Politiek & Samenleving

Discussie platform voor een vrije samenleving

Nicknames (gebruikersnamen) worden niet prijs gesteld op dit forum. Van ieder lid wordt in principe verwacht de eigen werkelijke naam te gebruiken. Liefst voorzien van een heldere 'pasfoto' als avater. (300 x 400)

Hotels in kuststad van Kenia aangevallen

Deel
avatar
Beheerder
Admin

Aantal berichten : 413
Registratiedatum : 08-01-09
Leeftijd : 59
Woonplaats : Coyhaique, Chile

Hotels in kuststad van Kenia aangevallen

Bericht van Beheerder op zo jun 15 2014, 13:14

Hotels in kuststad van Kenia aangevallen

Bron : trouw.nl  -  door : de redactie  -  16 juni 2014


© Google Maps. A. Mpeketoni

Gewapende mannen hebben gisteren enkele hotels en een politiebureau in de Keniaanse kustplaats Mpeketoni aangevallen. Dat hebben militairen laten weten, aldus de Britse nieuwszender BBC.

Getuigen zeiden dat gebouwen in brand stonden en dat er werd geschoten. Mpeketoni ligt in het district Lamu aan de oostkust van Kenia. Volgens de Keniaanse krant Standard hadden de aanvallers wapens en voertuigen van een politiebureau gestolen. Inwoners van Mpeketoni zouden de bossen in zijn gevlucht. Een getuige liet weten dat er enkele lijken op straat liggen, maar de autoriteiten hebben niet bevestigd dat er slachtoffers zijn gevallen. Het is niet bekend wie achter de aanvallen zitten. De Keniaanse hoofdstad Nairobi werd vorig najaar getroffen door een grote aanslag. Moslimextremisten van de Somalische terreurbeweging al-Shabaab vielen toen het winkelcentrum Westgate aan. Daarbij kwamen veel buitenlanders om het leven, onder wie een Nederlandse vrouw.

.

    Het is nu za jan 19 2019, 02:29