -  door: Thomas van der Kolk  -  22 juni 2012


© Thinkstock.

Het platleggen van websites moet onder bepaalde omstandigheden worden gelegaliseerd. Dat staat volgens persbureau Novum in 'En Nu Vooruit', het verkiezingsprogramma van D66, dat morgen officiëel wordt gepresenteerd.

Het plan zou afkomstig zijn van D66-Kamerlid en campagneleider Kees Verhoeven. Websites platleggen is niet altijd strafbaar, maar kan soms ook worden beschouwd als een vorm van demonstreren, vindt hij. Nu wordt het in veel gevallen nog als een criminele vorm van hacken beschouwd.

Lamgelegd
Het gaat specifiek om zogenoemde distributed-denial-of-service (DDoS)-aanvallen, waarbij websites worden lamgelegd door er een grote hoeveelheid aanvragen naartoe te sturen. Er moeten regels komen die deze praktijken onder specifieke voorwaarden toestaan, aldus D66. Zo moet een aanval van tevoren gemeld worden, zodat een rechter deze eventueel kan verbieden, en bedrijven de kans krijgen om maatregelen te nemen. D66 heeft internetvrijheid al langer hoog op de agenda staan, en volgens Novum is er in het verkiezingsprogramma ook veel aandacht aan besteed. De partij wil verder bijvoorbeeld dat het doorspelen van informatie over bezoekers van websites aan banden wordt gelegd. Verhoeven verzette zich eerder tegen de komst van het omstreden anti-piraterijverdrag ACTA.
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Re: 'Verkiezingsprogramma D66: 'hacken' onder voorwaarden legaliseren'

Bericht van Beheerder op ma jun 16 2014, 02:06

Binnen een democratie protesteer je op een manier dat anderen niet in hun vrijheid belemmert worden...

Het kraken van een website is geen vorm van protest, maar van obstructie en vandalisme. Het internet moet vrij toegankelijk zijn voor alle gebruikers. Zodra iemand een website kraakt is die site niet toegangkelijk meer en dus niet vrij. Het saboteren van een medium is geen manier van protesteren. Je gaat ook de snelweg niet bezetten om te protesteren tegen iets. Wie wil protesteren kan gewoon zijn mening geven. Er zijn genoeg website's en fora om je boodschap kenbaar te maken. D66 is een partij die de democratie hoog in het vaandel heeft. Het saboteren van de website van een ander is niet democratisch. Ook het bezetten van andermans eigendom is niet democratisch. Protesteren doe je op een manier dat anderen niet worden getroffen of belemmert in hun vrijheid.

    Het is nu di dec 18 2018, 22:32