Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Verenigde Arabische Emiraten sluiten jaarlijks honderden slachtoffers van verkrachting op

Deel
avatar
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 261
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 59
Woonplaats : Wijlre, Nederland

Verenigde Arabische Emiraten sluiten jaarlijks honderden slachtoffers van verkrachting op

Bericht van Eric de Blois op wo jul 06 2016, 21:56

Arabische Emiraten sluiten jaarlijks honderden slachtoffers van verkrachting op

Bron : DeMorgen.be - 26 oktober 2015Honderden vrouwen worden jaarlijks in de Verenigde Arabische Emiraten in de gevangenis gezet nadat ze zijn verkracht. Volgens de wet mag geen seks buiten het huwelijk plaatsvinden. Dat meldt de BBC.

Hoewel in theorie zowel mannen als vrouwen celstraf kunnen krijgen voor buitenechtelijke seks, wordt vooral zwangerschap vaak als bewijs gebruikt. Officiële cijfers zijn niet bekend, maar volgens gedetineerden, advocaten en goededoelenorganisaties gaat het om honderden per jaar. Vooral de 150.000 buitenlandse huishoudelijke hulpen in het land zijn zeer kwetsbaar.

Een Noorse vrouw werd in 2013 opgepakt nadat ze aangifte had gedaan van verkrachting door een collega. Na internationaal verzet werd de vrouw vrijgelaten. Drie jaar eerder belandde een Britse achter de tralies nadat ze had verklaard dat een ober in Dubai zich aan haar had vergrepen omdat ze seks met haar verloofde had gehad.


.

    Het is nu zo nov 18 2018, 10:30