Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Irak vraagt VS om luchtaanvallen in eigen land

Deel
avatar
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 261
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 59
Woonplaats : Wijlre, Nederland

Irak vraagt VS om luchtaanvallen in eigen land

Bericht van Eric de Blois op vr jun 20 2014, 06:48

Irak vraagt VS om luchtaanvallen in eigen land

Bron : trouw.nl  -  ANP  -  18 juni 2014Irak heeft de Verenigde Staten gevraagd luchtaanvallen uit te voeren in de strijd tegen jihadisten. Dit heeft de Iraakse minister van Buitenlandse Zaken, Hoshyar Zebari, vandaag gezegd. President Barack Obama heeft leden van het Congres vanavond op de hoogte gebracht over de situatie in Irak en laten weten welke opties hij overweegt om het land te helpen met het vergroten van de veiligheid.

De soennitische extremisten van ISIS namen de afgelopen weken Mosul en verschillende steden in en zijn richting Bagdad getrokken. De VS hebben een vliegdekschip naar de Perzische Golf gestuurd. De inzet van grondtroepen is volgens het Witte Huis uitgesloten.

De Amerikaanse generaal en opperbevelhebber Martin Dempsey bevestigde vandaag in het parlement dat Irak heeft gevraagd om Amerikaanse luchtsteun. Op de vraag of de VS moeten ingaan op het Iraakse verzoek, gaf hij alleen indirect antwoord. 'Het is in het belang van onze nationale veiligheid om ISIS te bestrijden waar we ze kunnen vinden', aldus Dempsey.


avatar
Eric de Blois
Beheerder

Aantal berichten : 261
Registratiedatum : 15-06-14
Leeftijd : 59
Woonplaats : Wijlre, Nederland

Re: Irak vraagt VS om luchtaanvallen in eigen land

Bericht van Eric de Blois op vr jun 20 2014, 07:02

Irak heeft de Verenigde Staten gevraagd luchtaanvallen uit te voeren in de strijd tegen jihadisten. Dit heeft de Iraakse minister van Buitenlandse Zaken, Hoshyar Zebari, vandaag gezegd.

De verenigde staten hebben vanwege de inval in Irak en de recente terugtrekking uit dat land, de morele plicht om op dat iraakse verzoek in te gaan. Altijd ben ik tegen de inmenging geweest van de VS inzake het omverwerpen van het bewind Sadam Hoesein. Echter nu  er in Irak, door het wegvallen van het bewind van Sadam, sprake is van permanente aanslagen en geweld, en nu ook nog de bezetting door de extreem geweldadige troepen van Isis, moet de VS wel ingrijpen. Dat geldt ook nog zelfs voor de bondgenoten die de VS in de 'oorlog' tegen Sadam militair hebben gesteund.    Het is nu zo jan 20 2019, 19:06